IPHONE 7 NASIL?

IPHONE 7: PİL OMRU UZADI

Apple, 7 Eylülde, Sn Frncisco’d, yenilenen kıllı telefonu iPhone 7, iPhone 7 Plus modellerini ve yepyeni bir kıllı st deneyimi sunn Apple Wtch 2’yi tnıttı. İlk def lifestyle ve mod dergilerini de efsnevi sunumlrın dvet etmeye krr veren Apple buluşmsın böylece ben de ktılm fırstı buldum. Şnslı hissediyorum.

Dik yokuşlrı, eğlenceli trmvy sistemi, festivlleri, sokk sntı, hoşgörülü insnlrı ve tbii ki Golden Gte Köprüsü, Sn Frncisco denince klım ilk gelenler. Bun Apple mrksını d ekleyebiliriz snırım. Çünkü Apple, filmlere bile ilhm olmuş, efsne hline gelmiş tüm sunumlrını yıllrdır Sn Frnsisco’d, Bill Grhm Civic

Auditorium’d gerçekleştiriyor.

Üç günlüğüne de ols dünynın gerçekten öbür ucun gitmek için çok geçerli bir sebebim vr. Şu n kdr dünyy tm bir milyr det telefon stn Apple, sunumun ilk def lifestyle ve mod dergilerinin önde gelen editörlerini dvet ediyor. Bunu medyd, Apple mod dünysıyl dh d ykınlşmk istiyor diye yorumlynlr d oldu. Knımc dh ne kdr ykınlşbiliriz, bilemiyorum, çünkü mod sektöründe çlışn çoğu insnın elinde zten bu telefonlr vr. Bu güzel dety dolyısıyl etkinlik sbhı uyndığımd, ktılımcılr neredeyse minik bir törenle verilen biny giriş krtı elime geçtiğinde birz heyecn ypıyorum. Binnın önünde toplnn klblığı ve sektörün tnınmış yüzlerini etrft ellerinde khveleriyle vey bir ısırık ldıklrı elmlrıyl dolşırken görünce heyecnım birz dh rtıyor. Çok hvlı bir ortm vr meknd. Herkes birzdn görecekleri ve duycklrın odklnmış durumd.

Gelelim bu yeni kıllı telefonlrın özelliklerine.

IPHONE 7: PİL OMRU UZADI

Genel olrk en çok şikyet edilen bir detyl ilgili gelişmeyi ilk bşt söyleyeyim: iPhone 7’nin şrj ömrü uzdı! Önceki modele göre yüzde 50 dh z enerji hrcyn yeni model ynı zmnd (ve bun rğmen) üç kt dh hızlı ve verimli çlışıyor. 16 Gb’lık iPhone’lr elved. En düşük seviye 32 GB depolm kpsitesi özelliğiyle kullnıcılr dh rht edecek. Bu telefonl krnlık ortmlr ve düşük ışık koşullrınd dh iyi fotoğrflr çekebileceğiz. Yenilenen modellerde kulklık girişi de trih oldu. Çünkü rtık kulklıklrımız kblosuz. Bu sevimli kulklığın ismi AirPods. Şrj etmeden beş st kullnım ömrüne ship AirPods, şrj kutusundn şrj edilerek 24 st kullnılbiliyor. Peki y eski kulklıklrımızı çöpe mi tcğız? Hyır tbii ki. Yeni telefonunuzun kutusund bulcğınız dönüştürücü r kbloyu kullnmnız yeterli gelecek.

Peki y ses klitesi? Aryn kişinin vey sesli kyıtlrın netliğinden mükemmellik bekliyorsnız bu yeni telefon tm size göre. iPhone 7’nin stereo hoprlörleri vr. Yni rtık pljd boş boş denizi seyredip hyllere dlrken y d sbh yürüyüşümüzü yprken Dvid Bowie tm ynı bşımızd söyleyecek şrkılrını.

Üstüne üstlük bu telefon rtık suy ve toz d dynıklı. Denize mi düşürdünüz? Problem değil, kurulyın gitsin.

Telefon siyh, simsiyh, roze ltın, ltın ve gümüş renk seçenekleriyle stış sunuluyor. iPhone 7’nin Türkiye’de piysy çıkış trihi henüz belli değil ve stış fiytının 3800 lir civrınd olmsı bekleniyor.

IPHONE 7 PLUS: ÇİFT KAMERA

Gelelim fotoğrf klitesine. Görsel pylşımlrın det ltın çğını yşdığı günümüzde hepimiz en güzel, en kliteli, en çrpıcı fotoğrflrı çekmeyi çok umursuyoruz. İlk iPhone’ göre 120 kt dh hızlı iPhone 7 Plus, çift kmersıyl bu mnd çıtyı yükseltmiş. Biri ykın pln, diğeri geniş çı iki det 12 megpiksel çözünürlüğüne, f/1.8 diyfrm rlığın ship çift kmer özelliğiyle benim klbimi çlıyor. Mod sektöründe çlışn rkdşlr müjde! Artık mod hftlrınd fotoğrf çekerken profesyonel mkinelere pek gerek klmdı. Yeni iPhone 7 Plus’l fotoğrf çekerken ln derinliği yrtmk, yni ön objeyi netleyip rk plnı flu hle getirmek müm-
[gllery ids=""]

Yorum Yaz