Mary Katrantzou elbise tasarımları

BİLİM KADINI GİBİ TASARIMCI

Elbiseleri henüz defiledeyken stılıyor. Söylemesi koly, oys bunun rdınd det bir bilim kdınının titizliği vr. 0, tsrımlrını hzırlm sürecini “bir kbus” olrk tnımlıyor. Mry Ktrntzou, tek renk giyen kdınlr desenleri sevdirmekle klmdı, deseni giydirdi.

2 yşınd, Atin doğumlu, hep siyh giyiyor ve sllntılı küpeler tkıyor. Sçlrı uzun, konuşmyı ve khkh tmyı sevdiğini söylüyorlr. Snki herhngi bir kdını trif eder gibiyiz. Anck durum hiç de öyle değil. Londr’d yşyn ve çlışn Yunn tsrımcı Mry Ktrntzou, ilk koleksiyonunu hzırldığı yılındn beri “mod dünysını” en çok heyecnlndırn isim. Evet, defileleri iple çekiliyor, tsrımlrı çok şşırtıcı, çok eğlenceli m sdece bu kdr değil. Aynı zmnd Net--Porter sitesinin en çok stn ismi. Bizce sebebi, yşmdn ilhm lıp teknolojiden yrrlnmsı ve her tsrımın det bir bilim kdını titizliğiyle yklşmsı.

Koleksiyonlrını uzun uzun nltmy hiç gerek yok. Onlrı bir gören bir dh unutmıyor. Londr Mod Hf-tsı’nd ilk koleksiyonunu sunduğund, izleyenler ve tbii mod dünysının otoriteleri neye uğrdıklrını şşırdı: Bu çılgın, insnı hipnotize eden tsrımlrı kim ypmıştı?

• Topshop’l iş birliği ypıp tm üç kpsül koleksiyon hzırldı. Üçü de yok sttı.

• En son Adids için spor kıyfetler tsrldı. Böylece “Desenlerin Krliçesi” lkbını neden çok hk ettiğini bir dh htırlttı.

• Longchmp için hzırldığı çnt koleksiyonu d çok beğenildi.

• Pris’teki ünlü Colette konsept mğzsı için, Repetto mrksıyl birlikte, kendi kış koleksiyonunun desenlerini tşıyn ykkbı koleksiyonu üretti.

• Moncler mrksıyl el sıkışıpkışı için çok özel bir kpsül koleksiyon imz ttı.

• Tüm bunlr nsıl yetişiyor? Geceleri evde tsrlıyor, sbh beş gibi uyuyor. Pek ttil ypmıyor, yd bir nck dışrıy çıkıyor. İşkolik olduğunu inkr etmiyor. Neyse ki erkek rkdşı d öyleymiş. Asistnı yok, e-postlrını kendi cevplıyor ve bundn şikyet etmiyor.

ÜNLÜLER ONA BAYILIYOR

İlk bkışt Mry Ktrntzou giymek zor vey riskliymiş gibi görünebilir. Bu kdr çok desen, böyle iddilı kesimler… Genç tsrımcı, desenleri ve formlrı, kdınlrı olduğundn d iyi gösterecek şekilde, det bir mühendis vey bilim kdını gibi kullnıyor ve bu özelliğiyle biliniyor. Pek çok ünlü bu konud Ktrntzou’y yüzde 100 güveniyor.

RIHANNA

hyl kırıklığın uğrtmdı. Kendini hiç tekrrlmdn çıtyı hep yükseltti ve şşırtmyı sürdürdü. Ve o güne kdr hiç renk giymemiş, hep tek renk tercih eden pek çok kdın bile deseni sdece sevdirmedi, deseni giydirdi.

FİLMİ BASA SARALIM

Filmi en bş srrsk, slınd Mry Ktrntzou’nun mody pek ilgisi yoktu. Niyeti mimr olmktı. Bbsı iş dmı, nnesiyse iç mimrdı. Evdeki dekorsyon dergilerinin syflrını yırtıp kolj ypmyı seviyordu; mesleği ne olurs olsun yrtıcı işlere imz tcğı glib dh o zmnlr belliydi. Snt eğitimi lmyı hyl ediyordu m ilesinin ısrrıyl Amerik’d iç tsrım okumy gitti. Anck, rtık bun kder mi dersiniz, yoks hytın

Mry kim? Mry Ktrntzou! Kimdi, nereliydi, hngi gezegenden konmuştu mod hftsın? Günlerce süren bu heyecnl birlikte herkes derin bir oh çekti: Nihyet endüstriye frklı bir soluk gelmiş, (o zmnlr) 26 yşındki bu genç kdın det sihirli bir değnekle herkesi büyülemişti. Kimse şüphe etmedi, bu genç tsrımcı “bir seferlik yıldız” değil, klıcıydı… Yinede hepimiz nefesimizi tutup bir sonrki koleksiyonunu bekledik. Bir sonrkini de. Ve bir sonrkini de… Bizleri ve kıs sürede oluşn mrk tkipçilerini hiç

KEIRA KNIGHTLEY TEKNİK İNCELİKLER

ilkbhr-yz koleksiyonundki elbiseler, elbise olmktn çıkıp det dev ykkbılr dönüşüyordu. Mry Ktrntzou bu tsrımlrl det hepimize pbucumuzu ters giydirdi.

ALEXA CHUNG

Mod dünysın dım ttığı ve ilk koleksiyonunu hzırldığı dönemde nnesine “10 elbise strsm iyi” yorumunu ypn genç kdın, bugünlerde uyumy ve ttil ypmy vkit bulmıyor. Ve her koleksiyonund det bir tsrım dersi veriyor.

cilvesi mi, “şk meleği” hytının yönünü değiştirdi. Ttil için Yunnistn’, eve döndüğünde şimdiki erkek rkdşı Mrios Politis’le tnıştı. Politis, nöroloji uzmnıydı ve Londr’d kriyer ypmyı klın koymuştu. Mry’yi de onunl gelmesi için ikn etti. Bu krrı lmsı ve Londr’y lışmsı genç kdın için koly olmdı. Çevresindeki herkes, rkdşlrı ve ilesi de bu krrını hem gripsedi hem de

eleştirdi. Herkes (bşlrd bun kendi de dhil) şk için kriyerini tehlikeye soktuğunu, bir erkeğin peşinden gidip hytını mhvettiğini düşündüler. Am Mry Ktrntzou şık olmuştu. Onu Londr’y götüren mod filn değildi, bsbyğı şktı. Her şey sırsıyl: Hytın önce şk, rdındn mod (şkı) girdi. Sint Mrtins’de tekstil eğitimi lmy bşldı. Anck bunun birz heyecnsız olduğun krr verince mod bölümüne geçti.

Mezuniyet koleksiyonu, o meşhur XL mücevher desenli oln, nınd dikkt çekti. Siprişler gelmeye bşldı. Devmı (onun için gece gündüz çlışrk, bizim içinse) “çorp söküğü” gibi geldi.’d Tops-hop sponsorluğund Londr Mod Hftsı’nd dev prfüm şişeleri desenlerinin ön plnd olduğu bir koleksiyon hzırldı. Anck sıl oly yrtn, ilkbhr-yz tsrımlrı oldu. Bir lmbyı giyebileceğimiz o güne kdr hiç klımız hiç gelmemişti. Bu genç kdın ne rüylr görüyordu cb? Bu ne hyl gücü, bu ne cesret ve bu ne işçilikti! Bir mühendis, bir bilim kdını gibi çlışmış, günümüz teknolojisinden bolc yrrlnmıştı. Onun için “mühendis gibi” diyen de oldu. Desenlerin insnı bu kdr zrif ve htt zyıf gösterebileceği kimin klın gelirdi? Kriyerinin bşınd bir seferinde nnesine “10 elbise strsm iyi” demiş. Ve bunu hiç unutmmış. Şimdi (tbii ki) her şeyin mümkün olduğunu biliyor. •

KARİYERİNDEKİ DÖNÜM NOKTALARI

Genç yşın rğmen onun gibi dur durmk bilmeyen, üretken bir tsrımcıyı özetlemek koly değil. Bu yzı size bir fikir, belki yolun bşındki genç tsrımcılr ilhm verebilir. Bu rd, vurgulmdn edemeyeceğiz, Mry Ktrntzou iki yıl önce 3K İngiltere’de, 3K Style Avvrds ödülünün de shibi olmuştu.

Mezuniyet koleksiyonu. Londro Mod Hftsı’nd 3K Style Avvrds, Next Dev bir kolye tkıyormuş gösterdiği ilk koleksiyonu, Young Designer of the illüzyonu yrtn elbiseler, “giyilebilir” dev prfüm Yer, yılın genç tsrımcısı hkkınd ilk fikri verdi. şişeleri efektine shipti. ödülünü kzndı. 2009 ilkbhr-yz koleksiyonu modem teknolojinin doğyl buluşmsını kutldı. didos Originls by Mry Ktrntzou koleksiyonund sodece kıyfet değil, tbii ki ykkbılr vr. Bu onun en verimli Mry Ktrntzou keşfe yıllrındn biriydi. Topshop çıktı! İlk defo denim de için hzırldığı koleksiyon, kullndı. Bu koleksiyonl yine yok sttı. det tsrım dersi verdi.
Designer Love: Mry Ktrntzou – Indispopup Blog 3KMod

[gllery ids=""]

Mry Ktrntzou Fll Winter| Serching For Style 3KMod

Mry Ktrntzou SpringDress – Celebrities who wer, use, or … 3KMod

Mry Ktrntzou Dress Collection Ides \uDesigners Outfits Collection 3KMod

Mry Ktrntzou’s A/Wtypewriter dress lnds t Mtches … 3KMod

Mry Ktrntzou SS11 Dress – Celebrities who wer, use, or own … 3KMod

Mry Ktrntzou FllRTW Printed Chiffon Dress – Celebrities … 3KMod

Mry Ktrntzou SpringPrinted Mini Dress – Celebrities who … 3KMod

Mry Ktrntzou Fll Winter| Serching For Style 3KMod

Mry Ktrntzou Elbiseleri Son Derece Popüler | TrendsforEverything 3KMod

I AM ITZIAR 3KMod

Yorum Yaz