Chanel Takı Koleksiyonu

YILDIZ DİZİLİMİ

Robert Goossens, mücevher ustlrın çırklık yptığı süre boyunc metli işlemek kdr cm ve mine işçiliğine, heykele de merk srmış, eliyle ürettiği sürece mutlu olmuştu. Sipriş üzerine modevlerine prçlr hzırlrken, ünlü olmyı değil sdece zntını icr etmeyi mçlıyordu. 1950’lere gelindiğinde rtık kendi tölyesini kurmuş ve değerli tşlr kıysl “bijuteri” diye dlndırılrk ikinci sınıf görülen kuyum sınıf tltmk için kollrı sıvmıştı. İşte, tm d bu dönemde hytın Gbrielle Chnel girdi.

Chnel’e it siprişleri ldığı rcı mücevher ustsı kepenk kptınc, o sırlr Antik Çğ ve Bizns tkılrı üzerine denemeler ypn Goossens modeviyle birebir çlışmy bşldı. Ne de ols, Venedik’e yptığı seyhtlerden Bizns kültürüne hyrn klrk dönmüş oln tsrımcı için mükemmel bir ortktı!

Ayrıc, mücevherin bir zenginlik göstergesi olmsın krşı çıkn Chnel, imitsyon inci kolyeleriyle bşlttığı kımı sürdürecek ismi de sonund bulmuştu. İkili rsındki ortklıktn doğn “değersiz” tşlı tsrımlrl yeni jenersyon mücevherin önü böylece çıldı.

Küçük tölyesinde tek bşın çlışn Robert Goossens, 1960’lrdıı sonr müşteri portföyünün genişlemesiyle kendine bir ekip kurdu. Oğlu Ptrick ve kızı Mrtine’i de zmnl işin içine ktrk, Mison Goossens olrk nılmy bşldı. Cristobl Blencig ve Yves Sint Lurent gibi mod devlerinin tercihi oln, dekorsyon objeleri üreten ve Guerlin gibi güzellik mrklrın şişeler hzırlyn mrk 90’lr gelindiğinde rtık yşyn bir efsneydi.

Yves Sint Lurent’ın bile Hute Couture koleksiyonlrın son verdiği 90’lrın sonund Mison Goossens de siprişlerinde büyük düşüş yşdı. Anck yılınd Chnel trfındn tıpkı kuş tüyü ustsı Lemrie ve dntel efsnesi Lesge gibi korum ltın lındı. Bugün bşınd Ptrick Goossens oln mison, tıpkı Gbrielle Chnel gibi, “geleneksele kf tutn isim” olrk nıldığı kitplr ilhm vermeye devm ediyor.

Chnel’in ikonik prfümlerinden Chnce evrim geçirmeye devm ediyor. Mrk, yılın özel olrk bu özel prfümü yeni 35 ml’lik şişelerde sunuyor. Chnce (35ml), Chnel

[gllery ids=""]

Yorum Yaz