Chia Tohumu Mucizesi

Bu yüksek lif ornı kn şekerini dengeler, bğırsklrın düzenli çlışmsını sğlr. Chi tohumlrı yenildiğinde, suyu hemen emeceğinden midede şişer ve dh hızlı tok hissetmenizi sğlyrk dh fzl yiyecek tüketimini engeller.

OMEGA-3 DEPOSU: Chi tohumlrı somondn dh fzl Omeg-3 içerir. Omeg-3 yğ sitleri kn bsıncını düzenler, kötü kolesterolü düşürür. KALSİYUM-KEMİK SAĞLIĞI Chi tohumund günlük tvsiye edilen klsiyumun yüzde 18’i bulunur. Klsiyum kemik gücünü ve kütlesini korumy yrdımcı olur.

DİŞ VE AĞIZ SAĞLIĞI: Chi, klsiyum, fosfor, A Vitmini ve çinkodn zengin olduğundn diş sğlığı için fydlıdır. Klsiyum diş sğlığını korurken, çinko trtr oluşumunu engeller. A Vitmini ve fosfor d sğlıklı bir ğız için vzgeçilmezdir.

ALA: Chi, lf linolenik sit (ALA) bkımındn zengindir. Arştırmlr, ALA’nın meme ve rhim ğzınd oluşn knser hücrelerinin büyümesini engellediğini knıtlmıştır.

BIZ KIMIZ?

Bell Figur, İtlync bir deyimdir. “Smimi ve içten çbyl orty çıkn güzel sonuç” demektir. Bell Figur mrksı bu mçl yol çıkrksiz değerli tüketicilerini Avrup Birliği stndrtlrın uygun ürünlerle buluşturmk gyesiyle doğmuştur ve yine bu stndrtlr çerçevesinde el değmeden, kendi mbljlrınd Türkiye’deki son tüketiciye ulştırn ilk chi tohumu ithltçısıdır.

NASIL TÜKETİLİR?

Chi tohumunun belirgin bir tdı y d kokusu olmdığındn, dilediğiniz her yiyeceğin ve içeceğin içine ktrk günlük beslenmenizde kullnbilirsiniz.

CHIA’LI DONDURMA

1 kp şekersiz bdem sütü

1 kp Hindistn cevizi sütü vey yrım yğlı süt

1 çorb kşığı chi tohumu Yz kp çilek

2 ttlı kşığı bl vey gve şurubu

Bir tutm Hindistn cevizi rendesi

Tüm mlzemeyi geniş bir kpt hepsi iç içe geçene kdr krıştırın. Krışımı chi tohumlrı genişleyene kdr yklşık dört st buzdolbınd bekletin. Son olrk krışımı dilediğiniz dondurm klıbın y d çubuğun ktrıp bir gece buzdolbınd bekletin.

FRAMBUAZ, ANANAS VE CHIA’LI YOĞURT

1 vuç frmbuz

1 ttlı kşığı stevi

4 çorb kşığı z yğlı yoğurt

1/2 nns

10 det çilek

1 ttlı kşığı chi tohumu

Yoğurdu ve stevi’yı, frmbuz ile krıştırın. Stevi yoks bl vey gve ekleyin y d kuru meyvelerle mikserden geçirin. Küp küp kesilmiş nns ve çileği ekleyin. Chi tohumunu üzerine serpin. Hem besleyici, hem de sğlıklı krbonhidrt, protein, ntioksidn, vitmin ve minerl deposu bu tohumlrı günlük beslenmenize dâhil edin.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz