Zara Elbise Modelleri

EN SEVDİĞİM TASARIMCI SORULDUĞUNDA, “ZARA,” DİYE CEVAP VERİYORUM ARTIK. HIGH-END MARKALARIN ULAŞILABİLİR REPLİKALARINI GİYMEK UTANILACAK BİR ŞEY Mİ? PEKİ BİR MEDYA DEVİNİN HATASI, NASIL KURTULUŞUMUZ OLUR?

Snırım bhrdı. New York Times’ın Instgrm hesbı @newyorktimesfshion’d Ece Sükn’ın yğındki ykkbı. Zr olmsın rğmen “high-end” zr biye elbise modelleri mod mrksı olduğu znnedilerek etikedenmişti. Öncelikle ynı lnd çlışn biri olrk New York Times’ın böyle bir ht ypıyor olmsı, geçmişte yptığımız y d ileride ypbileceğimiz htlr için, bir joker hkkı gibiydi. Dolyısıyl onu gördüğüm nd, içime müthiş bir huzur yyıldı. Aklımd ynkılnn tek cümle olur d bir gün kullnmm gerekirse-“Am New York Times bile ht ypbiliyor! ” Bu “müthiş” ynlışı, hemen bir iki sektör rkdşıml pylştım. Benden bşk birileri dh medy devinin yptığı bu feci htyı görmeliydi!

Orty çıktı ki, onlrın gözündeki ht dh feciydi. Bkış çılrı birz dh frklıydı. Duyduğum cümlelerden bzılrı, “A! Zr elbise modellerimi giymiş!” gibi yrı-nif olnlrl bşlıyor, “İşte böyle yutturmy çlışıyorlr, snki giydiği Proenz’ymış gibi!” şeklinde tuhf yklşnlr kdr uznıyordu. Öncelikle bizim sektör dedikoduyu sever. Neredeyse tmmı kdınlrdn oluştuğu için midir? Olbilir. Yukrıdki hikyede bn göre ynlış oln şey, çoğunluğun lgıldığı biçimde düşünürsek, bir sokk modsı ikonu olrk kbul edilmiş Ece Sükn’ın ulşılbilir bir mrkyı giyiyor olmsı. Yoks insnlrı rhtsız eden, onun içinde bile hrikulde görünebilmesi mi?

Mod sektöründe, kelimenin tm nlmıyl “trih yzn” Zr ve benzeri birkç ulşılbilir mrk, bir deri ceket y d ipek bir elbise gibi ğırlığı etiketinde oln prçlrdns, üç sepet dolusu sezon trendleri oln, ulşılbilir ürünlere ship olmyı ve her zmn “tze” görünmeyi seçenlerin tercihi. Ayşe Boyner kürtörlüğünde yrtdn Boyner Fresh mrksı d, iyi giyinmek için milyrlr ihtiycınız olmdığının ltını çizen ve böylelikle toplumun stil ihtiycını olbilecek en kliteli şekilde doyurmyı ve tbü ki stmyı hedefleyen mrk örneklerinden. Dolbınızdki bir prçyı, Instgrm’d bşk birinin üzerinde gördüğünüzde nsıl soğuduğunuzu ve sizin için o prçnın bir nd nsıl eskidiğini düşünün. Ulşılbilir mrklr, içine düştüğümüz bu hızlı mod girdbınd “stil dın” tutunduğumuz en sğlm dl değil mi?

Lüks lıcısı ve ulşılbilir mod lıcısı rsınd tbii ki dvrnışsl bir frklılık vr. Am belki de en sğlıklı olnı bu ikisi rsındki dengeyi “utnmdn ve çekinmeden” kurnlr. Onlr, stilini konuşturmk için etikete ihtiyç duymynlr, mrk bğımlısı olmynlr. Lüks ve ulşılbilir giyim rsındki çizgi gitgide bulnıklşıyor. Aynı, cinsiyete bğlı giyimde olduğu gibi. Modnın içinde bulunduğu bu umursmz ve özgür tvrı, hytınızın içine ne kdr lır, üzerinizdekilere değil gerçek bir krkter olmy ne kdr odklnırsnız, o kdr prlrsınız. Şimdi söyleyin, bn hk vermeye cesretiniz vr mı, yok mu? Lüks bir seçimdir ve belki de yeni lüks; hızlı moddır, en önemlisi de özgüvene ship olmktır.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz