NAKIŞLA İŞLENMİŞ YELEK MODELLERİ VE YAPILIŞI

Giyecekler hem kullnışlı ve rht olmlı, hem de çocuğ ykışmlıdır

Hırklr, kıs y d uzun kollu kzklr, yelekler örmek y d olnlrı çiçek ve benzeri motiflerle yenilemek hem zevk verici, hem de koly bir iştir. Sözgelimi, fotoğrft görülen modelin ypılmsı çok kolydır: Ön ve rk tek bir prçdn, kollr d iki dikdörtgen prçdn oluşmuştur. İlgi çekici ynı, kullnıln renklerin ton olrk birbirini izlemesidir.

Ark syflrd yer ln yelekler ve fnillr, küçük nkış örgülerle süslenmiştir; gecelikteki Richelieu işi insnın dikktini çekecek kdr güzeldir. Giyim konusund çocuklrın beğenilerine ters düşmemek gerekir; çünkü büyüklerin beğendiği renk ve modeller, çocuğun hoşun gitmeyebilir. 3 6 yş rsınd çocuğun göze btn bir kişiliği vrdır, bu nedenle dikktini giyimine yöneltebilir ve üstünde şık bir giyecek görmek isteyebilir. Ypılck en doğru iş, çocuğun beğenisine uymnın ynı sır, koly giyilebilen, oyun ve sık yıknmy dynıklı giyecekler seçmektir.

NAKIŞLA İŞLENMİŞ YELEK

Kullnıln mlzemeler

2 bşlı yün: 100 gr çık mvi; 25 gr mvi; 50 gr bordo;

Birkç sp beyz, pembe ve çık yeşil iş ipliği;

5 numr şiş;

3 düğme.

Kullnıln örgüler

Düz örgü (bir sır yüz, bir sır ters).

Desenli düz örgü (çizim izlenerek örülür).

Duble örgü (ters ilmekler örülmeden geçilerek, m ip düzenli biçimde şişin üstüne tılrk 1/1 lstik örülür).

1 /1 lstik (1 ilmek düz, 1 ilmek ters örmeden boş lınır).

Pirinç örgü (1. sır:1 ilmek düz, 1 ilmek ters. 2. sır: Düz ilmeklerin üstüne 1 ters ilmek ve ters ilmeklerin üstüne 1 düz ilmek).

Ömek. 10×10 cm düz örgü, 13 ilmek ve 18 sıry eşittir.

Örülmesi

Verilen trifler 3 yşındki, prntez içindeki ölçülerse 5 yşındki çocuklr içindir.

Ark ve ön. Birlikte örülür. Açık mviyle 67 (77) ilmek tılır ve 4 sır duble örgü örülür. 4 sır 1/1 lstikle devm edilir. Açık mvi yünle 4 (8) sır düz örülür, sonr ortdki 35 (39) ilmeğe çık mviyle devm edilir ve her iki kenr üstünde bordo renkle yeleğin desenine bşlnır; 2 sır beyz, 2 sır mvi, 4 (8) sır çık mvi, yeleğin deseni bordoyl, 2 sır beyz, 2 sır mvi renkle örülür (yeleğin deseninin tmmı çizimde görülmek

tedir). Bütün ilmekler üstünde çık mviyle devm edilir. 4 (8) sır sonr rkyı örmek için ylnızc ortdki 35 (39) ilmek üstünde devm edilir. Kol çıklığı için her 2 kenrd ve her 2 sırd, 2 kez 2 ilmek ve 2 kez 1 ilmek (2 kez 2 ilmek ve 3 kez

1 ilmek) küçültülür. Kol çıklığındn 12 (16) sır sonr, mvi renkle pirinç örgüyle 10 (12) sır devm edilir. Bu noktd ortdki 13 ilmek yk için kesilir ve iki kenr üstünde yrı yrı pirinç örgüyle devm edilir. 10 (12) sır sonr kesilir. Sol trfın 16 (19) ilmeği üstünde ön için devm edilir: Ark gibi ön için de her 2 sırd2 kez 2 ilmek ve

2 kez 1 ilmek (2 kez 2 ilmek ve 3 kez 1 ilmek) eksiltilerek kol çıklığı ypılır. Aynı zmnd, sol kenrd, yk için, her 2 sırd 5 kez 1 ilmek (6 kez 1 ilmek) eksiltilir. Kol çıklığındn 12 (16) sır sonr kln 5 (6) ilmek kesilir.

Önün öbür yrısı d ynı biçimde örülür.

Yk kenn. Bordo renkli yünle 5 (7) ilmek tılır ve pirinç örgü örülür. 1,5 (4) cm’de hemen bşlngıçt kptılrk ve ortdki ilmekler yeniden tılrk ilik ypılır. Pirinç örgüyle devm edilir ve 7 (10) cm rlıklrl 2 ilik dh ypılır. Kenr, iki ön ve rk yknın uzunluğun erişinceye kdr örülerek tmmlnır.

Kol için kenr. Bordo yünle 5 ilmek tılır ve bütün kol evinin büyüklüğü elde edilene kdr pirinç örgüyle devm edilir. Bütün ilmekler kesilir.

Nkışın işlenmesi

Kenrlrın iç bölümüne birbirlerinden 3 (4) cm rlıklrl küçük pembe çrpılr işlenir. Yndki resimde görüldüğü gibi, çık yeşil ve bordo iplikle srm yprk, küçük çiçekler işlenir.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz