İstanbul’un En İyi Kahve Mekanları

KOKUYU TAKIP ET

ADIM BAŞI AÇILAN YENİ NESİL KAHVECİLER, NE İÇTİĞİNİ MERAK EDEN KAHVESEVERLER, ÖZENLE SEÇİLMİŞ, HİKAYELERİ BİLİNEN KAHVE ÇEKİRDEKLERİ… HIZLA YÜKSELEN BU KÜLTÜRÜN İÇİNDE ZİHNİMİZE İKONLARIYLA KAZINAN KAHVE DURAKLARI İÇİN, OKUMAYA DEVAM EDİN.

YAZI LİAN PENSO İLLÜSTRASYON YASEMİN KEÇECİOĞLU

Nitelikli khve, çekirdeklerin ekiminden kvrulm ve demlenme şmlrın kdr tüm sürecin en yüksek klite stndrtlrınd sürdürülmesi ve şefff olmsı nlmın geliyor. Ağçlrdn sdece olgunlşmış çekirdeklerin elle toplnmsı, sürekli nem kontrolüyle uygun işleme metotlrının uygulnmsı, depolm, nkliye, kvurm teknikleriyle bu sürecin her dımı büyük önem tşıyor.

Nitelikli khve ynı zmnd bir deneyim ve yşm trzı. Öğrendikçe, frklı çekirdekler tttıkç gelişen ve değişen uçsuz bucksız bir düny. Ölçülerin, grmlrın ve htt dkiklrın devreye girdiği khve dükknlrı, bir ’kfe den öte khveyi nlmy çlışn bir lbortuvr hissiytı veriyor. Bu bkış çısıyl yklşn eğitimli kvurm uzmnlrının, bristlrın ve khve severlerin birleştiği, bir tutm çekirdek etrfınd dönen tt nlizleri ve sohbetler nitelikli khvenin bileşenlerinin sdece birkçı. Khve kokusunun peşine tkılıp. İstnbul’d nitelikli khve kvurn vey bu kvuruculrdn lıp khveye şkl, sygıyl ve tutkuyl yklşn dükknlrı keşfe çıktık.

PETRA

Her şubesinde frklı menü ve konsept oln Petr. slınd çizgili tişörtlü Kn ile klımızd. Özellikle yoğun gövdeli; çikolt, esmer şeker ve kuru meyve tdım notlrıyl Petr’nın özel hrmnı Acme ilginç bir espresso deneyimi yştıyor.

Pnorm Selenium Residence, Hoşsohbet Sokk, Gyrettepe ve şimdi MEPUBLIC’te de bir köşesi vr.

COFFEE DEPARTMENT

FOUR LETTER W0RD

Blt’ın tek nitelikli khvecisi, yni zmnd bir mikro kvurm tesisi. Khve çuvllrı, kvurm mkinesi ve Blt çocuklrı rsınd İstnbul’d khve keyfinin en frklı hllerinden biri.

Ayvnsry Mhllesi.

Kürkçü Çeşmesi Sokk. No: 5/A Blt

Burgzd’nın tek nitelikli khvecisi. Aynı zmnd Chicgo’d d bir şubeleri vr. Lezzetli kurbiyeleri ve buzlu ltte’si önerilerin bşınd.

Burgzd Mhllesi.

Tkımğ Sokk. No: 1/A, Adlr

NORM COFFEE

Cihngir’de küçük, semptik bir dükkn bursı. Hem nitelikli khve hem de slow food’un skin buluşmsı. Norm Coffee’nin huzurlu dekorsyonun ynsıyor.

Cihngir Mhllesi. Güneşli Sokk. No: 39. Beyoğlu

LOL

Krköy’ün ‘kendi dlglrınd’ oln khvecisi LOL’ün khvelerinin ynı sır ekşi my ekmek ustsı Tom Fellows’un ekmek rsı lezzetlerinin tdın bkmk gerek.

Kemnkeş Krmustf Pş Mhllesi, Kılıç Ali Pş Mescidi Sokk. No: 8. Beyoğlu

MANUEL

MANUEL DELİ & COFFEE

Önce renkleriyle dikkt çeken Mnuel. khvenin dışınd yumurtlı tostlrı ve zengin brunch menüsüyle popüler.

Cihngir Mhllesi.

Cihngir Cddesi. No: 23/A. Beyoğlu

BREW LAB

Brew Lb’in sembollerinden biri ’ltte rt’ şmpiyonu Özkn Yetik. Gitmişken elinden bir ltte içmekte fyd vr.

Tomtom Mhllesi.

Yeni Çrşı Cddesi. No: 5/B. Beyoğlu

CUP OF JOY

Bebek’te Ysemin Psjı’nın içindeki yerinden sonr Zorlu AVM’de kendine yer edinen Cup of Joy. khve ynınd sunduğu sğlıklı ttlılrıyl d ilgi çekiyor.

Zorlu Çenter. Levzım girişi. Zincirlikuyu

RAFİNE ESPRESSO BAR

KR0N0TR0P

BUT FIRST COFFEE

Bomonti’de bulunn But First Coffee. lezzetli khveleri ve çık oturm lnıyl khve severlerin buluşm noktsı. Feriköy Pzrı’n Türkiye’nin ilk mikro kvurm tesisi oln

ykın konumuyl Bomonti’nin çehresini Kronotrop. nitelikli khve kültürünün

değiştirmeye dy meknlrdn. Türkiye’deki öncülerinden.

Renkli Mod sokklrının içinde det bir khve durğı. Duvrdki Sylvester Stllone resmiyle klımız kzınn bu meknd ltte içip sokğı izlemeyi seviyoruz.

Cumhuriyet Mhllesi. Feriköy Fırın Sokk. No: 59/B. Şişli

Kuloğlu Mhllesi.

Firuzğ Cmi Sokk. No: 2/B. Beyoğlu

Cferğ Mhllesi,

Mod Cddesi. No: 69/A. Kdıköy

[gllery ids=""]

Yorum Yaz