Özge Ulusoy Resimleri Elbiseleri

Onu hiç böyle görmedin! Biz de görmemiştik ve beyz tütüsü, pudr rengi “pointe’Meriyle (ble ykkbılrı) stüdyod ilk fıgurunu sergilediğinde gözlerimizi ondn lmdık. Zmn geçtikçe güzelliğine güzellik ktn Özge Ulusoy, 14 yıl sonr ilk kez 3K mod için yğın pointe’leri geçirdi. Şimdi rkn yslnıp, onunl gerçekleştirdiğimiz ttlı sohbete kulk misfiri olmy ne dersin?

Enerjimi çlışmktn lıyorum. Çlışmdığım zmn mu oluyorum.

İncecik, güzel, fit, çok zrif… Kpk çekimimizin rdındn bize “Özge Ulusoy nsıldı?” diye sornlr ynıt verirken klımız gelen ilk kelimeler bunlrdı. Aynı zmnd disiplinli, ne yptığını çok iyi bilen, bu nedenle de oldukç bşrılı işlerle dındn söz ettiren bir kdın. Çok d duygusl. Annesini nltırken öyle heyecnlnıyor ki, gözleri doluyor. Zten kendisi de “sulu göz” olduğunu itirf ediyor.

Televizyon ekrnınd birz ciddi görünse de, yn yn geldiğimizde bizi güldüren ve stüdyoyu enerjiyisiyle doldurn o oldu. Hele yıllrdır giymediği pointe ve tütüyü gördüğünde det çocuk gibi sevindi. Htt fotoğrf çekimi sırsınd o kdr eğlendi ki, snki bir nd eski ble günlerine döndü ve “kuğu” oldu…

Özge’ye bşrı ve güzellik sırlrını, günlük hytını, htt çocukluğunu sorduk. O d hkkınd merk ettiğimiz her şeyi bize smimiyetle nlttı. Ardn çekiliyoruz, işte krşınd “kuğu” Özge Ulusoy!

Önce blerin, sonr mnken, oyuncu ve sunucu… Son dönemde bunlr bir de ADL mrksı ile yptığın güzel çlışmlr eklendi. Birz bhseder misin şu ndki çlışm ve projelerinden?

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; ben tsrımcı değilim. Am yıllrdır mnkenlik yptığım için bir kıyfetin çizim şmsındn itibren nsıl giyilebilir hâle geldiğine çok ykındn tnık oldum. Aslınd birkç senedir bu konud istekliydim ve Türkiye tekstil konusund bu kdr ilerlemiş olmsın rğmen istediğim jen klıplrını bulm konusund zorluk çekiyordum. Bu yüzden öncelikle bir jen koleksiyonu ile yol çıktık. ADL benim dh önce mrk yüzü olduğum, ile hâline geldiğimiz bir mrk. Bu fikir ilk olrk onlrl sohbetimiz esnsınd orty çıktı. Çok d keyifli oldu benim için. Ord bir tsrım ekibiyle çlışıyorum. Hep berber senenin konseptine göre, sezonun yükselen değerlerine göre oturup düşünüyoruz. Özellikle klıplr çok iyi çlışıyoruz, koleksiyonlrdki modeller ince ve fit gösteren modeller. Bikinilerde de bun çok dikkt ediyoruz. Bir kdını nsıl dh iyi gösterebiliriz diye uğrşbiliyoruz. Bu benim için çok güzel bir serüven oldu. Aynı zmnd benim yvş yvş mrklşmm, bulunduğum yeri sğlmlştırmm d yrdımcı oldu. Çok şnslıyım çünkü çok büyük bir mrkyl çlışıyorum ve tüm imkânlrını kullnbiliyorum. Çok d iyi tepkiler lıyoruz. Benim için de, kendi ürettiğim kıyfetleri insnlrın üzerinde görmek çok mutluluk verici.

Sırf ince klmk dın değil, sğlıklı yşmk, dh enerjik ve pozitif olmk dın doğru beslenmeyi kendime ilke edindim.

Çocuk shibi olmy sıck bkıyor musun? Nsıl bir nne olursun sence? Tbii ki zmnı gelince ve Allh nsip ederse çok isterim. Annem gibi bir nne olurum inşllh… Disiplinli m sevecen.

Gelecekte ble ile ilgili bir şey ypmyı düşünüyor musun? Aslınd ble ile ilgili bir plnım vr m şu n hyl şmsınd (gülüyor). Kısmet olurs, zmnı gelince neler olcğını hep berber göreceğiz.

3K okurlrın söylemek istediğin bir şey y d mesjın vr mı?

Sğlıklı beslenmek şu nd çok büyük bir trend m bunu trend olduğu için değil sevdikleri için ve kendileri için, kendilerine sygı duyduklrı için ypsınlr. Sğlıklı olmk bir yşm biçimi çünkü. Tbii ki rd hepimiz kçmklr ypıyoruz, ttile gidiyoruz, üç beş gün ne yiyip içtiğimizi düşünmüyoruz m önemli oln hytının yüzde 80’ini sğlıklı yşyıp, yüzde 20’sini kendine izin verecek şekilde yşmk. Sğlıklı olmk bence insnın kendine duyduğu sygıyı gösterir. Bu yüzden öyle yşmlrını tvsiye ediyorum.

“Örettiğim kıyfetleri insnlrın üzerinde görmek çok mutluluk verici…”

Görünüşlerine ldnmyın, pointe’lerle dns etmek çok cılı bir şeydir. Am şu n verdikleri cı bile ttlı geliyor.

Askeri hâkim bir bb, ilçe bşknlığı ypmış bir nne… Disiplinin önemli olduğu bir evde mi büyüdün?

Evet mbenim bbm sert bir sker figürü değildi. Gyet demokrtik bir ortmd büyüdüm. Herkesin söz hkkı vrdı. Çokktıbir disiplinle büyümedim mherzmn ypbileceğim ve ypmycğım şeyler vrdı. Çocukluğum lojmndgeçti, sınırsız oyun lnım vrdı. Sevgi dolubir ortmd büyüdüm, çok mutlu ve şnslıbir çocukluk geçirdim. Ble ypıyor olmm bn disiplin empoze eden sıl şey oldu. Hâlâ şu yşımd ve kriyerimde kşm ytmdn stimi kurr, yrın ne giyeceğimi düşünürüm ve tüm günümü plnlrım.

Hytınd dönüm noktsı olrk gördüğün bir n vr mı?

2003 yılınd Türkiye Güzeli seçilmem. Ondn sonr çok şey değişti hytımd. Birde .S’urvzVor’ktılmm büyük bir dönüm noktsı oldu m gerçekten çok zordu. Diğer trftn dhytımın en güzel nılrındn biri. Bzen izlerken tekrr gidesim gelmiyor değil (gülüyor).

Duygusl biri misin yoks mntığınl mı hreket edersin? Kendini dinlediğinde, dh çok klbinin sesini mi duyuyorsun yoks klının mı?

Çok duyguslım, hep klbimi dinlerim. AslındAkrep burcuyum ve Akrep burcunun hep mntığıylhreket ettiği söylenir m pek de öyle değil. İş hytımd tbii ki çok mntıklı dımlr tmy çlışıyorum m özel hytımd çok fzl duyguslım. Dışrıdn hiç öyle görünmesem de sulu gözümdür, çokçbuk ğlrım. Çbuk kırılırım; bir şeyi çok umursmmış gibi görünürüm m eve gidip stlerce o olyı düşünürüm…

“Kntlrım Çıkmış mı?”

Geçmişte ble ypmış olmsı Özge’ye çok şey ktmış. Disiplin ve sğlm duruş bunlrdn ylnızc birkçı. Onun için “ble” deyince kn sulr duruyor.

Özge Ulusoy sırdn bir gününü nsıl geçirir? Öncelikle sbh sporum gidiyorum. Spor sonrsı kendime vkit yırıyorum çünkü yptığım iş bkımlı olmmı gerektir yor. dnün dışınd rkdşlrıml vey ilemle vkit geçiririm, bzen bi rz lışveriş yprım. Çlıştığım günlerde her nım plnlıdır m boş günlerimde birz keyif ypıyorum.

SENİ ŞİMDİYE DEK HEP İNCE VE FİT GÖRDÜK. HİÇ KİLO PROBLEMİ YAŞADIN MI?

Dnsçılık kriyerim boyunc hep çok yiyen ve kilo lmyn bir kızdım. 18 yşındn sonr, ergenliği de üzerimden tınc birnd kilo lmy bşldım. Mesel şu n 54 kiloyum, bir r 49’u d gördüm m hiç güzel görünmüyordum. 62’yi de gördüm. Şu n klmk istediğim kilodyım, bu kilod kendimi sğlıklı hissediyorum. Sırf ince klmk dın değil, sğlıklı yşmk, dh enerjik ve pozitif olmk dın doğru beslenmeyi kendime ilke edindim. Mümkün olduğunc işlenmiş gıddn uzk duruyorum, iyi besleniyorum ve birçok şey ypıyorum sğlıklı klbilmek için.

Bir süredir Bütünsel Beslenme Uzmnı Kren Hill ile çlışıyorum. Dh önce rhmetli Diyetisyen Yeld Khvecioğlu ile çlışmıştım. Bir uzmnl çlışmmın nedeniyse sğlıklı ve doğru beslenmeyi öğrenmek. Bn nsıl zyıflycğımı değil, nsıl dh sğlıklı beslenebileceğimi gösteriyorlr. Sğlıklı beslenmekse sçım, cildime, tırnklrım, her şeyime yrıyor. Kren’in belli bir progrmı ve ilkeleri vr, onun üzerinden gidiyorum. Dh çok protein ğırlıklı besleniyorum. Bu proteini de genelde blıktn lmy çlışıyorum. Yğlı blıklr seçiyorum ki, yğ ihtiycımı d lbileyim. Onun dışınd bir süredir inek sütünden uzk duruyorum, böylece vücudumdki şişkinlik, ödem ve hzımsızlığı ttım. “Et clen” diye bir şey vr y, temiz beslenmek, onu kendime ilke edindim.

BALEYE OLAN AŞKINI GÖZLERİNDEN ANLAYABİLİYORUZ. EN SON NE ZAMAN BALE YAPMIŞTIN? NASIL HİSSETTİN BU KIYAFETLERİN İÇİNDE?

En son 2001 yılınd ble ypmıştım. Şu n yşdığım duygusllık trif

edilemez… Çok uzun yıllr kuğu rolündeydim. Arkdşlrım “Bksnız, kntlrım çıkmış mı?” diye espri ypıp güldürürdüm. Hytımın 14 senesi bu pbuçlr üzerinde geçti. Görünüşlerine ldnmyın, onlrl dns etmek çok cılı bir şeydir. Am şu n verdikleri cı bile ttlı geliyor. Bu şnsı bn tekrr verip bu hissi yşttığınız için çok teşekkürler…

EGZERSİZLE ARAN NASIL? HAFTADA KAÇ GÜN VE HANGİ EGZERSİZLERİ YAPIYORSUN?

Ben istiyorum ki beş gün ypbileyim m iki yrı hocyl çlışıyorum ve ikisi de dördün idel olduğunu söylüyor. Ard üçe de düşebiliyor m ben hep dört gün egzersiz ypbilmeye özen gösteriyorum. Hftnın iki günü Murt Bür ile fonksiyonel çlışıyorum; kendi ğırlığıml ve kslrımı geliştirmek üzerine. Bir de Onur Gurur Özbek’le çlışıyorum Urbn Helth Piltes’ten.

O d bn bütün kslrımı uztn, duruşumu düzelten ve dh fit durmmı sğlyn bzı egzersizler yptırıyor. O d slınd tm piltes değil; fonksiyonelle krışık piltes. Doğru insnlrl çlışmk, doğru sonuçlr ulşmyı sğlıyor.

Bu kdr yoğun bir iş hytı içinde enerjını nereden lıyorsun?

Ben enerjimi çlışmktn lıyorum, çlışmdığım zmn enerjim düşüyor ve mutsuz oluyorum. Çok küçük yşlrd bleye bşldım; Ann Krenin Blesi’nde oynuyordum, ilk prmı d o zmn kzndım. İlkokul dört vey beşe gidiyordum.

O zmndn beri hep bir şekilde kendi prmı kzndım. Hep çlışrk mutlu oln ve ondn enerji bir insnım ben. Bu yüzden de çok yoruluyorum.

Birçok kdının kıskncğı bir vücud shipsin. Peki, senin kendinde beğenmediğin özellikler vr mı?

ekrndyım, podyum çıkıyorum, o yüzden de kendime ekstr dikkt etmem gerekiyor. Ünlü olmsydım d kendime dikkt ederdim çünkü nnem de, blm d öyle. Ablm çlışn bir kdın ve hftd üç gün spor ypıyor. Annemse hep sğlıklı beslenirdi, bizde bur cubur kültürü pek olmdı bu yüzden. Annemle hâlâ ynı beden pntolon giyiyoruz.

Sçın ve cildin için yptığın özel kürler vey bkımlr vr mı?

Zmn zmn olbiliyor. Mesel kış ylrınd göbek bölgesi y d klçdn birz yğlnm oluyor. On göre sporumu rttırıyorum, bu bölge üzerinde çlışıyorum. Çokkıs bir şey giydiğimde bzen bcklrım klın gelir bn. Gülüyor insnlr m bir süre sonr kendinizi dh dikktli incelemeye bşlıyorsunuz çünkü ben bu işi meslek olrk ypıyorum. Hâlâ Düzenli olrk cilt bkımlrımı yptırıyorum çünkü cildim çokfzl mkyj mruz klıyor. İyi beslenme ve düzenli uykunun ynı sır profesyonel yrdım d gerekiyor.

Gittiğim iki yer vr: Burd cilt bkımımı, gereken vitmin desteklerimi ve lzer uygulmlrımı ypıyorlr. Her zmn söylüyorum, zmnı gelince botoks yptırmy d krşı değilim çünkü önemli oln güzel yş lbilmek, yny bktığınd mutlu olbilmek. Ben çok şnslıyım çünkü 10 yıl önceki fotoğrfım bktığımd, şimdiki hâlimi dh güzel buluyorum. Sosyl medydn hkkımdki yorumlrı okuyorum mesel; “Şkğın bile estetik yptırdın” diyen vr mesel, şkk estetiği nsıl bir opersyondur ben bilmiyorum. Vücudumd estetik yok m ihtiycım olsydı dyptırmktn çekinmezdim çıkçsı.

Açık söylemek gerekirse biz bcklrın byıldık! Bunun özel bir sırrı vr mı?

Yptığım spor yeterli oluyor benim için. Bir de genetik özelliklerin etkisi vr tbii, nnemin ve blmın bcklrı d çok düzgündür. Ble ypmış olmm d uzun kslrımı çlıştırdığı için bcklrımı dh düzgün hâle getirdi. Düzenli olrk selülit kremi kullnıyorum çünkü selülit kçınılmz bir son. “Benim selülitimim yok” diyen insnlrın çok d doğru söylediğine innmıyorum çıkçsı. Am bunu geciktirmek, zltmk ve görünürlüğünü belirsizleştirmek bizim elimizde. Bunun için ypılmsı gereken en önemli şeyse çok su içmek. Ben günde iki buçuk, üç litre su içiyorum; sğlıklı besleniyorum ve mutlk bnyo sırsınd kese ypıyorum. Ed Tşpınr’ın t kılı fırçsını kullndım, o d çok etkili oldu.

ÂŞIKKEN NASIL BİR KADIN OLUYORSUN? AYAKLARINI YERDEN KESEN ŞEYLER NELER?

Ayklrım bir şekilde her zmn yere sğlm bsr. Am tbii ki âşık olmk, sevmek ve sevilmek insn çok güzel bir enerji sğlıyor. Çok mutlu oluyorsun, cildin ışıldıyor, güzelleşiyorsun. Benim krşı trfı çok düşünmek, çok ilgilenmek ve çok ship çıkmk gibi bir durumum vr. Yni onu kendimden öne koyuyorum ve kendimden fzl önemsiyorum. Doğru insnlysn eğer, bunun krşılığını lıyorsun m bzen de gereksiz yere kendinden çok ödün vermiş oluyorsun. Önemli oln doğru insnı bulup bunu ypbilmek, o zmn gerçekten mutlu oluyorsun.

30’LU YAŞLAR SANA NASIL GELDİ? BU DÖNEMDE NASIL HİSSEDİYORSUN KENDİNİ?

30 yşım bstığım nd snki hytımdki sis perdesi klktı. Önceden dh çocukç düşünüyordum m rtık çok dh net görebiliyorum her şeyi. Dh iyi yrgılybiliyor, insnlrın bn nsıl yklştığını dh iyi nlybiliyorum. Hâlâ htlr ypıyor, insnlr gereğinden fzl iyi niyetli yklşıyor olbilirim m kendimi gerçekten dh ydınlnmış ve lgılrımı dh çık hissediyorum.

KISA KISA…

Asl yemediği yiyecek içecek: Kereviz sl yemem! Bir de muzlu sütü hiç sevmem.

Yemeden durmdığı yiyecek: 24 st kirz yiyebilirim.

İstnbul’d menüsünü en beğendiği mekânlr:

Yeni çıln Spgo güzel, Sunset’i her zmn çok beğenmişimdir. Lucc ve Hppily Ever After gittiğimde mutlu olduğum ve sğlıklı yiyecekler bulduğum yerler. House Cfe’ye de çok sık giderim. Şu n okuduğu kitp: Ytmdn önce mutlk bir buçuk, iki ste ykın kitp okurum. Aynı nd iki, üç kitp okumyı d seviyorum, birinden sıkılınc diğerine geçiyorum. Şu nd Ahmet Altn’ın Ölmek KolydırSevmekten kitbını okuyorum. Trih okumyı seviyorum. En sevdiğim yzr d Ahmet Ümit. Cinyet romnlrını d çok severim, Ahmet Ümit cinyeti trihle birleştirdiği için her seferinde film izler gibi okuyorum. Aynı zmnd Orhn Pmuk d okuyorum şu n.

En son izlediği film: Fifty ShdesofGrey.

Çocukluk khrmnı: Annem. Çünkü çok diryetli ve yklrı yere sğlm bsn bir kdın.

KARİYERİNDE YA DA ÖZEL YAŞAMINDA YAŞADIĞIN BÜYÜK BİR PİŞMANLIK VAR MI? ŞANSIM OLSAYDI ŞUNU DEĞİŞTİRİRDİM YA DA BUNU YAPMAZDIM DEDİĞİN BİR ŞEY?

Hytt yptığımız htlr genel olrk şöyle bkıyorum; ht insnlr mhsus bir şey m ynı şeyi tekrrlrsn, ht olmktn çıkıyor. Htyı bir kez ypınc bundn ders lıyor, bir şeyler öğrenebiliyorsun, htt sn yeni kpılr çıyor y d kptıyor. Bunun sonucund yşnn şey de pişmnlık değil, ders lmk olmlı. Benim de çok şükür hiçbir pişmnlığım yok şu hytt.

Grdırobunun demirbşlrı neler, en çok ne giymeyi seviyorsun?

Topuklu ykkbı, deri pntolon, deri ceket, tyt ve gömlekler diyebilirim. En çok giydiğim prçlr bunlr.

Egzersizi sdece “hreket etmek” olrk görmeyi bir kenr bırk. Bu güvenilir ipuçlrıyl egzersizden sıkılmdn, çok hızlı şekilde sonuçlr ulnbilirsin.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz