Ev değiştirecek taşınacaklara altın tavsiyeler

Eşylrım kolilere doldurmy vktin yoks, birz dh fzl ödeyerek bunu senin için ypbilecek bir nkliyt şirketiyle nlşmyı düşünebilirsin. Bu şekilde, özel olnlr (iç çmşırı, tkılr, vb.) hricindeki tüm eşylrını nkliyt şirketi pketleyecek, ynı zmnd dolp ve çekmece gibi eşylrının d demontjve montjını ypck. Am kolileme işlemini kendin ypmk istiyorsn nlburlrdn yeterli miktrd koli bulmlısın. Ardındn, eşylrını tşınm gününden önce yvş yvş kolilemeye bşl,

EŞYALARIN ZARAR GÖRÜRSE

• Tşınmdn önce nkliye firmsındn sigortpoliçesini iste.

• Firm yetkilisine tutnk imzlt.

• Hsrlı eşynın fotoğrfım çek.

• Firmnın sn tşım yptığım gösteren fturyı l.

• İrsliyenin bir örneğini iste. Sigort firmsı, bu belgelerle gittiğinde zrrım krşılycktır.

KOLİLEME SANATI

Eşylrım pketlemede kullncğın koliler ort boydn büyük olmmlı. Böylece eşylrı mümkün olduğunc fzl ktegorize edebilir ve dh koly tşınmlrım sğlybilirsin. Örneğin yzlıklr, kışlıklr, bnyo, mutfk eşylrı, brdklr, kırılck eşylr gibi ktegoriler, kolileri çıp yerleşirken işini çok kolylştırck. Ayrıc, sn tşınm esnsınd en çok lzım olbilecek tuvlet kâğıdı, el sbunu, hvlu vey su ısıtıcısı gibi eşylrı yrı bir şekilde pketlemeyi unutm.

TEMİZLİK DE ÖNEMLİ!

Htt belki de en önemlisi! Büyük temizlik işini mutlk tşınmdn önce, hzır ev boşken gerçekleştirmeyi unutm. Bunun için bir temizlik şirketinden de yrdım lbilirsin. Örneğin Armut.com sitesi bunu çok uygun fiytlrl sğlıyor. Kredi krtıyl ödeme ypıyorsun ve ücret, temizlik işlemi bittikten sonr krtındn çekiliyor. Kendin hlletmek istersen, tüm temizliği bir gün içinde ypmk zorund olmdığını unutm. Ayrıc temizliği, tşınmdn en fzl üç gün önce ypmlısın ki, tşınn kdr evin tekrr tozlnmsın.

BUNLARI UNUTMA

Tşınm sırsınd evin zemininin temiz klmsı ve prkelerin zrr görmemesi için yerlere büyük ölçülü nylonlr serip kenrlrındn ypıştırbilir, işini bitirdikten sonr kldırbilirsin.

Beyz eşylrını mutlk nkliye firmsının özel mbljlrl pketlemesini ve en z iki kişi trfındn tşınmsını iste. Aksi tkdirde eşylrınd geri dönülmez hsrlr oluşbilir.

Tşınmdn önce buzdolbındki yiyecekleri steril bir şekilde yrı bir koliye yerleştirmeyi unutm. Ayrıc yeni eve ulştıktn sonr buzdolbının fişini tkmk için en z 15 dkik bekle.

Kolileri boşlttığın zmn lttki bntlrı d keserek, z yer kplyck şekilde dört beş tnesini üst üste koyrk iple bğlybilirsin. Bunlrı dh sonr geri dönüşüme vermeyi unutm.

RAHAT HAREKET ET

Bugün çok hreket edeceksin ve bunu rhtç ypbilmen çok önemli:

İDr kıyfetler yerine, hreketlerini kısıtlmyck bir bluz tercih et. (Zr; M9,95)

2 Böyle yorucu bir günde yklrının konforu çok önemli. (Nike; Aİ55)

3 Esnek ve rht bir tyt ile gün boyu ktif olbilirsin. (H&M; A29,99)
kurmc biyogrfiler: Nisn3KMod

[gllery ids=""]

GEVAX Solenoid Vlfleri Mkleler NASA Krbondioksit Fzllığın … 3KMod

Yorum Yaz