SELİNA DOĞAN ÖZUZUN

KA-DER Eski Bşknı Çiğdem Aydın, kdın milletvekili dylrı syısının rtışını şöyle değerlendiriyor: “Bu sene dylık sürecinde olumlu bir gidiş olduğunu söyleyebilirim, hem dy dyı olnlr, hem de listeye girenler rttı. Am hl seçilebilir yerlerde yeterli değil. Genel Meclis ritmetiğine bktığımızd yüzde 15’i buluruz m niyetimiz yüzde 20’ydi. Listelerde benim gördüğüm temel sorun kdın hreketinden gelen dy dylrının tercih edilmemiş olmsı. Bu çok büyük bir eksiklik. Niyet iyi m kdın bilinci yeterli değil.”

Bütün bu yrışın içinde hytın her türlü meselesine kf yorn genç milletvekili dylrımızdn birkçını ykldık ve soluklndırıp sohbet ettik.

SELINA DOĞAN ÖZUZUN

CHP İstnbul 2’nci Bölge Milllvekili Adyı

PASKALYA SÜRPRİZİ, FARKLILIKLARIN SAVUNUCUSU

CHP’nin bu seçimlerdeki en hoş sürprizi Sglin Doğn Ozuzun. Yıllrc içinde yer ldığı sivil toplum mücdelesi onu ikinci bölgenin tepesine kontenjn dyı olrk tşıdı: 17 ylık oğlu Dern’ı bile bzen seçim gezilerine götün yor. Eyüp-Kğıthne httınd koştururken Beşiktş’t kfede ykldım Selin Doğn’ı. Nötre Dme De Si Lisesi, Gltrsy ve Bilgi üniversitelerinde geçen öğreı cilik yıllrının rdındn hep dışlnn, zorlnn, ötekileş-tirilen gruplrın sözcüsü, hk ryıcısı olmuş. Hrik bir srı pelerin ve krem rengi şık bluzl kfeye girdi ve sohbete bşldık.

3K: Yemin edeceğiniz gün ne giyeceksiniz?

SELİNA DOĞAN ÖZUZUN: (Gülüyor) Benim pek düşünmeye vktim olmuyor bu rlr m çevremde herkes bu meseleyle meşgul. Çok sırdn ve sıkıcı olmz, onu söyleyeyim. Bir sürpriz yprım mutlk.

3K: Adylık sürpriz oldu mu peki?

S.D.O.: Evrkımı istedikleri gün Pskly’ydı ve bütün ile bir rdydık. Çok coşkulu oldu, heyecnlndık tbii. Hytımı hemen orgnize etmem gerekti. En çok d oğlum Dern’ın düzeninin bozulmmsı için çb srf ediyorum.

Ailem de eşim de destek oluyor, sğ olsunlr.

3K: Kdın vekiller Meclis’te frklı bir dynışm sergileyecek mi sizce?

S.D.O.: Toplumun yrısını kdınlr teşkil ediyors, bunun TBMM’ye de diğer bütün toplumsl mecrlr d ynsıyor olmsı gerekir. Son yıllrd iktidrın kdın bkışı, onu “kdın kimliği”yle bir yere koyr şekilde. “Kdın çocuk ypsın, kızlı-erkekli yurtlrd klınmsın” gibi bzı söylemlerle kdını belli noktlr hpseden bir söylem gelişti ve kdınlrın bunu kırmsı zorunluluktu. Am bu mücdeleyi sdece kdınlrın vermesi doğru değil. Erkeklerin de özellikle günlük hytın içindeki şiddet dilini yok etmek için çlışmsı gerekli.

3K: Türkiye’de frklı yetişmiş olmk, dini zınlığ it olmk ne tür bir güç veriyor size?

S.D.O.: Ben zınlık kelimesini hiç sevmiyorum. Am yerine koyck kelime de bulmıyoruz. Sonuçt syısl bir tnımlm benim için. Ben değil m benden iki önceki kuşk kocsız, bbsız klrk yetişmiş. Hep korum ltınd tutmuşlr. Dolyısıyl bu toplumlrd kız çocuklrının özgürleşmesi birz dh geç oluyor. Hem kendi kültürünü korumk için hem de zorluklr, kötülükler yşdıklrı için birz dh içe kpnık oluyorlr. Am ben hep çok kültürlü ortmd yşdım. Görevim de benim kdr şnslı olmynlrın sesi olbilmek; Meclis’te bunun için çlışcğım. Dh z derdini nltbilenlerin, dh güçsüz olnlrın, dışlnnlrın, yrımcılığ uğrynlrın sözcülüğünü ypmy gyret edeceğim. Nefret suçlrı üzerine çlışcğım. 3K: CHP çok uzun yıllr Ermeni toplumuyl mesfeliydi. Sizin vrlığınızl birlikte rtıkyeni bir dönem diyebilir miyiz? S.D.O.: Geçmişte CHP’yle zınlıklrın yşdığı olumsuz olylrı inkr etmemiz mümkün değil. Am rtık geçmişe bkmmk lzım. Syın Genel Bşkn’ın d söylediği gibi yeni bir syf çmk lzım, yeni bir söylem lzım. Benim dylığım d bunun en önemli göstergesi. Seçim bildirgesinde “Eşit yurttşlık, çoğulcu demokrsi” diyoruz. Dolyısıyl Ermenilerin de rtık güvenmesi lzım. Dispo-r’dn d tebrikler ldım. Onlrın d beklenti ve tlepleri vr. Vtndşlık bğlrı olms d hl gönül bğlrı vr. Bun cevp verecek bir yol bulmlıyız.
CHP’nin Ermeni sıllı dyı Özuzun: ‘Bn d sürpriz oldu’ hberi … 3KMod

[gllery ids=""]

CHP’de Selin Özuzun Doğn sürprizi – Sözcü Gzetesi 3KMod

CHP’nin Ermeni Asıllı Adyı Selin Özuzun: “Birinci Sır Bn D … 3KMod

Yorum Yaz