Leonardo DiCaprio

Leonrdo DiCprio’nun (büyük) hyrnı oln olmyn, hepimiz bu konud hemfikiriz, öyle değil mi? Sinem Snt-Bilimleri Akdemisi, Oscr ödülünü, yıllrc dy gösterdiği, Altın Küre gibi bşk pek çok prestijli ödülün ıshibi oln, kriyerine bşldığı 14 yşındn beri oyndığı neredeyse her filmle, cnlndırdığı her krkterle izleyiciye “bu def Oscr’ı kesinlikle kznck” dedirten DiCprio’y det vermemekte ısrr etti (Küçük bir not: Aslınd Leo henüz üç yşınd bebekken ekrnlr çıktı. Bunu oyunculuk kriyerinin bşlngıcı olrk görmek sçm nck bunun geleceğine dir bir işret olduğunu söylemek çok ynlış olmz).

Olylr böyle, özetle bkınc ilk bşt öyle görünüyor… Yni Akdemi ısrrl Oscr’ı Leonrdo DiCprio’y vermiyor (mu)! 1993 yılınd, henüz 19 yşındyken, özürlü bir genci cnlndırdığı “Wht’s Eting Gilbert Grpe” filmiyle En İyi Yrdımcı Erkek Oyuncu ktegorisinde Oscr’ dy gösterilen Leo, hl en genç dylr listesindeki ismini koruyor. O ynı zmnd 11 dld Oscr rekorunu elinde tutn “Titnic” filminin yıldızı. Sinem sektörüne dım ttığı günden beri kendini hiç tekrrlmmış, birbirinden frklı projelerde rol lıp her seferinde kendini şmış, her performnsıyl kendinden bhsettiren, hyrn bırkn, her Oscr gecesi kmer ynı ktegorideki dylrı “zoom”lrken “bu def kesin ldı” diye hissettiğimiz bir oyuncu… Olmyınc d hyl kırıklığı yşdığımız, “Akdemi’nin sorunu ne?” diye söylendiğimiz nlrı kç def yşdık?
[gllery ids="103271,103270,103272,103273,103274,103275,103276,"]
Anck şunu d unutmmk lzım ki Al Pcino ve Pul Newmn gibi oyunculr d heykelciği eve götürmek için epey sbretmek zorund klmıştı. Üstelik DiCprio’yl birlikte dy gösterilen diğer oyunculr d hep çok sıkı rkiplerdi. Kznn isimler herkes trfındn gönül rhtlığıyl lkışlndı. Mesel yılınd “Ry” filminde cnlndırdığı Ry Chrles performnsıyl kznn Jmie Foxx. Oscr’ dy gösterilen, kznmyn bşk yetenekli erkek oyunculr d vr, mesel Edwrd Norton, Robert Downey Jr., Bili Murry ve Rlph Fiennes… Üstelik şöyle bir genelleme de vr: Bir rivyete göre üç Altın Küre ödülü kznn bir oyuncu, Oscr’ı d grntilemiş (olurmuş). O zmn bu iş tmmdır! DiCprio “Göklerin Hkimi”, “Pr Avcısı” ve en son d “Diriliş” filmlerindeki performnslrıyl Altın Küre ödülünü kzndı. Bu durumd, ister bun “Leo’nun Oscr lneti” ister kötü şns deyin,’d hepsi geçmişe it ifdeler olrk klck.

Bununl birlikte, oyuncunun hytınd sdece sinem yok tbii ki. Kendisi fl bir çevreci, ktivist, Düny Doğyı Korum Vkfı’nın (WWF) ktif üyesi. Bu konuyl ilgili yıllrdır pek çok fliyete ktılıyor, konferns ve ilgili etkinliklerde konuşm ypıyor, çevre sorunlrın dikkt çekmek için elinden geleni rdın koymuyor. Resmi Instgrm hesbını sdece bunun için kullnıyor, htt kendisini tnımlyn kısımd oyuncu ve çevreci yzıyor. Leonrdo DiCprio’nun Instgrm pylşımlrı sdece çevre, doğ ve hyvnlrl ve tbii ki bunlrl ilgili sorunlrl ilgili. Sdece sosyl medyd görsel pylşmkl yetinmiyor tbii, bu konud gerçekten fl. 1998’de, benzer oluşumlrı desteklemek, iklim değişikliği ve temiz sulr, nesli tükenmekte ve tehlikede oln hyvnlr gibi projelere ktkıd bulunmk mcıyl kendi ismini tşıyn bir vkıf d kurdu.

Bugüne kdr hemen her yptığıyl frk yrttığını, duruşunu gyet net orty koyduğunu söyleyebiliriz. Kısc, bugüne kdr Oscr’ı lmdı diye oturup krlr bğlmış değil. Zten onun dışınd neredeyse kznbileceği tüm ödüllere ship. Örneğin çok çok uzun zmndır Hollywood’un en çok kznn isimlerinden biri. Yönetmenler onunl çlışmk için cn tıyor. Bunlrdn biri oln Mrtin Scorsese’nin en sevdiği, gözde oyuncusu. Kldı ki Akdemi’nin, deyim yerindeyse, det bilerek beklettiği, dy gösterip Oscr’ı vermediği mut-heşem oyunculr listesinde tek bşın değil. Üç kere dy olmuş Edwrd Norton, dört dylığı bulunn Brd Pitt, “İngiliz Hst”dki performnsı hl hfızlrımızdki Rlph Fiennes, “Lost in Trnsltion”dki Bili Murry vey Robert Downey Jr. gibi muhteşem (erkek) oyunculr nedense Akdemi’nin “bekleme listesi”nde. Anck nedense en çok Leo için dertleniyoruz, onun rtık Oscr’ı lmsını diliyor, htt bunun için ısrr ediyoruz! Yni bu bir nevi oyuncudn çok, biz izleyenlerin “derdi”

ÖZEL HAYATI ASLINDA OSCAR’LIK

Bu rd, DiCprio’nun özel hytının d çok renkli, hreketli, bol modelli ve film gibi olduğunu htırltlım. Bu konud tüm rkiplerini geride bırkck, kıskndırck durumd. Sevgilileri en güzel, en popüler top modeller rsınd. Son dedikodulr Rihnn’y işret ediyor. Doğru olmsı yüksek ihtiml. Bugüne kdr Leonrdo DiCprio kimi beğendi de elde edemedi.

Birz çpkın olduğunu söyleyebiliriz…. Bu yşınd, Oscr’lı vey Oscr’sız, Hollywood’un gözde bekrlrındn. Aslınd “Leonrdo DiCprio evlenecek mi?” y d “Leonrdo DiCprio ne zmn ve kiminle evlenecek?” sorulrının cevbı, en z “Oscr’ı rtık kznck mı?” sorusu kdr çok merk ediliyor. Belki de yılı oyuncu için hytındki t meselenin sonuc ulşcğı bir dönem olck.

Blog Türkiye mrt syısının stış çıktığı trihte henüz Oscr ödülleri gecesi için sbhlmış olmdığımız için, bu yzıyı şöyle bitirmek istiyorum: En iyimser (ve umutlrımızı ifde eden) thminimiz, Oscr heykelciğinin yılınd Leonrdo DiCprio’y gitmesidir! (Yoks bu gerçekten yıln hikyesine dönüşecek, Akdemi’nin bunu bilerek yptığını düşüneceğiz.) Doğrusu yrıştığı ktegoride kznn isim çıklnırken neler olcğını izlemek için o geceyi iple çekiyoruz. “And the Oscr goes to Leonrdo DiCprio!..” nonsuyl slond sıkı bir lkış

ÖDÜLLER DOSYASI KABARIK

Bugüne kdr tm ltı def Oscr’ dy gösterilen Leonrdo DiCprio’nın ödül ve dylıklr listesi, pek çok oyuncuyu kıskndırck kdr klblık: Bugüne kdr Altın Küre, British Acdemy Film Awrds, Teen Choice Awrds, Screen Actor Guild Awrds veren kurumlr trfındn 161 frklı ödüle dy gösterildi, 48 tnesini kzndı. Son filmi dhil, bugüne kdr llı def Oscr’ dy gösterilen leonrdo DiCpıio’nun muhteşem oyndığı filmler lbll ki bundn çok dh fzl. Romeo ve Julliel (1996), Tilnik (1997), Kumsl (2000), Sıkıys Ykl, New York Çeteleri (2002) ve Muhteşem Gtsby (2013) gibi filmlerde ne kdr yetenekli ve sınırlrı zorlyn, çıtsını hep yükselten bir oyuncu olduğunu gördük.

Dürüst olmk gerekirse Akdemi ve Oscr’lr söz konusuyken çok d kesin konuşmmk lzım. Her dylıkt “bu def kzndı” diye kesin gözle bktığımız kç ödül töreni yşdığımızı htırlyın. Dilimiz vrmıyor m olur d Akdemi bu def d “fter prty”ye onu eli boş göndermeye ve 41 yşındki oyuncuyu birz dh bekletmeye krr verirse, bizim Oscr’ı-mızın dresi kesinlikle belli. Bizim Oscr’ımız sn Leo!

Yorum Yaz