Yılların Eskitemediği Tasarım Thonet Sandalye

Nova Sandalye olarak Tonet sandalye tarihini araştırdık

Thonet sandalye oldukça eskiye dayanan tarihi ile halen daha günümüzde alıcısını buluyor. Bu sandalye 1859 tarihinde M. Thonet tarafından üretilmiş ve 1930 yılında kadar 50 milyon satış yapmış. Sandalyenin öyküsü bizim topraklarımıza kadar gelmiş. Sultan Abdülhamit bu sandalyeyi Dolmabahçe Sarayı’nda kullanmış. Tasarımın sevimli ve konforlu yapısı ile bu sandalye hale daha güncel ve farklı modelleri ile de piyasa değerini kuruyor. Başlı başına bir marka olan thonet sandalyeyi dünyanın her yerinde artık görmek mümkün. Bu sandalyeyi seçerken ise iki seçeneğiniz var ya hazır yapılmış olanları ya da ham Thonet sandalye. İlki için hiçbir çaba harcamadan direk kullanıma bağlayabilişisiniz ancak ham modelleri özelleştirme şaşınız var.  

İlginizi Çekebilir : http://www.novasandalye.net/tonet-thonet/

Tarihten Günümüze

Thonet sandalye modelleri ile tarihten günümüze güzel bir sandalye modeli kaldı. Buharı ile yumuşatılarak ilk kez yapılan bu sandalye günümüzde farklı teknikler ile yapılıyor. Genelde ahşap malzeme kullanılan sandalyenin pek çok değişi versiyonun bulmak mümkün. Her model ayrı bir renk ile de sunulabiliyor. Bunun için internette kısa bir araştırma yapmak da mümkün. Sandalye modellerinin hepsi görseller bölümünde önünüze seriliyor. Bu sandalyenin seçiminde diğer sandalyeleri içeren kurallar ile yanı. Ergonomi ve sağlamlık her zaman ön planda olmalı. Bunun için sandalye seçerken oturarak deneyimlemeli ve daha sonra seçim yapılmalı.

 

Thonet sandalye fiyatları için küçük bir araştırma yaptığımızda ise sandalyenin modeli kadar fazla fiyat da olduğunu görüyoruz. Daha çok ahşap olan bu sandalye için seçilen malzeme sandalyenin fiyatını da belirliyor. Bu yüzden sandalye seçimi sırasında pek çok değişkene bakarak fiyatı belirlemelisiniz. İlk önce malzeme ve işçilik ve buna bağlı olarak sandalyenin konforu çok önemli. Sandalye fiyatları için bu değişkenleri göz önünde bulundurarak hareket ettiğinizde oldukça karlı bir alışveriş de yapmış olursunuz. Bu sandalyenin tarihi malum oldukça eskiye dayanıyor ve tasarımı da dünya çapında kabul görmüş durumda. Bu yüzden bu seçimin doğru olduğu aşikâr nacak yıllar içinde değişen tasarım anlayışı ve malzemeyi düşünüp ona göre kara vermek önemli oluyor.

Daha fazlası için http://www.novasandalye.net/ web sayfamızı ziyaret ediniz.

 

Yorum Yaz