SONBAHAR-KIŞ SOKAK MODASI

FEMİNİZM BOUDOIR MODASI

Kdınsılığımızı kbulleniyor, fntezileri hyt geçiriyoruz! Bir mod trendiyle, erkekleri etkilemek yerine kendimizi keşfe çıkıyoruz!

Kdının özel odsı nlmın gelir “boudoir”. Onun vkit geçirdiği, giyindiği özel eşylrının bulunduğu oddır.

Her kplı kpının yrttığı gizem gibi, boudoir’lr d erkeklerin en büyülü fntezilerini süslemiştir uzun yıllr boyunc; ipek çorplr, sımsıkı korseler, dnteller, inciler, beyz eldivenler… Erkeklerin fntezilerini gerçekleştirmek için, kdının lbenisini rttırrk onu slınd sınırlmıştı mod. Neden sonr, kdınlrın toplumsl etkinliğinin rtmsı, onlr “erkeksi” etiketini dyttı. Geçmişte evlerinin dışınd hiçbir yeri olmyn kdınlr, erkeklere it lnlrd nck kdınsılıktn uzklşrk ve htt kendilerini sklyrk vr olbildiler.

Sonr 20’inci yüzyılın bşınd Gbriel Chnel imzlı tsrımlrl kıs sç ve pntolon modsıyl güçlendiler. İki cinsiyetin hkimiyet svşındn geride bırktıklrı kdınsı prçlrı, tekrr kuşndılr. 60’lrd cinsiyet eşitliği için sütyenlerini yktılr. Jen-Pul Gultier tsrımı sütyen korsesiyle Mdonn, 80’lerde iç çmşırını dışrı giyme modsıyl yeni bir dlg bşlttı. Ve bu kdınlrın özgürlük ryışı, yeni yüzyılın güçlü kdınlrını doğurdu.

Bşrılı iş kdınlrı, bedeniyle brışık genç kızlr, bekr nneler… Kdının kendisi için giyinmesi, kısc kendini iyi hissetmesini destekleyen yeni mod çğı, kdınlrın bu özgürleşme yolundki en büyük motivsyonlrdn oldu. Geçen sezonlrd ufk dekoltelerle kpıdn göz kırpn Boudoir’lr hpsolmuş “özel” giysilerimiz, sonund bu sezon gün yüzü gördü. Sütyenler, gecelikler, sbhlıklr günlük kombinlerimize girdi. Geleneksel olrk lıştığımız ktmnlr ters yüz edildi. 90’lrın korseleri, sütyenleri; oversize tişörtlerin, gömleklerin htt kzklrın üstüne çıktı. Seksüel bir temyı mçlmnın ksine mskülenle femineni buluşturup ndrojen bir tvır çizdi. Podyumlrd bşlyn bu mceryı, bir bşkldırıy dönüştürüyoruz şimdi. Erkekleri etkilemek yerine kendimizi keşfe çıkıyoruz!

1- Body, H&M 79,99 TL 2- Sütyen, Mgic Form 89,99 TL 3- Büstiyer, Koton 24,99 TL 4- Gömlek, Adl 199,90 TL 5- Büstiyer, Koton 24,99 TL 6- Elbise, Mngo 79,99 TL 7- Tulum, M&S 63 TL 8- Terlik, Oysho 89,95 TL-

5 ALTIN BOUDOİR KURALI

Brlet ve korselerin ltın feminen prçlr yerine, düz trnsprn vey delikli vey pltform sndletlerle kombinleyin. 5-Göze btck renkler yerine prçlr kullnın.

Ytk pstel renkli skin prçlr odsınd gibi gözükmeyin.

Bodysuit’lerin bskınlığını mskülen ceketlerle tmmlyın.

Gecelikleri düz botlrl sıkı görüntünün ltınd rht olmnız gerektiğini unutmyın.

Ntürel olun, brtıdn kçının. Ve kendinize güvenin!

[gllery ids=""]

Yorum Yaz