Kolay Çorba Tarifi

Primo’da birçok çorba ve salata sunarız. Seçenekler herhangi bir dönemde bahçeden ne geldiğine göre farklılaşır. Akdeniz damak zevki ile ve eldeki en taze sebzelerle hazırlanmış bir kâse çorba ve bir salata harika bir öğün oluşturur. İşte size birbirine uygun iki tarif içeren bir örnek.

Rouille tarifi ile ilgili bir bilgi vermek istiyorum. Eğer sık çorba pişiren biriyseniz, bu lezzetli macunu buzdolabında bulundurmanızı tavsiye ederim. Özellikle et suyu ile pişirdiğiniz çorbalara, çeşni olarak biraz eklerseniz, lezzetini çok zenginleştirdiğini görürsünüz. Çorbanızı daha yoğun bir kıvama getirir. Ayrıca kızarmış ekmek üzerinde de kullanabilirsiniz ve yine balık ve tavuk yemekleriniz için eşsiz bir sos olarak kullanılabilir.

4 kişilik
Bu çorba öylesine doyurucu ve tatmin edicidir ki ne kadar besleyici ve az kalorili olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Kızarmış ya da bayat ekmek dilimini bir çorba kâsesinin altına yerleştirmek ya da ekmeği sıcak et suyunda ıslatmak bir Akdeniz geleneğidir ve sebze çorbasından etli çorbalara kadar her çeşit çorba tarifinde yer alır. Bu içlerinde en sevdiğim tariftir.

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet orta boy soğan, soyulmuş 3 yemek kaşığı domates püresi ve kıyılmış
2 adet doğranmış kereviz sapı
2 adet havuç, soyulmuş ve doğranmış
1 adet büyük boy pırasa, beyaz kısımları kuşbaşı doğranmış, yeşil kısınılan ince kıyılmış
3 diş sarmısak, ayıklanmış ve kıyılmış
6 adet domates, soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve doğranmış 1/2 çay kaşığı safran
2 adet defne yaprağı

1. Bir çorba tenceresinde zeytinyağını orta ateşte kızdı rın. Soğan, kereviz, havuç ve pırasanın yeşil kısımları nı ekleyin. 3 4 dakika karıştırarak pişirin.

2. Sarmısağı ekleyin ve 3 dk. daha pişirin. Domates, safran, defne yaprağı ve pul biberi ekleyin ve 2 dk. daha pişirin. Domates püresini ekleyin ve 3 4 dk. daha pişirin. Şarabı ekleyin ve sıvı karışım yarıya inene kadar iyice karıştırın. Bu işlem yaklaşık 20 30 dk. sürecektir.

3. Suyu ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve 30 dk. kadar ağır ağır kaynamaya bırakın. Süzgeçten geçirin ve süzgeçte kalan sebzeleri ayırın.

4. Bir büyük çorba tenceresinde, orta ateşte tereyağını eritin ve pırasaların beyaz kısımlarını ekleyin. 2 dk. kadar pişirin ve içine küp şeklinde doğranmış balık parçalarını ve biraz evvel hazırladığınız karışımı katın. Kaynayınca ateşi kısarak bir süre daha ateşte kaynamaya bırakın.

5. Sıcak çorbanın içine Rouilleyi ekleyin ve tadına bakın. Kendi tercihinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

6. Servis yaparken çorba kâselerinin her birinin içine ekmek dilimi yerleştirin. Çorbaları ekmek dilimlerinin üzerine koyun. Eğer elinizde var ise üzerine maydanoz ve kekik de serpebilirsiniz.

Yorum Yaz