Bear Grylls Kimdir?

O eski bir SAS (Özel Hvcılık Birliği) üyesi, hytt klm konusund uzmn ve gerçek bir mcercı. Hiç kimse güçlükler, bskı ve mücdeleyle bş çıkm konusund Ber Grylls’ten dh iyi olmz. Anck kendisi bu syflrd, bilgi birikimini dh profesyonel çevrelere uyrlyck. Trtışmlrdn glip çıkmktn eleştirinin ltındn klkmy, duruşunu korumktn liderlik becerilerini mükemmelleştirmeye kdr her konud, skerlik birikimini ve strtejilerini modern hyt uyrlyrk, işyerinde hytt klmk için doğru sezgileri geliştirmeniz ve kişisel gelişiminiz için sizlerle pylşck. Anlycğınız bursı modern bir ormn, hoş geldiniz…

Askerlik yıllrımd, bir defsınd tkımıml çöldeydik. Birkç gün gecikmiş bir helikopterin gelmesini bekliyorduk ve suyumuz tükenmişti. Buluşm noktsın hâlâ 15 kilometrelik yolumuz vrdı.

Susuzluktn dh kötü bir şey yoktur. Gerçekten kötü durumdydım ve çvuşum bunu görebiliyordu. Elinde ylnızc kendine yetecek kdr suyu klmıştı nck kendi bitkinliğine ve yşdığı su kybın rğmen onu bn verdi.

Bu nezketi sl unutmdım. Beni kendime getiren, içtiğim sudn ziyde krşılştığım nezketti. Bu noktdn sonr, dünynın her yerine, o dmın peşinde, sırtımd kilolrc teçhiztl giderdim. İşte bu, motivsyondur.

Bunun ksine, günümüzde hepimiz tkımını motive etme yolunun onlr bğırmk ve güzel sözle ldtmk olduğunu snn, ptronun kendileri olduğunu herkesin bilmesini ve eğer çlışmzlrs herkesin bşının bely gireceğini düşünen insnlrl krşılşıyoruz. Anck korku, sl güçlü bir motivsyon kynğı değildir. Devm etmenizi sğlyn nck klıcı değil, geçici bir etki yrtır.

Trihteki en bşrılı liderler dim dvrnışlrıyl örnek gösterilen kişilerdir. Çevrelerindeki kdın ve erkeklere gösterdikleri lçkgönüllülük, nezket ve sygı onlrı diğerlerinden yırn özellikleridir.

Ernest Shckleton’ı düşünün mesel.

Güney Atlntik keşfi sırsınd buzlrın rsınd sıkıştıklrınd, mürettebtındn tek bir kişiyi bile kybetmemek için, tşıybileceğinden fzl dmını sırtın lıp onlrı kurtrmk için kendi hytını tehlikeye trk krrlılığını knıtldı. Y d Winston Churchill’i düşünün. Düny krnlığ büründüğünde, tüm ülkeyi “Asl pes etmeyin; sl, sl, sl, sl” diyerek motive edişini ve yoğun bskılr bile boyun eğmeyişini. Çünkü işler gittikçe zorlşırken ve ynınızd tüm tkımınız ihtiycınız olduğund, size güvenmiyor ve sygı duymuyorlrs onlr hâkim olmzsınız.

Anck güven ve sygı krşılıklıdır. Onlrı kznmk için, siz de bir şeyler vermelisiniz. Tkımınızı motive etmek istiyorsnız, her üyeyi ellerinden gelenin en iyisini ypmlrı konusund cesretlendirmeli ve onlr güç vermelisiniz. Yni onlr inndığınızı göstermelisiniz. Bu, onlr ne ypbildiklerini orty koym imknı sunduğunuzu gösterir. Bırkın bşrılrıyl prlsınlr ve diğerleri de onlrı tkip etmek istesin.

Hepimiz bşrılı olmk istiyoruz. Her birimiz kendi Everest’imizin doruğun çıkmnın peşindeyiz. Anck herkes bşrının en ykın rkdşıyl yni bşrısızlıkl geçinmeye lışık değil. İyi bir lider, size bşrısız olm özgürlüğü tnır. Onlr, bu hytt herkesin, uğrund çb göstermeye değer şeylere erişmek için, önce bşrısızlığ uğrmsı gerektiğini bilir çünkü. Bşrısızlık, bizi öğrenmeye ve gelişmeye zorlr. Eğer tkımınız bşrısızlığın, bşrıy ulşmk için gerekli olduğunun frkın vrırs, ht ypmktn korkmycktır. Ve tkımınız bşrısızlıkl bş çıkmy lıştığınd, onun syesinde gelişme gösterdiğinde, siz de kesin olrk mükemmel bir lider olm yolun girersiniz.

Son olrk, onlrın lideri olbilirsiniz nck hâlâ tkımın d bir prçsısınız. Unutmyın; örnek olmk her zmn önemli! İşte mükemmel liderler bu şekilde ilhm verir ve insnlr sizden ilhm ldılr mı, ellerinden gelenin en iyisini orty çıkrırlr.

EN BAŞARILI LİDERLER DAİMA DAVRANIŞLARIYLA ÖRNEK GÖSTERİLEN KİŞİLERDİR.

[gllery ids=""]

Yorumlar

  1. Anonim 08 Eylül 2016

Yorum Yaz