NİHAL AĞCA

NİHAL AĞCA

MHP İstnbul 1’inci Bölge Milletvekili

“Siyset, htırlybildiğim ilk hylim, yşındyım ve bu hiç değişmedi. Hep milletvekili lmk istiyordum” diye bşlıyor sözlerine. Adn’nın Kozn î|îçesinden çıkıp ÖSS sınvlrınd Türkçe birincisi olrk girmfti ODTU’ye. “ODTÜ ve MHP’yi en doğru düzlemdebirleştirebildiğimi düşünüyorum” diyor Nihl Ağc. BnWci kökenli,\Finns-bnk, Citibnk gibi kuruluşlrd şube müdürlükleri ypmış. iki çocuk nnesi, üstelik onlrı bin syr£Sir tek bşın büyütüyor. Klsik müzik dinlemeye byılıypr.

3K: Nsıl tepkiler lıyorsunuz?

NİHAL AĞCA: Çok büyük sevgi ve ilgi görüyorum. MHP dışrıdn kdın dylr mesfeli gibi lgılnn rTLprti m içinde çok güçlü isimleri vr. Kdın vekilleri de çöfe çbuk shipleniyor. Syın Merl Akşener Türk siysetinin en etkili isimlerinden. Syın Ruhsr Demirel, Syın Zuhl Topçu çok önemli figürler. Bbm d MHP’liydi ve beni böyle yetiştirdi. Bkınc benden hep güçlü olmmı beklediğini görüyorum. Burd olmm lzımdı, bir şeylere dokunmm ve geliştirmem gerekliydi. Bir köyün khve toplntısını unutmm: içerideki tek kdın bendim. Ve örgütümüze, prtililerimize de sitem ettim. “Nerede eşleriniz, kızlrınız, kız rkdşlrınız? Onlrı d getireceksiniz rtık” dedim. Prtimiz içinde duyrlılık yrtmy çlışıyorum. Bir sonrki dımd kızlrını, eşlerini de prti toplntılrın getirmelerini sğlmy çlışıyorum, ikinin biri biziz. Burlrd d olmmız gerekli.

3K: Yıllrc iş dünysınd yer ldınız. Kdın olrk son yıllrd gerilediğimiz hissine kpılıyor musunuz?

N.A.: Tbnd gerilediğimizi düşünüyorum. Beyz yklılr, eğitim seviyesi yüksek kişilere bktıkç, kdın meselesinin çok konuşulduğunu frk ediyoruz. Yurt dışınd d çok ileri bir noktd. Am hlkın kdın bkışınd gerileme görüyorum. Çünkü günlük hyt içindeki şiddet dili, lt trft bir şeyleri tetikledi. Finns sektöründe kdın ğırlığı çok belirgin desek de sosyl hytt kdemeli bir gerileme ve evlere çekilme görüyoruz. Ben birz d bunu değiştirmeye tlibim. Yıllrc şube müdürlüğü yptım.

Ory kdr kdın olrk çok iyi yükselirsiniz. Am bir kdeme üstü neredeyse tmmen erkektir. Ve hep ynı hissi tşırsınız, “Bury kdr mı yni?” Ben kdın meselesinin şiddet konusunun dışın çıkrılmsı gerektiğini düşünüyorum. Konuşcğımız kdın konusu bunlrı içermeli.
Mesele sdece kocsındn şiddet gören kdın değil – Milliyet.com.tr 3KMod

[gllery ids=""]

Nihl Ağc (@nihl01) | Twitter 3KMod

Yorum Yaz