Hangi elbise nasıl yıkanmalı?

Hangi elbise nasıl yıkanmalı?

ÇAMAŞIR YIKAMAK :

Bir küvet suy ilâve edilen bir limonun suyu, suyun sertliğini giderir.

Yumurt Kbuklrını Atmyın :

Tersine biriktirin onlrı, muslin bir torby doldurun. Çmşır yıkdığınız zmn, bu torbyı çmşır yıkdığınız kbın içine srkıtıp, nck çmşırlr beyzlnınc çıkrın. Çmşırlrınızın her zmnkinden dh beyz olduğunu göreceksiniz. Bu kbuk torbsı çok uzun müddet işe yrr.

Çorplrı yıkmk îçin :

Sbun köpüğünde yıkyıp, dikktlice temiz sudn geçirdikten sonr, sirkeli ılık suy koyun ipek çorplrınızı; prlklıklrını muhfz etmek için, her trflrını eşit şekilde ısltck bir biçimde, iyice düz olrk suy ytırın.

İşlemeler, dnteller ve ince çmşırlrı birz çivit ve limon suyu ktılmış sud kyntırsnız, kr gibi beyz olurlr.

Eski ve kötü bir renk lmış dntelleriniz vrs, çy btırın onlrı; güzel bir krem rengi lmış olrk çıkcklrdır ordn.

[cption id="ttchment_51461" lign="lignleft" width="500"] Yeşil biye modelleri[/cption]

İnce Dnteller İçin :

Önce, oldukç büyük bir şişe içinde, sbunlu suy btırın onlrı. Bütün ypcğınız iş şişeyi çlklmk olcktır. Böylece dntelleriniz yırtılm vey zedelenme tehlikesi olmksızın yıkncktır.

Kollmktns, kymğı lınmış süte btırın onlrı. Dh güzel bir görünüşleri olcktır.

Renkli pmuklulrınızı ilk def yıkmdn önce, bir vuç tuz tılmış sud 20 dkik bırkın.

Sirke renkleri cnlndırır. Rengi tmış kırmızı vey pembe, hngi pmuklu kumş olurs olsun. İlk durulm suyun ktılck bir kşık sirke, hemen hemen ilk rengine kvuşturur.

Kurdel ve Yünlerin Yıknmsı:

İki üç tne pttes doğrnıp d, kurdel ve yünlülerinizi yıkdığınız leğene konck olurs, sbun kullndığınız zmnkinden dh iyi bir sonuç elde edersiniz. Hvlulr iyice kirlendiği zmn, sbun ve limon suyu konmuş soğuk bir suy btırın onlrı. Kynıyn kdr yvş yvş ısıtın, ılık sud durulyın, çivitli suy btırın

Yıknbilir Renkli Kumşlr :

Yıknbilir renkli kumşlrın, yıkndıktn sonr grimsi bir renk lmsın engel olmk için, en son durulm suyun bir çorb kşığı sirke ktm.

Eğer yıkm suyun birz tuz ktrsnız, renkli kumşlr yıknırken solmz.

[cption id="ttchment_51454" lign="lignleft" width="429"] Uzun kollu elbise modelleri[/cption]

PRATİK bir buluş

Evde yıkdığınız yün elbise ve süeterlerinizin şeklinin bozulmsını istemiyorsnız, ytık olrk kurutun. Bu iş için bnyo küvetinizden fydlnbilirsiniz. Resimde gördüğünüz gibi pslnmz telden büyük bir kfes yptırın. Bunu dört bir trfındn küvete zptedin. Süeterinizi şeklini bozmdn üstüne yerleştirip kurumy bırkın.

Srrmış Kumşlr için:

Srrmış kumşlr için işte size çok güzel bir beyzltm usulü. Her zmnki gibi yıknıp durulndıktn sonr onlrı on dkik, içine bir iki kşık kırımtrtr ilâve ettiğiniz bir sud kyntın. Sonr yeniden durulyın.

Eğer yıknbilen kumşlrı lekelerseniz, tuz serpip üstüne de sıck su dökün. Vey lekenin üstüne tuz ve limon suyu koyup, bir dhki yıkyış kdr ord bırkın.

Yorum Yaz