Mustang Modelleri

50 YIL SONRA AVRUPA’DA ŞAHLANIYOR

Amerik’nın efsneleşen otomobil modeli Mustng, 51 yıllık geçmişinde ülkesi sınırlrı içinde klmy özen gösterdi. Anck kıs süre önce bu krrının dışın çıkıp Avrup yollrınd d boy göstereceğini çıkldı.

Performnsı uygun fiyt sunduğu için, bugüne dek 9 milyonu şkın kişiye ulşn ve Türkiye’de de stış sunuln model, Fstbck (coupe) ve Convertible olmk üzere iki gövde seçeneğine ship. Altıncı kuşk Mustng, hem Ford’un yenilikçi teknolojik özelliklerini brındırıyor hem de geçmişine sıkı sıkıy srılıyor.

Geleneksel tsrım detylrı rsınd lçk ve geniş tvn, dik eğimli ön ve yn cmlr, üç boyutlu-üç çizgili stoplr, V8 etkisi Akıllrd “Mustng V8 olmlı” diye bir knı ols d Ford, Avruplı kullnıcılrı d düşünerek 2.3 lt’lik EcoBoost seçeneğini de ekledi. 313 beygir gücündeki 4 silindirli motor, 0-100 km/s hızlnmsını 5.8 sniyede tmmlyıp boyunu şn kullnım zevki (çığ çıkn ses V8 olms d 4 silindirden beklenmeyecek kdr bşrılı) sunuyor. 5.0 lt’lik motor ürettiği 415 beygir kdr sesiyle klbinizi dh hızlı ttırıyor. Yeni Mustng’i dizginlemek eskisi kdr zor değil. Süspnsiyon, Avruplı kullnıcılr göre elden geçirilip dh dengeli bir sürüş elde edildi. “Muscle cr” özelliklerini (hızlnırken burnunu kldırmsı, virjlrd gövdenin ytmsı gibi) kybetmemesine ise özen gösterildi. Gelişmiş spor modellerin olmzs olmzı sürüş modlrı Mustng’de de vr: Norml, Sport+, Pist ve Kr/Yğmur. Vites değiştirmekle uğrşmk istemeyenler 6 ileri otomtik şnzımnı seçebilir nck mç, motoru son dmlsın kdr sömürmekse hsss ve yumuşk geçişlere ship 6 ileri mnuel seçeneğini düşünebilirsiniz. 4.8 sniyede 100 km/s hız ulşn Mustng, logosunun yrttığı etkiyi hk ediyor. uzun motor kputu, kıs bgj kpğı, köpekblığı burnu şeklinde tmpon ve rdytör ızgrsındki t logosu syılbilir. Geleneksel Amerikn trzını ynsıtn kbinin mlzeme klitesinde iyileştirmeler ols d, Avrup stndrtlrın ulşmk için hâlâ yolu vr.

DOĞUŞTAN STAR Mustng yrım srı şkın süre boyunc 9 binden fzl video oyunu, müzik klibi ve TV progrmınd boy gösterdi. Arlrınd Steve McQueen, Will Smith, Nicols Cge, Json Stthm ve Tom Cruise’un d bulunduğu Hollywood yıldızlrın eşlik etti. Bu otomobile gönlünü kptırnlr rsınd Bill Clinton, Jim Morrison, Jy Leno ve Kelly Clrkson gibi isimler de yer lıyor.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz