Radar: Aylin Tahincioğlu

Sde kıyfetinizi tmmlyn bir kolye örneğin… Y d yine mutlk nereden ldığınızın, mrksının sorulcğı, iltiftlr yğn bşk bir prç… Tnıdık bir deneyim mi? Siz de bir Mer’s tkıyor olbilirsiniz öyleyse. Mrknın yrtıcılrı Merl Thincioğlu Peltekçi ve Aylin Thincioğlu’yl buluştuk.

Her güzel şeyin olduğu gibi tbii ki Mer’s ir ksının d bir hikyesi vr. Arksınd durn i iki kdın ortğı tnıyınc tüm tşlr yerine oturuyor, nsıl bu kdr kıs sürede bu kdr dikkt çektiğini, böyle “tsrım” işlerin i nsıl orty çıktığım nlıyorsunuz. Aylin Thincioğlu’nun evinde buluştuğumuz Mer’s’in yrtıcısı iki ortkl mrkyı konuştuk. Tbii bu kdr şık tkılr ypn iki kdını bir rd flluze w yklmışken stillerine dir birkç soru d sorduk. En çok merk ettiğimiz kısm gelince, Mer’s mrksının nsıl kurulduğu mer’s, (tonesi) öğrendik. Gençlik yıllrındn beri tkılr merklı olduğunu w95′ söyleyen Merl Thincioğlu Peltekçi,’d kendi dın gönderme ypn Mer’s mrksını yrttı. Aslınd hikyenin bu kısmını pek sık duymuş olbilirsiniz. Hobi olrk tkı ypmy krr veren bir kdın. Hklısınız d. Anck bu def durum frklı. Merl Thincioğlu Peltekçi bunu sl hobi olrk düşünmemiş, hedefler belirleyerek, detylı iş plnı yprk yol çıkmış. En önemlisi de mrksın çok güvenmiş.
[gllery ids="103911,103912,103913,103914,103915"]
MER S DÜNYAYA AÇILDI

İstnbul’d Plldlum, Akmerkez ve Astori AVM’lerinde, Akmerkez ve Çeşme Fenlxrte, Ankr Brners’t, İstnbul Modern Müzesi mğzsınd, yrıc İslinyePrk, Zorlu Çenter, Nişntşı ve Aksy’dki dört Beymen mğzsının ynı sır birçok noktd stış köşesi bulunn Mer’s biri Kohlre’de, ikisi de İstnbul’d olmk üzere kendine it toplm üç mğzy d ship. yeniliklerine gelince; Mısır, Birleşik Arp Emirlikleri, Yunnistn ve Ingiltere’de de solmy bşldı. Bloomingdle’s Dubi ve Hrvey Nichols Dubi’de de rtık Mer’s bulbilirsiniz. New York çok ykındl Mrkyı kendi dıyl Instgrom’d tkibe lbilirsiniz.

“MARKAMIZ ‘BİR EV KADINI HOBİSİ’ DEĞİL”

Büyük ihtimlle ileride olcklrı (doğru) thmin ettiği ve mrkyı büyütmeyi hedeflediği için’te krdeşinin eşi Aylin Thin-cioğlu’yl güçlerini birleştirmiş. “Bir elin nesi vr, iki elin sesi vr” tsözü bu gelişmeyi gyet güzel özetliyor. Hobi deyince Merl Thincioğlu Peltekçi ltını çizme ihtiycı hissediyor: “Mrkmız ev kdını hobisi olrk değil, çok sğlm bir ltypıyl orty çıktı. Eşim ltın tkı üretimi ypıyordu, ilesinde tşçılık ve değerli mden işçiliği hep vrdı. Biz de bu ile gücü ve birikimiyle tölyemizden de yrrlnrk yol çıktık. Bugün Mer’s kendi tölyesinde üretim ypn, dışrıdn sdece hm mddesini.

AYLİN TAHİNCİOĞLU’NUN STİLİ

Stilini “feminen, güçlü ve uyumlu’ diyerek özelleyen Aylin Thincioğlu’nun grdırobund en çok ceket, gözlük ve Mer’s tkılrı bulunuyor; “Her sene birer İne ldığım Alexnder McOueen gece çntlrım zmn içerisinde ufk bir koleksiyon hline geldi’ diye pylşıyor. Stili konusund her yerden ilhm lbildiğini nck özellikle sokk modsını gözlemlemenin hem eğlenceli hem ydınltıcı olduğunu llirf ediyor. Peki uzk durduğu prçlr? ‘Aşırı dökümlü ve bol kıyleller bn göre değil” diyor. Fvori ksesurlrı, çntlrının ynı sır Mer’s küpe ve kolyeleri. En beğendiği mod dönemi, Frns’do Rönesns zmnı. “Tkı ve ksesurlr konusun, tıpkı snl verdiğim değer gibi bkıyorum” diye nllırken; son dönemde spor ve ‘sneker’ giymeyi tercih ettiğini, çnt ve ykkbı rsınd seçim ypmk zoıund kls ilkini tercih edeceğini ekliyor. Kölem etek ve gömleğin modsının hiç geçmeyeceğini düşünüyor. Bu sezon en çok Proenz Schouler, Isbel Mrnt ve Gucci koleksiyonlrını beğenmiş. Evinde neler olmzs olmz? ‘Modern snl, çiçek, ‘dybed’ (bir çeşit puf koltuk).”

Yorum Yaz