Sezgi Sena Akay

SEZGİ SENA AKAY Kimdir? Resimleri Fotoğrflrı

GÜZEL VE AKILLI ACI AŞK DİZİSİNDE MELEK KARAKTERİNE HAYAT VEREN GÜZEL OYUNCU SEZGİ SENA AKAY, NET VE DOBRA BİRİ.

Oyunculuk, hytın nsıl dhil oldu?

Aslınd oyunculuk fikri kfm çok küçük yşlrd girdi. Ben dh 11-12 yşlrındyken bbmı kolundn tutup Müjdt Gezen Snt Merkezi’ne götürmüş ve eğitime bşlmk istiyorum demiştim. Anck o zmnlr Gltsry’ın lt ypısınd voleybol oyndığım için vkitsizlikten ve yoğunluktn bşlm şnsım olmdı. Çok küçük yşlrd olduğum için ilemin de önerisiyle spor devm etme krrı ldım. Am zmn içinde gördüm ki benimki heves değil tutkuymuş. Best Model yrışmsınd önce Türkiye, sonr d düny birincisi olduktn sonr kpılr çılıp oyunculuk teklifleri gelmeye bşldı. İlk projem Zeytin Tepesi’ydi. Anck sdece 7 bölüm sürdü ve yyındn klktı. Proje süreci devm ederken kendimi eksik hissettim çünkü çok tecrübesizdim ve kendimi bu lnd lcğım bir eğitimle geliştirmem gerektiğini düşünüp Crft Oyunculuk Atölyesi’ne gitmeye bşldım. Dh sonr d Acı Aşk için udition girdim. Sevgili Erol Avcı ve yönetmenimiz Çğty Tosun bn güvenip beni projeye dhil ettiler. Ve Melek krkteri ile tekrrdn izleyici krşısın çıktım.

[gllery ids="103084,103085,103086,103087,103088,103089,103090,103091,103092,103093,103094,103095,103096,103097,"]

Peki oyunculukl ilgili geleceğe dir hyllerin neler? Oyunculuk eğitimi ve kendini geliştirmek, hiç bitmeyen bir süreç. Benim de mcım her projemde frklı krkterleri cnlndırıp dh özgün, dh çeşitli bir oyuncu olmk. Her projede kendime bir şeyler ktıp, kendimi iyi bir oyuncu olmy en ykın seviyeye tşımk istiyorum. Gün be gün ilerlemek ve ileride insnlrın severek tkip ettiği güçlü bir oyuncu olmk en büyük hylim. Kendi krkter özelliklerinde sevdiklerin ve sevmediklerin diyecek olsm?

Sevdiğim özelliklerimden biri dürüst olmm. Ne olurs olsun krşıdki kişide kötü bir tepki yrtcğını bilsem bile yln söylemem. Benim için bir tne doğru vrdır, bunu çık ve net bir şekilde her zmn söylemeyi tercih ederim. Diğer bir sevdiğim özelliğim de tutkulu olmm. Sevdiğim bir işi her zmn tutkuyl ve şkl ypıyor olmm. O zmn hyt dh eğlenceli ve heyecn verici oluyor. En belirgin sevdiğim krkter özelliklerimden biriyse güçlü ve innçlı olmm. Bir şeyi istiyorsm, onu elde edememe şnsım yok diye düşünüp, elde edene kdr çlışıp uğrşırım ve sonund d istediğimi elde ederim. Çünkü bence bir insn bir şeyi gerçekten tüm klbiyle istiyors ve innıyors her şeyi ypbilir. Sevmediğim değil belki m değiştirmem gereken özelliklerim de vr tbii. Mesel bzen iyi bir dinleyici olmıyor ve nd klmyı bşrmıyorum. Aklımı, sürekli gelecekle ilgili ypmm gerekenler y d ufcık bir oly meşgul edebiliyor. Bir diğer rhtsız olduğum özelliğim ise çbuk prlıyor olmm. Aslınd sinirli ve gergin bir ypım olmmsın rğmen bir şeye hemen sesim yükselebiliyor. Bu çok kıs sürse de yine de zmn zmn klp kırbiliyorum. Nsıl bir çocukluk geçirdin? Şu n çocukluk hyllerine ne kdr ykınsın?

Küçük bir ilede, tek çocuk olrk sevgi içinde büyüdüm. Annem, bbm ve ben çekirdek bir ile olrk her zmn birlikteydik ve hep birbirimize destek olduk. Çok ttlı, sevecen, iyi klpli, bn her zmn destek oln, benim fikirlerime hep önem veren, söz hkkımın her zmn olduğu, beni çok seven ve syn bir ilede dünyy geldiğim için hep kendimi şnslı hissetmişimdir. Spor ve okul rsınd gidip gelen skin ve dingin bir çocukluk geçirdim t ki 10 yşımd voleybol bşlyn kdr. Spor hytım iyice girince tbiki dh yorucu ve hreketli bir hytım oldu m geri dönüp bktığımd huzur ve mutluluk dolu bir çocukluk htırlıyorum. Şu nd çocukluk hylimin tm d içindeyim slınd, sevdiğim işi ypıp şükrediyorum. Güvendiğim insnlrl çlışıp, her geçen gün oyunculuk dın yeni bir şeyler öğreniyorum. Dh ne olsun (Gülüyor).

Dinlenmek senin için ne ypmktır?

Dinlenmek, benim için uyumk değil bir kere onu bştn söyleyeyim. Çünkü uyuduğum zmn kendimi dh sersem hissediyorum. Onun yerine güzel bir khvltıyl güne bşlyıp, spor gitmek beni rhtltır. Kitp okumk, film izlemek kfmı dğıtır ve beni dinlendirir. Doğd vkit geçirmeyi de çok seviyorum, bu fırstı ykldığımd kendimi çok dingin ve skin hissediyorum. Doğd sdece huzur vr, bu d kendimi dinlememi ve enerji toplmı sğlıyor.

Modyı tkip eder misin?

Modyı tkip ederim m bğımlısı değilim. Stilini beğendiğim insnlr üzerinden modyı tkip etmeyi tercih ediyorum. Mesel, Olivi Plermo’nun trzını çok beğeniyorum ve onu ykındn tkip ediyorum. Instgrmd beğendiğim mod syflrını tkip ederek vkit geçiriyorum ve istediğim bir şey olurs d internet üzerinden stın lıyorum,

Türkiye’den ve dünydn tkip ettiğin modcı ve tsrımcılr kimler?

Türkiye de Özgür Msur’u çok beğeniyorum. Dünyd d Kri Lgerfeld, Elie Sb. Mrc Jcobs tkip etmekten keyif ldığım modcı, tsrımcı ve mrklrdn ilk klım gelenler. Tkip etmemin sebebi, kendi stilime ykın bulmktn ziyde özgün olmlrı y d sevdiğim modellerle çlışıyor olmlrı. Bu isimler, ilgimi çeken ve çok frklı defileler ypıyorlr.

Vzgeçemediğin, tkıntılı olduğun giysi y d ksesur vr mı?

Vzgeçememek vey tkıntılı olmk değil de sdece şpk ve yüzük tkmyı seviyorum diyebilirim. Onun hricinde mesel diğer ksesurlr bn çok uzklr, ben hemen giyinip çıkmyı sevenlerdenim. Aslınd çok güzel bloglr tkip ediyorum m o prçlrı bir ry getirip kullnmk bn çok uzk. Deri pntolon ve deri ceket kullnmyı seviyorum m her zmn skinny bir jen’in hyt kurtrcğın innıyorum.

Hem kendi dın, hem de krşı cins dın güzelliği nsıl tnımlrsın?

Güzelliği cinsiyete göre yırmıyorum ve kesinlikle bunun bir enerji işi olduğunu düşünüyorum. Bu, kdın içinde erkek içinde geçerli bence. Güzellik benim için içten bir gülüş, güzel bkn gözler ve ğızdn çıkn sözlerdir. Ve bence bir insnı güzel ypn en önemli şey de zekdır. Bşrılı ve işini iyi ypn insnlr d bn her zmn çekici ve güzel gelmişlerdir.

Bir erkekte ilk olrk ne ilgini çeker?

Hli, tvrı, oturmsı, klkmsı snırım. Bir erkeğin hreketlerinde skillik olmmlı bence, insnlrl diyloğu d önemli benim için. Am ilk bktığım yrıntı gözleridir. Güzel bkck ve beni gerçekten dinliyecek. Smimi olmsı d bir diğer etken tbii. Aşık olduğunu nsıl nlrsın? Bu rlr şık mısın?

Aslınd hiç şık olmdım diyebilirim. Tbiki etkilendiğim, beğendiğim, birlikte vkit geçirmekten keyif ldığım ve çok sevdiğim insnlr oldu m henüz şık olduğumu düşünmüyorum. Bence şk; insnı psikolojik ve fizyolojik olrk etkileyen çok bşk bir şey ve snırım ben dh o duyguyu ttmdım, ilişki bence çok emek isteyen, yorucu birşey. O yüzden ben şu n bir ilişki için snırım birz bencil klıyorum. Bir dh ypcğımız röportjd bu soruy dh güzel bir cevp vermeyi diliyorum (Gülüyoruz).

Son olrk gündemindeki projelerden konuşlım mı?

Şu n Acı Aşk dizisinde Melek krkterini cnlndırıyorum. Bu proje, ilk def bşrol deneyimini yşdığım için benim çok değer verdiğim, özendiğim ve keyif ldığım bir iş oldu. Çok değerli insnlrl tnışm ve çlışm şnsı bulduğum bir okul gibi det. Cst’ımız çok kuwetli, çok deneyimli ve iyi oyunculrdn oluşn bir ekip. Kmer rksı desen, herkesin işini iyi bildiği bşrılı bir kdro. Herkesin mutlu olduğu ve eğlenerek geldiği bir setimiz vr . Umrım böyle güzel şekilde ilerlemeye devm ederiz. Cnlndırdığım Melek krkterinde, ilk okuduğumdn beri beni etkileyen ve çeken birşeyler olduğunu düşündüm hep. Çok güçlü gibi görünen m slınd çok kırılgn bir ypısı vr. Acı Aşk ve Melek krkterinin benim dönüm noktm olduğunu söyleyebilirim.

Yorum Yaz