Nikos Koulis Tasarımları

GEOMETRİ

Prfümler, çiçekler ve geometriden ilhm lrk modem tsrımlr yrtıyor. Bir prçnın oluşum sürecindeki estetik nlyış ve kusursuz zntçılık Nikos Koulis tsrımlrının her birine ynsımış durumd. Her kdının nbzını hızlndırck mücevherler bundn sonr Midnight Express mğzlrınd stılck. Hikyesini ve mücevher tutkusunu öğrenmek için tsrımcı Nikos Koulis’le koyu bir sohbete dldık.

Aile ydigrı bir iş. Tsrımcı sıl krr verdiniz?

NİKOS KOUUS: Aslınd edebiyt okuyordum ve ile şirketimize dhil değildim, önce İtly’d gemoloji eğitimi ldım, nlındn Londr’d tsrım eğitimi. Ykın rkdşlrım için tsrım yprk bşldım. Sonr çember zmnl büyüdü ve tm 10 yıl önce Atin’d sdece özel müşterilere tsrldığım bir tölye kurdum.

EUE: Koleksiyonlrınızd yoğun olrk zümrüt kullnıyorsunuz. Tş uzmnı olrk özel bir nedeniniz vr mı?

N.K.: Zümrüt, pırlnt gibi hiçbir zmn tm mnsıyl berrk ve trnsprn olmuyor. Rengini bir kenr bırkırsk, zümrüt bmbşk bir düny. Her biri frklı ve her birinde frklı lemlere dlıyorsunuz. Değerli tşlrl çlışmnın en güzel ynı her birinden gerçekten sdece bir tne olmsı.

HER BİRİ EŞSİZ TAŞLAR

3K MODA: Peki sizin için pırlntnın nlmı nedir?

N.K.: İşık… Pırlntyı her zmn zümrüdün ynınd kullnıyo.

3K MODA: Klsikten uzk, oldukç çğdş tsrımlrınız vr…

N.K.: Müşterilerimizin mücevherlerimizi her gün üstlerinde tşımlrını istiyoruz. Tbü bunun ynı sır bir de özel prçlr vr ki gerçekten sdece özel günlerde kullnılmlı bence. Modem tsrımlr ship olslr d klite ve zmnsızlıklrıyl hepsi birer klsik.

3K MODA: Lüks sizin için ne ifde ediyor?

N.K.: Günlük hytımızdki değerli ve estetik çıdn beni ttmin edebilen nlr. Bir restornd yemek yerken bile zihnimin içinde hrmoni oluşuyors ve bu beni estetik nlmd besliyors, bu benim için lükstür. Kendimiz için zmn yırmnıns günümüzün en büyük ve önemli lüksü olduğunu düşünüyorum. 3K MODA: Tsrımlrınızı üzerinde görmek istediğiniz biri vr mı? N.K.: Tild Swinton’ı çok beğeniyorum. Onun üstünde görmek.

3K MODA: Mücevherleri gün içinde modem şekilde kullnmk için bir tvsiyeniz vr mı?

N.K.: Frklı mterylde olnlrı krıştırmk ve benthmin edilemez olmk önemli. Çok değerli bir prçyı sırdn bir günde tkmış oln bir kdın görmek beni heyecnlndırır. Onlrı çok ciddiye lmdn, hepsiyle oyun oynmyı bilmek gerekiyor. Sdece düğün, dvet gibi etkinliklere sklmdn, dh ‘norml” zmnlrd kullnmk…

“PIRLANTAYI HER ZAMAN ZÜMRÜDÜN YANINDA KULLANIYORUM, ÇÜNKÜ EVET ONUN MÜKEMMEL BİR RENGİ VAR AMA ESAS IŞIK SAÇAN PIRLANTA”

[gllery ids=""]

Yorum Yaz