Cilde İyi Gelen Vitaminler Nelerdir?

cilde iyi gelen vitaminler nelerdir 3

Özellikle bynlrımız cilt bkımlrın çok önem verirler. Kozmetik dünysınd hemen hemen tüm ürünleri denerler. Kozmetik dünysınd d cilt bkımı için özel ürünler bolc stılmktdır. Bu ürünlerin cildimize ne kdr yeterliliği olduğunu ve cildimize ne kdr yrr sğldığı kesin olrk bilinmez.

Bu yüzden bu ürünlerin vitmin değerleri nedir bilmek lzım gelir. Çünkü vitminler, cildiniz de dhil olmk üzere orgnlrınızın iyi çlışmsını sğlmk için kesinlikle çok gereklidir. Cildimizin de dış etkenlere krşı sğlıklı ve güzel olmsı için vitminlere çok ihtiycı vrdır. Bunun içinde kullndığınız güzellik ürünlerinde ve yediğimiz besinlerden bu vitminleri lmk zorundyız.

[gllery ids="104907,104908,104909,104910"]

Sğlıklı bir cildimizin olmsını istiyorsk size bhsedeceğimiz bu 4 vitmini mutlk tüketmelisiniz. Bu vitminlerden ilki A vitminidir. A vitmini özellikle cildimiz için çok sğlıklı bir vitmindir. Özellikle cildimize güneş ışınlrın krşı koruyucu özelliği bulunmktdır. Ayrıc cildimize nem ve elstikiyet verirken,sivilce, sedef hstlığı ve kuruluk gibi problemler de cildinize yrdımcı olrk görev ypr.

A vitminini lcğınız meyve sebzeler şunlrdır. Pttes, Mngo, Hvuç, Domtes, Kbk ve yprklı yeşilliklerdir. İkinci olrk B3 vitmini olurken tüm kozmetik ürünlerinde kullnılmktdır. Cildimizdeki kızrıklıklrı ve iltihplnmlrı önler. Cildimizi prlk gösterir ve erken yşlnmyı engellemektedir. B3 vitminini ton blığı, tvuk ğöğsü, mısır ekmeği, yer fıstıüı ve somond bol miktrd mevcuttur. B3 vitminine ilveten B12 vitmini de cilt tonunu ve cildimizin doğl rengini düzenlemeye yrdımcı olmktdır.

B12 vitminini kbuklu deniz ürünlerinde, bir mysınd, krciğer ve srdly d bulbilirsiniz. C vitmini cildimizin en önemli vitminidir. Çünkü cildinizin kolljen sentezlenmesine yrdımcı olur. Cildin çbuck yenilenmesine ek olrk, on, doku esnekliği vermekten sorumlu oln proteindir. Özellikle cildimizdeki siyh noktlrın görünmesini zltır. Bu Cvitminini turunçgiller, srı biber, kvun, ppy dn lbiliriz. Ayrıc E vitmini bir ntioksidn görevi görür ve böylelikle vücudunuzu serbest rdikllerden korur. E vitminini krbiber, zeytinyğ, ceviz, yçekirdeği, zeytin den lbiliriz.

Yorum Yaz