Saça takılabilen mücevherler

SAÇTA SEVER

Dice Kyek mrksının kurucusu Ayşe Ege, pek çok kdın gibi mücevher seviyor. Onunfrkı, değerli tşln bşınd tşımsı. Antik broşlrındn ve kol düğmelerinden yptığı sç ksesurlrı Ege’nin hem tutkusu, hem mücevher kutusunun en değerli prçlrı.

Koleksiyonund kendi tsrımı olmyn, tok olrk stın ldığı ender prçlrdn biri (sold). Pris’te bit pzrındn ldığı bu “sinek” de Ege’nin ellerinde toky dönüşmüş (üstte).

Mücevherlerinizi sçınız tkm merkınız ne zmn bşldı?

Eski mücevherlere zten hep merklıyım. Bir de hiçbir mücevheri olduğu gibi kullnmıyorum, mutlk kendime göre değiştiriyorum, kişiselleştiriyorum. Tm trihini htırlmıyorum, snırım ilk kez nnennemden klm bir mücevheri değiştirmiştim. Sç meselesine gelince, çok enteresn, ben bir şeyi ilk ldığımd mesel, kfm tutrım, öyle bkrım. Böyle bir tkıntı.

Sç tkıln mücevher görünümü nsıl etkiliyor, değiştiriyor?

Beni çok mutlu ediyor. Gece çıkrken ne giyeceğim diye değil, sçım ne tksm diye düşünüyorum mesel. Mutlk bir tok, yerine göre bir tç, dh iddilı bir şey istiyorsm gece için hzırldığım büyük prçlrı tkıyorum. Hiç mkyj ypmybilirim m sçım mutlk bir şey tkmlıyım. Mücevherli tok tkmıyorsm d norml bir tok tkrım. Sçımd mutlk bir şey olmlı.

Tok hline getirdiği y ve yıldız formundki ntik elms broşlrı o kdr sevmiş ki yıldızın bir repliksım d yptırmış.

Gece çıkrken ne giyeceğim diye değil, sçım ne tksm diye düşünürüm. Hiç mkyj ypmybilirim m sçım mutlk bir şey tkmlıyım.

Tş dışınd, kumş gibi, çiçek gibi şeyler de tkr mısınız?

Hyır mutlk mücevher olmlı. O prlklığı, enerjiyi seviyorum.

Bu prçlrı nsıl buluyorsunuz, nsıl dönüştürüyorsunuz?

Zmn içinde toplndığı için hepsinin hikyesi frklı. Genelde broşlrdn ve kol düğmelerinden güzel tok oluyor. Bir kısmı ileden klm. Bzılrını bu merkımı bilen rkdşlrım hediye ediyor. Toky y d tc dönüşebilecek bir prç elime geçtiğinde, on uygun bir bz yptırıyorum. Yni tok gibi tkcksm, bildiğimiz siyh firkete formund bir prç yptırıyorum. Tç gibi

tkcksm, yrım dire şeklinde bir kide yptırıp, prçlrı onun üstüne ypıştırıyorum. Önemli bir dety dh vr. Tçlrı bşımd tutbilmek için lstik kullnıyorum. Am bu herhngi bir lstik değil, Jpon Mokub kurdele lstik. Hem sıkı tutuyor hem de sıkıp bş ğrısı ypmıyor.

Aynı tokdn iki tne vr, biri eski görünümlü öbürü yeni. Onun bir hikyesi vr mı?

Kplıçrşı’d bir rkdşıml dolşırken, biri y biri yıldız şeklinde ntik iki broş gördük, beğendik. Merkımı bildiği için sonrdn lıp tok yprsın diye hediye etti. Çok beğendim, yıldızın repliksım d yptırdım. Böyle bir hikyesi vr.

Mücevheri sçt tşımk çok sık rstlnn bir şey değil. Nsıl yorumlr, tepkiler lıyorsunuz?

Eskiden çok kullnılıyormuş, rtık pek tkılmdığı doğru. Çok kişinin ilgisini çekiyor. Tsrım çevrelerine ilginç geliyor, nereden ldığımı soruyorlr. Geçenlerde çok ilginç bir şey oldu. Venedik’te büyük mrklr için üretim ypn fbriklrdn birine gittim. Ord bir kdın, “ben sizi htırldım, sçınızd gene böyle bir sürü tok vrdı” dedi. En son yedi yıl önce filn gitmiştim ory! Toklrı gören unutmuyor.

Dice Kyek’in müşterileri istemiyor mu?

Çok beğenenler ve isteyenler oluyor, onlrı tnıdığımız mücevher ustlrın yönlendirip yrdımcı oluyoruz. Düğünde sç mücevheri tkmk isteyen gelinler oluyor. Htt bir kere de, bir nne, kızının düğününde tkmk üzere tç yptırmıştı.
Online Toptn Alım ypın Hint tkı ksesurlrı Çin’den Hint tkı … 3KMod

[gllery ids=""]

Hngi Gelinlikle Hngi Tkılr? – Alyns ve Tkı 3KMod

Online Toptn Alım ypın Hint tkı ksesurlrı Çin’den Hint tkı … 3KMod

Online Toptn Alım ypın Hint tkı ksesurlrı Çin’den Hint tkı … 3KMod

l mode en vogue: Lüksün Kusursuz Zehri, MÜCEVHER 3KMod

Yorum Yaz