Tasarımcı Chiara Ferragni

ŞİMDİ DE GÜZELLİK ELÇİSİ

‘Dijitl mod dünysının Mdonn’sı” olm yolund emin dımlrl ilerleyen Chir Ferrgni, blogger, tsrımcı, stil ikonu, Instgrm fenomeni, dijitl girişimci sıftlrın yenisini ekliyor: Güzellik elçisi. Pntene’in yeni yüzü Ferrgni’yle Mdrid’de buluştuk.

Henüz “blogger”ın kelime nlmı bilinmiyorken, yılınd The Blonde Sld isimli blog’unu kurdu. Ytk odsınd dizüstü bilgisyrıyl otururken, kırmızı hlılrd kmerlr poz veren, İnstgrm’d 5 milyondn fzl tkipçiye ship birine dönüştü. Web sitesi ve kendi dını tşıyn ykkbı mrksındnyüınd elde ettiği gelir 9 milyon dolr… Forbes, onu 30 yşın ltındki 30 etkili isimden biri olrk seçti. Merk ediyorsnız söyleyeyim, dünynın en bşrılı mod blogger’ı olrk kbul edilen Chir Ferrgni, ynen fotoğrflrdki gibi (htt dh d) incecik, upuzun, komik ve güzel. Günlük Instgrm gönderileri için sçını sürekli şekillendiriyor m yine de sçı son derece sğlıklı ve kusursuz. Pntene’in güzellik elçisi olrk neden onu seçtiğini nlmk zor değil!

3K MODA: Kıyfet seçimlerinizden sonr şimdi de sçlrınızl hyrnlrınızın rdrındsınız. Bu ikisi rsındki ilişkiyi nsıl tnımlrsınız?
[gllery ids=",103541,103539,,103540,103543,,103546,103542,,103544,103545,103547,,103548"]
CHIARA FERRAGNİ: Stil en üstten, yni sçtn bşlr. Nsıl biz kdınlrın grdırobundn güvendiği temel kıyfetler vrdır, sçımız için de ynısı geçerli. Görüntünüz için ypbileceğiniz en iyi şeylerden biri, sçınızı dolbınızın prçsı gibi düşünmek. Sç, kıyfetlerinizi herhngi bir ksesur ihtiyç duymycğınız seviyeye çıkrbilir. Ve dh d iyisi, o sç sizin! Her gün sizinle; her yere giderken ynınızd bulundurbileceğiniz mükemmel bir ksesur gibi.

3K MODA: Sçlrınızı ışıl ışıl, doğl dlglrl ortdn yrılmış şekilde görmeye lışkınız. Peki duş sonrsı şekillendirilmeden kendi kendine kurumuş vey sbh ytktn klkmış hlini görsek şşırır mıydık?

C.F.: Snmm! Sçımın hiçbir uygulm ypılmmış hlini dört kelimeyle trif edebilirim: Güçlü, sğlıklı, hcimli ve dlglı. Benim için en önemli iki özellik, “güçlü” ve “sğlıklı” olmsı.

“SAÇLARIMI GÜNDE ON DEFA DEĞİŞTİRDİĞİM OLDU”

3K MODA: Sç söz konusu olduğund sizin ilhm periniz kim?

C.F.: Juli Srr-Jmois. Onun Afro sçı çb göstermeden şık ve güzel, etkili ve zrifken, ynı nd özgür ve vhşi de!

EUE: Pntene’le ilişkiniz bugüne kdr nsıldı?

C.F.: Pntene’i Cremon’dki evimizin duşund ilk kullndığım yine hep ynımd.

3K MODA: Sçınızın geçirdiği en yoğun hftlr içerisinde hngi işlemlere mruz kldı?

C.F.: Mod hftlrı, kesinlikle her yılın yoğun ve stresli dönemleri. Sdece bunun için değil, sçım için de. Bir günde görünümümü on kez değiştirdiğim bir sç htırlıyorum! Dört defile ve bir foto çekimi için bunu ypmıştım.

yoğun strese mruz klıyor. Bzen kene soruyorum: Acb ben mi yoks sçlr dh çok yoruluyor? Bu nedenle Pn

duşt şmpundn sonr kullnıyorum böylece bu çılgın dönemlerde dhi sçıı düzenli bkım ypbiliyorum.

3K MODA: Hrik selfie’lerinizin sırrı nedir?

C.F.: Ne kusursuz bir ten ne de frklı biri çevreme ve dudklrım doğru ışığı ldığımdn emin olmy çlışıyorum.

3K MODA: Peki y mükemmel bir grdırobun?

C.F.: Frklı trzd ykkbılr her kdının dolbınd olmlı. Kliteli bir tişört, kzk, blzer ceket vb.

3K MODA: Sçlrın iklim koşullrındn etkilendiği gerçek. Çok sık seyht ediyorsunuz, peki sçlrınızın en sevdiği şehir hngisi?

C.F.: Kesinlikle Los Angeles’t sçlrım dh iyi gözüküyor, tbii hv yğmurlu değilse. Hvnın çok nemli olduğu şehirlerde onlr hiçbir şekli veremiyorum. Y sıkı topuz y d tkuyruğu ypıyorum.

3K MODA: “Kötü sç günü” için öneriniz?

C.F.: Çok bsit, sdece cool bir şpk edinmek! Seyhtler esnsınd sçlrım çok d iyi değilken mutlk şpk tkrım, böylece hem onlrl uğrşmk zorund klmm hem de görünümümü tmmlrım. Y d dediğim gibi sıkı bir tkuyruğu… Am genelde şpk en kolyı.

3K MODA: Sçlrın sık yıknmsının zrrlı olduğunu düşünenler vr. S

C.F.: O gün spor y d egzersiz ypıp ypmdığım bğlı olrk değişebiliyor. Am yz değilse y d çok terlemiyorsm hftd iki defdn fzl yıkmm. Çok kirli değilse, bu benim için yeterlidir.

3K MODA: Denemek isteyip de cesret edemediğiniz bir sç stili vr mı? Mesel Um Thurmn’ın “Pulp Fiction” filmindeki görünümü gibi.

C.F.: Um Thurmn’ı ve o filmdeki sç stilini çok severim ve denemek de isterim m belki gelecekte! Snırım sç konusund birz grnticiyim. Hiçbir zmn durup dururken “Ben sçımı mvi istiyorum” şeklinde bir hisse kpılmdım. Aslınd ykıştığı sürece her şeyi denemek isterim m hep ertelerim. Belki ileride yprım diye düşünürüm.

3K MODA: Şu n kdr görünümünüzle ilgili hiç çılgınlık ypmdınız o hlde?

C.F.: Çılgınlık olrk nitelendirilebilirse, 15 yşındyken punk bir kızdım, slınd dh çok “punk’ ykın”. Hep öyle olmy çlışıyorum.

3K MODA: Güzellik sıHrınızı sormdn olmz elbette…

C.F.: Mkyjd göz ve dudklrı ynı nd ön pln çıkrmmk. Cildi doğl bırkmk, özellikle de kptck çok fzl şey yoks.

Fzl mkyj ypmış gibi görünmeden! Uyku düzenime dikkt ederim. Beslenme söz konusu olduğund vücudum için fydlı besinlere yönelirim. Tbu ki r sır fst food d yerim Arkdşlrıml yemeğe gitmeyi ve lışverişi çok severim m msj fvorim!

Yorum Yaz