İktidar Şiddet ve Hiyerarşi

Kuruluşunun 15. yılını kutlyn Gleri Nev, oluşturduğu özel progrmının dördüncü sergisinde, sürekli krşımız çıkn iktidr ve şiddet kvrmlrının irdelendiği özgün yklşımlrı sunuyor. “Nzriktidr, estetikşiddet, forumhiyerrşi” temlı bu sergide, Yüksel Arsln, Erdğ Aksel, Nzif Topçuoğlu, Hüseyin B. Alptekin, Hle Tenger ve Bülent Şngr’ın eserleri yer lıyor.

Gentile Bellini

Ftih Sultn Mehmet Portresi

Osmnlı Devleti’nin kuruluşunun 700. yılı sebebiyle, 500 yıllık bir rdn sonr, Bellini’nin Ftih Sultn Mehmet portresi İstnbul’d. Bir ynd Rönesns’ın pırıltısı, İtlyn resminin simgesi Venedikli ressm Bellini, diğer ynd Doğu Rom thtını ele geçiren, Ortçğ’ı kptn, gözüpek bir Osmnlı Sultnı. Ypı Kredi Kzım Tşkent Snt Glerisi’nde izlenebilecek oln “Ressm, Sultn ve Portresi” isimli sergi, ressmın ve sultnın öyküsünü nltmyı hedefliyor.

DOGA VE İNSAN SERGİSİ

Ahşp Heykeller

16. kişisel sergisini İzmir Art Shop’t gerçekleştiren Devrim Erklın, Eskişehir Andolu Üniversitesi, Güzel Sntlr Bölümü’nde görev ypıyor. Sntçının, Avrup, Amerik, Azrbeycn ve Türkiye’de, birçok özel koleksiyond eserleri bulunuyor. 35 eserinin yer ldığı hşp sergisinde, Osmnlı dekortif hşp eserleri, sry süslemeleri ve kilise ikonlrının ynı sır ,Erklın’ın, kişisel sentezleriyle orty çıkrdığı hşp heykelleri izlenebilir.

Recep Peker Tnıtkn ‘ın Ankr ‘el Pet Holding Snt Glerisi’nde çıln “Doğ ve İnsn 2” isimli sergisi, büyük ilgi gördü. 36 fotoğrftn oluşn sergi, sntçının Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çektiği insn ve doğ fotoğrflrı rcılığıyl ülkemiz moziğinden örnekler sunuyor. 1972’deri bu yn fotoğrf sntıyl uğrşn Tnıtkn, 14 yıldn beri Tempo dergisinde çlışıyor.

33 Sntçının Yorumuyl

Ruh ve Beden İçin Çoğltmlr

Borusn Snt Glerisi’nde düzenlenen “Çoğltmlr” isimli sergi dizisinin üçüncüsü “Ruh ve Beden İçin Çoğltmlr” bşlığıyl gerçekleşiyor. 33 sntçının özgün tkı tsrımlrının yer ldığı sergi, sntçılrın yrtıcılık ve tsrım serüvenlerini “mücevhertkı” d yoğunlştırırken, vzgeçilmez bir “kimlik” ksesurı oln süsleme nesnelerinin orty çıkış sürecindeki düşünsel boyutu d gündeme getiriyor.

Jen Dniel Lorieux

Vkko Koleksiyonlrı

Vkko, 1999koleksiyonunun tnıtımınd yeni çğın özgün snt tekniğini en iyi kullnn sntçılrdn Jen Dniel Lorieux ile bir çlışm yptı. Pris’te çekilen bu fotoğrflr dh sonr sntçı trfındn tule ktrılmış. Çok özel bu çlışm sonucund orty çıkn eserler, rlık yı süresince Vkko Beyoğlu Snt Glerisi’nde sergilendi.

İznik Vkfı

Yeni Nesil Çini Tsrımlrı

Klsik İznik çini sntın yeni yorumlr getirmeyi mçlyn İznik Vkfı, 1995 yılınd üretimine bşlnn, yeni nesil İznik çinilerini, mekân tsrımlrınd mimri elemn olrk kullnıyor. İznik çinileri ile ynı özellikleri tşıyn bu seriye uygun olrk yeni desen ve formlr d geliştirilmiş. Klsik dönem İznik çinilerinin ruhunu ynsıtn bu formlr pek çok mekânı süslüyor.

“ULUSLARARASI SİNEMA TARİH BULUŞMASI”

Tursk Vkfı ve Türkiye tş Bnksı işbirliğiyle düzenlenen “2. Uluslrrsı Sinem Trih Buluşmsı” 27 Arlık 6 Ock trihleri rsınd gerçekleşecek. Dünyd iki yüzyılı ve iki kıtyı birleştiren tek festivl, ltı n bşlık ltınd düzenlenmiş: Türk Sinemsı ‘nd Osmnlılr, Uluslrrsı Yrışmlr. Ulusl Yrışmlr, Yüzyıl Bkışlr, Ustlr Sygı ve Yn Etkinlikler.

“Toprk ve Lif”

Gleri Apel’de düzenlenen “Toprk ve Lif” bşlıklı sergi, toprk, cm ve lif gibi geleneksel mlzemelerin plstik sntlr çevresinde yorumlnmsını konu lıyor. Sergiye ktıln sntçılr: Cnn Dğdelen, Gülsün Krmustf, Hndn Börüteçene, Nermin Kur, Selm Gürbüz, Suzy Hug Levy, Şeym Reisoğlu Nlç, Yvus Tnyeli. Sergi trihinin yılın rstlmsı ise bir rstlntı değil. Bu zmnlmnın sebebi yüzyıld en eski mlzemelerin, çğdş nlmd görsel ve kurmsl olrk belirlenmesine dynıyor.

Mvi beyz porselenlerin en prlk dönemleri, Çin’de, Moğollrın hüküm sürdüğü yıllr olrk kbul ediliyor. Bizde ise, Çin porselenlerinin etkisi XIV. yy. sonlrın dynıyor. Bugün, özellikle Osmnlı Pzrı için özel olrk iml edilmiş, Knqxi dönemi, muhteşem mvi beyz porselenler Antik Plce’d sergileniyor ve stış sunuluyor.

Bleu Blnc porselen,

Knqxi dönemi, (1662 1722).

Snt Üstüne Uşun TÜKEL Snt Trihçi

[gllery ids=""]

Snt ve Tsrım Fkültesi Hberler

İnsn vücudund snt Gleri – En son hber

Yorum Yaz