Genç odası modelleri

Çocuğ sygı duymk

İnsn ilişkileri çısındn nlşm ve uyum, nck birbirlerine sygı duyn kişiler rsınd gerçekleşebilir. Bu nedenle, çocuğun nbbsıyl birlikte uyum içinde*yşmsı isteniyors, yşm koşullrı ne olurs olsun, bşk insnlrın hklrın ne kdr sygı gösteriliyors,çocuğ d gösterilmeli ve onun ile içinde öbür üyelerle eşit olduğu benimsenmelidir. Bu sygı, şğıdki kurllr doğrultusund gelişmelidir:

Çocuk dikktle dinlenmelidir.Bir büyüğü y d sygı duyuln birini dinlerken ğzındn çıkn her söze dikkt edilir, çocuğun söyledikleriyse genellikle, pek önemsenmeden dinlenir. Oys bu son derece ynlış bir tutumdur ve çocuk söylediklerine kulk sılmdığııiı sezdikçe, yvş yvş içine kpnır. Bu nedenle çocuğu, en z bir büyük insn kdr, httâ içinden gelenleri dile getirecek sözcükleri tm

Çocuğ nlyışlı dvrnılmlıdır. Sözünü ettiğimiz nlmış,şırılığ kçmksızın çocuğun pütün gereksinimlerini krşılmk ve bir kişiliği olduğunu unutmmktır. Ylnız, çocuğun yptığı her şeyi yrgılmdn kbul etmekten de kçınmk gerekir; çünkü ynlışın ve doğrunun öğretilmediği çocuk, bütün değer yrgılrını ve sğduyuyl dvrnmk yeteneğini yitirebilir.

Çocuk büyüklerin istediği gibi dvrnmy zorlnmmlıdır. Çocuğun eğilimleri, zevkleri ve dvrnışlrıyl kendine özgü bir kişilik geliştirmesine engel olmmk gerekir.

Yerine getirilemeyecek konulrd çocuğ söz verilmemelidir. Çocuklr kendilerine söylenenleri unutmzlr. Üstelik kusursuz kişiler olrk gördükleri nbblrının verdikleri sözü unutmlrını, ldtılm syrlr.

Çocuk korkutulmmlıdır. Çocuğu bzı şeyleri ypmmsını sğlmk için, korkutmk, dövmek yerine, öfkelenmeden uyrmk çok dh iyi bir yoldur.

Eşler birbirlerine güvenmelidir. Çocuk kesin çıklmlr ve bilgiler ister; kuşkudn,şşkınlıktn, sinirlilikten hoşlnmz. Aile içindeki uyumu yok eden şeylerin bşınd, nbbdn birinin y d her ikisinin sinirli,tedirgin, tutrsız dvrnışlı olmsı gelir. Bir n y d bbnın hngi konu olurs olsun “ben hklıyım, benim yptığım doğrudur” tutumunu benimsemeleri, evlerini bir tımrhneye

Çocuklr incitilmemelidir. Sbırlı, kendilerini tutbilen nbblr bile sinirlenebilirler. Bu durumd bile bğırm, küfür etme, suçlm, korkutm gibi dvrnış bozukluklrındn kçınılmlıdır. Bir çocuğ ptl olduğunu söylemek de, onun nbbsıyl y d krdeşleriyle oln ilişkisindeki uyumu rtırmycğı gibi, ynlışını düzeltmesine de yrmycktır, bu durumd çocuk ylnızc kinlenecek ve üzülecektir. Httâ nnesini y d bbsını bir düşmn gibi, hem de hksız, değersiz, sinsi bir düşmn gibi görecektir. Doğl olrk bu krşılıklı horgörme ve düşmnlık duygusu, çocuk ile nbb rsınd nlşmzlığ, sevgisizliğe yol çck ve çocuk kendini, ypylnız, dynıksız hissedecektir.

Çocuğ neler öğretilmelidir?

İnsnlr rsı ilişkileri gerçek bir uyum ve krşılıklı hoşnutluğ götüren tek şey sorumluluk duygusudur. Sorumluluk duygusunun kurlcılıkl, disiplinle, boyun eğmeyle hiçbir ilgisi yoktur; sorumluluk bşklrının yşmın, rhtın, özgürlüğüne, kıscsı insn hklrın sygı göstermek demektir. İnsnın bütün dvrnışlrını temelde bu sygıy göre düzenlemesi, dımlrını çevresine yrrlı olck biçimde tmsı, ne ypcğını bilmesi demektir. Sonuç olrk, sorumluluk, içten gelen bir dvrnıştır.

Çocukt sorumluluk duygusunun geliştirilmesi için iki şey ypılbilir: Dvrnışlrl on örnek olmk; çocuğ elden geldiğince sık, neyi ypıp neyi ypmycğın krr vermesi, seçim ypmsı konusund fırst tnımk.

Çocuğun, doğumundn bşlyrk bir d tşımy ve bir ülkenin uyruğu olmy hkkı vrdır.

Çocuk toplumsl güvenlikten yrrlnmlıdır.

Sğlıklı bir biçimde büyüyebilmen ve gelişebilmelidir. Çocuğ ve nnesine özellikle doğum öncesi ve sonrsınd uygun bir tıbbi bkım ve toplumsl güvenlik sğlnmlıdır. Çocuk yeterli beslenmeli, bir konutt büyümeli, tıbbi bkım görmelidir.
Genç odsı modelleri | En mod ve En Yeni Giyim Trendleri 3KMod

[gllery ids=""]

genç odsı modelleri Archives – Kdınlr Kulübü 3KMod

Genç Odsı Tkımlrı | Mobily Modelleri 3KMod

Çilek Genç Odsı Modelleri Ve Fiytlrı | Mobily Modelleri 3KMod

Kelebek Genç Odsı Tkımlrı | Mobily Modelleri 3KMod

Genç Odsı Modelleri Ve Fiytlrı – Fotoğrf Rehberi 3KMod

Doğtş genç odsı modelleri | Doğtş Mobily 3KMod

En Güzel Çilek Genç Odsı Modelleri (Romntic) | DekorBuketi 3KMod

istikbl ry genç odsı modelleri ve fiytlrı (3) – Mod … 3KMod

Genç Odsı Tkımlrı ve Fiytlrı-3 |Ev Dekorsyonu 3KMod

Yorum Yaz