Heryönüyle Cameron Diaz

Cmeron Diz, 19 Arlık’t vizyon giren ve bir yetimhnenin bşhemşiresi Agth Hnnign’ı cnlndırdığı müzikl film Annie’deki rolünden bhsederken; “Bir müziklde yer lmk, oyunculrın sık sık krşısın çıkn bir fırst değil. Öyle bile ols, denemekten hep çekinmişimdir. Oys Annie için birz d kbul etmeye mecbur kldım” diyor ve ekliyor; “Müzikllerle ilgili korktuğum iki nokt vrdı; biri yüksek performns gerektirmesi, diğeri de herkesin önünde şrkı söylemek! Korkulrımdn kurtulmk için değil, tm tersine üzerlerine gitmek için zmnınd uçklrdn tldım, uçurum kenrlrındn tırmndım m bu çok frklıydı. Kontrolsüz bir şekilde ğlıyordum. Herkes bn destek olmy çlışıyor, ynı zmnd d çok eğleniyordu çünkü ptetiktim. Öyle y, korktuğunuz konulrın üstesinden gelmenin en etkili yolu mizhtır slınd.” Cmeron korkulrının üstesinden geldi ve krkterine yoğunlştı. “Crol Burnett ile oln 80’lerdeki orijinl filmde, kdınlrın kygılrı frklıydı; tek istekleri bir erkek ve şktı. Ben Hnnign krkterini güncel hâle getirmek istedim. Ünlü olmk istiyordu fkt bu işi ypmk için istekli değildi. Bugünlerde herkes ünlü olmnın mutlu olmk olduğunu snıyor m ess âşık olmk ve sevginizi koşulsuz vermek sizi mutlu eder.”

KAHVALTI

Diz, New York Mritime Hotel’deki buluşmmız birz geç kldı. Üzerinde beyz V yk bir tişört, dizleri yıprnmış bir jen ve tb rengi topuksuz Rg & Bone ykkbılrı vrdı. Yüzünde özür dileyen bir gülümseme ile içeri girdi ve “Khvltı kesinlikle en sevdiğim öğün” dedi. Üstelik khvltıy ilginç bir yklşımı d vrdı; “Et, mkrn, sebze ve yulf ezmesinin üzerine yumurt kırıp bun khvltı diyebilirsiniz.”

KÜBA

O, üçüncü nesil Küb sıllı bir Ameriklı. Büyük büyük bbsı, Florid’nın Ybor şehrinde puro srıcısıymış. Bbsı Emilio Diz, Sn Diego’d Unocl petrol şirketinde çlışmış; nnesi Billie Jonn Erly ise gümrük diresinde broker’mış. İki kız krdeşten küçüğü Cmeron. Long Bech’teki Long Bech Politeknik Yüksek Okulu’nd okumuş. “Okuldn nefret ettim. Burs d lmycktım. Ailemin beni üniversiteye gönderecek prsı d yoktu” diyor. Bu bğlmd modellik onun için bir tür kurtuluş olmuş. “Pr ve seyhti duymm yeterliydi” diyor ve ekliyor; “O dönemde benim için en uygun meslek olduğun krr vermiştim.”

İLETİŞİM

Hyrnlrıyl selfie çektirmiyor. “Bu, içi boş bir şey. Ben hyrnlrıml konuşmyı tercih ediyorum. ‘Adın nedir, tnıştığımız çok memnun oldum, bn ‘merhb’ dediğin için çok teşekkür ederim’ gibi. Bu trz diyloglr çok dh gerçekçi ve elle tutulur. Bn ‘merhb’ demek isteyen biri vrs, mutlk durup konuşurum. Ne olurs olsun. Birini görmezden geldiğim tek bir n bile olmmıştır şu hytt.”

KORKU

Yirmili yşlrınd bzı şeyleri kçırmk, doğru şeyi ypmmk, kötü sonuçlr lmk gibi korkulrını göz önünde bulundurup o doğrultud krrlr lmış. “Otuzlrımd bunun üstesinden geldim. Dh doğrusu hiçbir şeyi kontrol edemeyeceğimi nldım” diyor. Diz şu n 42 yşınd ve şöyle söylüyor; “Benden dh genç kız rkdşlrım, hytın 40’ındn sonr bşldığını söylüyorum. Zir kim olduğumu, dh dolu ve cnlı bir hytın nsıl kurulcğını çok iyi biliyorum rtık. Bu kendimi dh güvenli hissetmeme de neden oluyor. Artık sdece öğrenmiyor, yşıyorsunuz d.”

TANRI

Diz’ın ilesi, din ile çok d iç içe değilmiş fkt yedi yşındki kızlrını

düny dinlerini rştırm konusund hep cesretlendirmişler. Her hft onu frklı kiliselere götürmüşler. “Bbm dilediğime innmm için bn sonsuz bir özgürlük lnı tnıdı” diyor. Diz, frklı mezhepler rsınd d frklılıklrdn çok benzerlikleri görmüş. “Bir güç olduğun innıyorum. Tnrı ile rmd gerçekten çok güçlü bir ilişki vr; hytımın büyük bir prçsı. Mnevi çıdn her gün dh d gelişiyor, büyüyorum.”

DİKKATSİZLİK

“Htırlıyorum d, birinci sınıftyken nnem öğretmenimin şöyle söylediğini nltmıştı. Hep bşk şeyler düşünüyormuşum fkt ne zmn bn seslense cevp d veriyormuşum. Bu şekilde odklnrk dikktimi veremiyorum, öğrenemiyorum. Kerdeşimle bende ADD olduğu söylendi çünkü yerimizde durmıyoruz ve sekiz stten fzl oksijensiz, yemeksiz ve ktivitesiz klmıyoruz.

Tüm bunlr çğ dışı ve bu konud bşrılı olmdım. Ben kendi yklrımın üzerinde durrk ve dünyyl iletişim sğlyrk, köşede bir şeyleri izlerken rkmd olnlrı duyrk bşrılı oldum. Bu şekilde bilgiyi sindirdim. Bu kinetik değil, çılgın enerji” diyor.

İŞ SORUMLULUĞU

“Ailem bn bğımsızlıktn kynklnn bir özgüven duygusu şıldı. Benimle şu şekilde konuşurlrdı;

‘Kendinden sorumlu oln sdece sensin. Dikktli ol, frkınd ol, dünyy krşı bilinçli ol. Eğer iş bulmzsn, bu senin yeterli olmdığın nlmın gelmez, o iş senin işin değildir.’ İnsnlr bir şeyler elde etmek için çlışıyorlr. Bşklrındn bir şeyler lmk diye bir şey olmz. Ailemden çok güçlü bir iş etiği ldım. ‘İşin senin sorumluluğun; bir şeyi uzktki bir çöpe tmsı için bile bşksın bırkm’ derlerdi ” diyor.

“Kim olduğumu, dh dolu ve cnlı bir hytın nsıl kurulcğını çok iyi biliyorum rtık!”

ÇOCUKLAR

“Genelin çocuk shibi olduğu bir dünyd yşıyoruz; eh onlr d çevrelerindekinin çocuk shibi olmsını istiyor. Tnınmış kişilerin de böyle olmsı gerektiğine innn bir nlyış d vr. İnsnlr; ‘Benim çocuğum vr d, niye onun yok?’ diye düşünüyor. Am benden öyle bekleniyor diye o şekilde hreket etmedim hiç. Bir ile kurbileceksem olur; yprım m benden bir şeyler beklendiği için değil.”

LONG BEACH

Diz 1970’lerde ve 80’lerde Long Bech Kliforniy’d büyüdüğü için çok gurur duyuyor; dersleri ektiği ve genç Snoop Dogg’tn şırdığı espriler için de şöyle söylüyor; “Sokk kültürünü Long Bech’te edindim. Her gün okul çıkışı kendi kendimize tkılırdık. Ailelerimiz çlışıyordu ve her türlü tehlikeyle bş çıkbiliyorduk. Böyle böyle hytl mücdele etmeyi öğreniyorsun.”

EVLİLİK

Geçtiğimiz günlerde Mdden Brothers’ın solisti ve gitristi Benji Mdden ile evlenen Diz; “Hiçbir zmn evlilik y d eş beklentisi içinde olmdım” diyor ve ekliyor; “Bunu ypmlıyım, şunu ypmmlıyım diyerek yşmıyorum sl.”

BESLENME

21 yşındyken Pris’te yşmış Diz… “Günde iki pket sigr içmek, çok fzl kz ciğeri ve hvyr tüketmek. Hvlnındki duty-free’den lıyorduk tüm bunlrı. Gün içinde hep pttes kızrtmsı ve croque-mdme (bir çeşit yumurtlı tost) yiyordum” diyor.

Anck cildi bozuk olduğu için bu modellik kriyerini de etkiliyormuş. “Her gün seçmelere gidiyordum ve sl iş lmıyordum” diyor. Akbinde beslenme lışknlıklrını değiştirmiş, kne tedvisi görmüş ve Jim Crrey’le rol lcğı 1994 ypımı Mske

filminin seçmeleri için Los Angeles’ uçmuş. “Hiçbir zmn oyuncu olmk istememiştim. O filmin seçmelerinde de çok eğlenmiş, çok gülmüştüm.

Rolü lbileceğimi de hiç düşünmemiştim” diyor Diz.

KİTAP

Cmeron Diz’ın diyet, fitness ve bkım sırlrı hkkınd yzdığı kitp The Body Book geçen yılın en çok stn kitplrı rsın girdi. “Öğrendiklerimi pylşmk istedim” diye çıklıyor ve ekliyor; “Hiçbir zmn sdece mrkm için bir şeyler ypmycğım. Bence insnlr bunu yptığı zmn hyl kırıklığı yşıyor. Şimdiye kdr yptığım şeyler için çok iyi ödemeler ldım ve bundn dh fzlsın ihtiycım yok. İnsnlr benden rhtsız olbilir.”

ORİJİNALLİK

“Sçlrımı kıvırıyorum. Bunun birçok frklı tekniği vr; mesel işret prmğını, bşprmğını y d tüm prmklrını kullnmk gibi. Çok derin düşüncelere dldığım zmn bunu ypıyorum. Eğer birinin sçı uzuns, ynın gidip sçlrını kıvırırım. Kız rkdşım Drew Brrymore d sçını kıvırıyor. Chrlie’nin Melekleri filmini çektiğimiz zmn Lucy Liu’nun şşırtıcı derecede uzun sçlrı vrdı ve biz onu rmız lır, sçını kıvırırdık” diyor.

PİŞMANLIK

“Pişmnlık yşmıyorum. Kr kr düşünen biri değilim, geriye de dönüp bkmıyorum. Sdece bunu ypmlıyım vey ypmmlıyım diye düşünüyorum. Tbii ki yşdıklrımdn ders çıkrıyorum m geriye dönüp bkmıyorum ve sorgulmıyorum çünkü bu kim olduğunu ve nerede olduğunu kbul etmemek olur.”

SPOR

Kendini tlet olrk görüyor, tkım sporlrın uygun olmdığını d düşünüyor. (Lisedeyken dns grubund olmsın rğmen) “Yptığım sporlr sörf, golf, snowbord gibi bireysel sporlr. Kendimi bu şekilde zorlmyı seviyorum çünkü film çekmek de bir tkım sporu” diyor.

ASLA

2002’de New York Çeteleri filmini çekerken rol rkdşı Dniel Dy-Lewis’in iş hlkın ve krkterine bğlı klmsın hyrn olmuş. “Dniel Dy-Lewis’in yptığını sl ypmm. Bu durum, insn olrk neye shipsem onu benden lır. Onun yptığı şeye bir dım bile yklşmm.”

EVREN

“Evrendeki tüm innçlr shibim; olmsı gerektiği gibi iyi oln, kötü oln ne vrs. Hepsinden de öğrenilecek şeyler vr.”

TATİL

“Bu yıl herhngi bir film ypmycğım” diyor Diz. “Geçen yıl üç film çektim, dolyısıyl bu yıl sete gitmemin de bir gereği yok. Film çekmeyi çok seviyorum m kendi hytımı d yşmlıyım.” Yine de meşgul olck! Kendisi Tg Heuer mrksının elçisi. Ayrıc iki ykkbı ve çnt koleksiyonunu lnse ettiği, sonbhr kmpnysını hzırldığı ksesur firmsı Pour L Victoire’nin de rtistik direktörü. “Film ypmsm bile her zmn çlışıyorum” diyor.

ENDİŞE

“Kriyerimle ilgili hiçbir zmn endişe duymdım. Bir şeylerin olmsın izin vermekle ve ypbildiğim en iyi işi ypmkl meşgulüm.”

UYKU

Diz sekiz st uyumyı öneriyor. Kendisi sbh st 05.00 itibriyle, bir st egzersiz ypmk için st 04.30’d uynıyor. “Bu disiplini sbhın erken stlerinde bşlyrk tüm gün uyguluyorum” diyor. Khvltıdn sonr hızlıc stine bkıyor ve “Amn Tnrım, şimdiden yrım st geç kldım. Hemen tuvlete girip dışrı çıkmlıyım” diyor, mc

“Hiçbir zmn evlilik y d eş beklentisi içinde olmdım. Bunu ypmlıyım, şunu ypmmlıyım demem sl.”

 

[gllery ids=""]

Yorum Yaz