Yaz İçin Fit Kalma Sırları

yaz icin fit kalma sirlari 1

Covid-19 Pndemisi dışınd dünyd rtmış oln gerilim, uluslrrsı politiklr ve ilişkilerdeki frklılıklr, seyht kısıtlmsı hem yurt içi hem yurt dışı uzun süren seyht kısıtlmsı ve birtkım ksesurlr ile kombine yşmy bşlmmız, mskeler, siperlikler , eldivenler, dezenfektnlr, cep kolonylrı gibi rtık bizi bmbşk bir bğışıklık sistemi, frklı bir sindirim sistemi htt dh d frklı bir ruh hline doğru sürtle götürmeye bşldı.

Tbii ki her şey bilimle ilgili, doğru beslenme, spor ve egzersiz, ntioksidnlr, düzenli bir uyku, sğlıklı bir cinsel hyt, obeziteye krşı korunm, stres yönetimi, bğışıklık sistemini güçlendirme bunlr çok önemli m dünymız özellikle şu önümüzdeki dönemde çok frklı bir elektromnyetik ln ve frklı bir foton kuşğı ilişkisine giriyor. Yklşık 11 bin yıld bir oln bir döngünün içerisine giriyoruz. Dünynın, güneş sistemimizin, Smnyolu Glksisi içerisindeki yörüngesine göre frklı elektromnyetik ilişkiler ve foton ışınlrı etkisine mruz klıyoruz. “Bunun sğlık ile ne ilgisi vr?” demeyin.

[gllery ids="106695,106696"]

Çünkü bilinç düzeyimizle, fizyolojimizle, bedenin birçok fonksiyonlrı ile çok fzl ilişkisi vr. Bu yeni enerji değişikliğinde; frklı virüsler, frklı bkteriler, frklı mikroorgnizmlr, frklı ruhsl dvrnışlr, frklı gıd özellikleri ile krşı krşıy klcğız. Bunun en büyük özelliğinden bir tnesi, güneşteki bu kr lekelerin ve ptlmlrın uzun süredir olmmsı. Güneş, 11 yıld bir böyle bir döngünün içerisine giriyor ve biz şu n o döneme girdik. Bunun ort ve uzun vdedeki etkileri, özellikle bu yz ki etkileri tm önceden kestirilememekle berber şırı sıck bir yz vey beklenmedik ni soğuk hv ve yğışlr, ni iklim değişiklikleri gibi çok çeşitli etkileri olck. Çünkü uzun süredir güneşte ptlmlr olmuyor.

YOL AYRIMINA GELDİK KARAR ZAMANI

Şimdi neden böyle bir giriş yptım? Çünkü dünymız ve güneş sistemimiz rtık tmmen eskisi gibi bir kozmik ypıd olmyck. Bu; gıdlr, hyvnlr, insnlr, tmosfere, deniz cnlılrın, bitki örtüsüne, meyvelere, thıllr, bhrtlr, kıscsı her türlü gıdy ynsıyck. Zten son yıllrd GDO‘lu gıdlr, hyvnlrın ve hyvncılığın frklılşmsı, fst-food’tki rtışlr, obezitedeki rtış , çlıktn değil, şırı yemekten hstlıklrın çıkmsı gibi pek çok ön işretlerini gördük. İşte bu noktd trfımızı seçmek durumund klcğız. Rstgele yşyn, fst-food’lr ile beslenen, fzl miktrd şeker, ttlı, mısır şurubu kullnn, GDO’lu gıdlrı hiç düşünmeden bolc tüketen ve her geçen y, her geçen yıl dh d obez oln, obeziteye giden bir kişi mi olcğız yoks egzersiz ypn, ruhun iyi bkn, kilosun dikkt eden, doğru vitminleri, ntioksidnlrı ln ve uykusun dikkt eden, sğlıklı bir cinsel yşntısını oturtmy çlışn dh sğlıklı bir birey olrk mı bu yolculuğumuz devm edeceğiz? İlk önce bunun krrını vermek lzım. Çünkü kesin ve net krr vermek, kendimize yeni bir yzılım progrmını “downlod etmek/ yüklemek” gibidir. Yni kendimize yeni bir formt tmk, kendimizi güncellemek gibi.

Uzun bir giriş yptığım için özür dilerim m rtık yeni çğ yk uydurmk lzım. Çünkü eskiden hiç tnımdığımız vücud yerleştirilen çipler, koronvirüs ve belki çok dh frklı mikroorgnizm enfeksiyonlrı, 5G ve dh sonr 9G’ye kdr gidebilecek oln hızlı değişiklikler ve hiç klımız, hfızlrımız gelmeyecek oln değişiklikleri göreceğiz. Çünkü Stürn Kov burcun girdi ve gittikçe Kov çğın doğru
ilerliyoruz. Teknoloji hytımızın her lnın rtı vey eksi olrk girecek.

Şimdi biz bu yz gelelim, nsıl hzırlncğız?

Kesinlikle mevsimsel, mümkünse dh yerel, tze, mümkün olduğunc tm orgnik yok m dh doğl ykın ve brtılı olmyn bir şekilde beslenmeye çlışcğız. Çünkü yeni trend, dh zl yetinmek, bğımlılıklrı zltmk.

Yzın bzen tehlikeli olbilecek olnlr; brokoli, Brüksel lhnsı, beyz lhn, onun dışınd yni bu çok sülforfn bileşikleri kışın sğlıklıdır m yzın bunlr misli ve misli rttığı için de dh d ğır kokr ve htt fzl yersek zehirler. Yzın d sğlıklı znnedip bu bileşikleri yemeyeceğiz. Yni her şeyin mevsiminin ürünlerini tüketeceğiz. Bu blıklr için de geçerli, meyveler için de geçerli. Am kışın herkesin domtes yemesi kdr ynlış bir şey yok.

Mutlk hftd 2 gün blık, hftd 1 gün vey 2 gün serbest gezen tvuk, hftd 1-2 kez doğl ve işlenmemiş kırmızı et bunlrdn tüketmek lzım yni yeterince protein lmk lzım. Am burd vegnlr vey vejeterynlr çok sygım vr. Globl ısınmy krşı ve hyvnlrın yşm hklrı için çok doğru bir felsefe üretiyorlr m Türkiye de vegn vey tm bir vejeteryn olrk yşmk çok koly olmdığı için ben bunu norml beslenmeyi uygulyn kişilere yönelik bir liste vereceğim.

Bkliytlr Türk toplumund çok kullnılırdı mlesef yşmımızdn büyük ölçüde çıktı bkliytlr. Oys börülce, kuru fsulye, nohut, srı mercimek, kırmız mercimek, yeşil mercimek gibi klınız gelebilecek oln bütün mş fsulyesi, siyh fsulye, Meksik fsulyesi, kırmızı fsulye bunlrı mümkün olduğunc hftd 2 htt belki 3 kere tüketmek hem bitkisel protein hem de bğırsk knserine krşı korunmk ve kolesterolün düşmesi için oldukç fydlıdır.

Yzın strı ev olmzs olmz en önemli yğı, soğuk sıkm sızm zeytinyğı, ikincisi ise Ghee (sde yğ)

Tereyğını bir tencereye koyup, en kısık teşte sürekli tht kşık ile krıştırrk eritin.
Yüksek teş kullnmyın, ksi tkdirde yğı ykbilirsiniz.
Yğ eriyip tıkırdrken, bir trftn tortulr dibe çöker, diğer trftn yğın üzerinde devmlı köpük ve kymk oluşur.
Bunlrı d bir tht kşık ile lın. Yklşık yrım st boyunc tüm tortulr tmmen gidene kdr bu işlemi ypın.
Altın rengini lmış, şefff, mis kokulu sde yğınız tüketilmeye hzır hlde od ısısınd soğutulmy hzır…

SAĞLIKLI ICE TEA TARİFİ

1,5 lt kynr suyun içerisine 2 kbuk trçın, 4 krnfil, 1 yemek kşığı ysemin, 1 yemek kşığı yeşil çy, 1 yemek kşığı hibiskus, koyun. 5-6 dkik demlensin. Sonr hepsini süzüp çıkrtın. Soğuduktn sonr içerisine 1 khve fincnı kdr bl vey hurm şurubu vey meyve şekeri krıştırın. Yrım limon suyunu sıkın. 2 küçük şişe soğuk mden suyu dökün.

Üstüne iyice soğutck kdr buz ekleyin. Servis yprken her bir brdğın içine ince bir dilim trnş limon ve 2-3 yprk tze nne tın. Hem serinletir hem ntioksidndır. Hem de Hibiskus ve limondn dolyı C vitmini kynğı hem de mden suyundn dolyı yzın ter ile kybettiğimiz iyon ve minerllerin bir kısmını geri lırsınız. Yzın ben genelde mümkünse 2 öğün beslenmeyi öneriyorum.

Yorum Yaz