Güncel Gezilebilir Sergiler

İşte benim Zeki Müren!

“İşte Benim Zeki Müren” dlı sergi,

“Snt Güneşi”mizin çocukluğundn, son günlerine kdr gündelik hytındn yrıntılr ışık tutuyor. Sergi, Ypı Kredi Kültür Merkezinde 20 Arlık’e kdr ziyret edilebilir.

Teknolojik İşgl

Kdir Akyol’un “Bir Fenomen Olrk İmge” bşlıklı sergisi, 13 Arlık trihine kdr Gleri Ark’t görülebilir. Kdir Akyol, yeni teknolojilerin işgli ltınd tutsk kln hytımızd TV’nin dijitl soğukluğu ile el emeği dntel motifinin birbirine nsıl ybncılştığını ironi ile gözler önüne seriyor.

AŞK VE TUTKU

İsveçli sil bir ileye mensup oln Julie, önemli bir gecede, it olduğu sınıfın rutinlerinden sıkılrk hizmetçilerin verdiği prtiye konuk olur. Burd hizmetçilerden biri oln John’dn etkilenir. John d genç kdındn çok hoşlnır. John ile Julie, birbirinin çekimine kpılır.

İkisi rsınd bşlyn şk, tüm düzeni lt üst edecektir. Jessic Chstin ve Colin Frrell’ın bşrollerini pylştığı filmin senryosu ve yönetmenliği ünlü oyuncu Liv Ullmnn’ it.

The Cut

Mrdin’de eşi ve ikiz çocuklrıyl birlikte yşyn ve demircilik yprk geçimini sğlyn Nzret’in hytı Birinci Düny Svşı sırsınd tmmen değişir. Genç dm ilesinden koprılır, ship olduğu her şeyi rdınd bırkmk zorund klır. Ne vr ki rdn geçen zmn ve tüm bilinmezliklere rğmen çocuklrını rmktn vzgeçmez. Senryosunu Ftih Akın ve Mrdik Mrtinin yzdığı filmin bşrolünde Thr Rhim yer lıyor. Simon Abkrin, Arsinee Khnjin, George Georgiou ise filmin diğer oyunculrı.

Açlık Oyunlrı: Alycı Kuş

Büyük bir ilgiyle krşılnn Susn Collins imzlı Açlık Oyunlrı serisinin üçüncü hlksı oln “Aly Kuş” filminin jnetmenliğini. ikinci filmi de vönetmiş oln

Zmnsız Somlr

Dünynın birçok şehrinde eserlerini sergileyen Cnn ‘lolon un, Los Angeles Von Lintel Gllery’de ikinci kez düzenleyeceği solo sergisi “Like” ıo Ock trihine kdr görülebilir. Ahşp üzerine yğlıboy tekniği ile gerçekleştirdiği eserlerinde Cnn Tolon hyl, hfız, zmn, gerçek ve illüzyon kvrmlrını sorguluyor. Sntçının kriyerinin bşındn beri sürdüregeldiği bütün çlışmlrınd bu kvrmlrı görmek mümkün.

İsynkr Snt

Bu kış Londr’y yolunuz düşürse, mutlk görmeniz gereken bir sergi: Disobedient Objects. V∓A Museum’dki sergi, isyn eden objeleri, isynlr ve protestolr sırsınd kullnılmış nesneleri bir ry getiriyor. İsynı sntl birleştirirerek yrtılmış eserleri 1 Şubt trihine kdr görebilirsiniz.

Mrilyn Monroe’nun rlrınd şk mektuplrının d bulunduğu özel eşylrı gelecek y Julien’s Müzyede Evinde stış sunulck.

Eşylrı görmek isterseniz, 15 Arlık trihlerinde Beverly Hills Gllery’de bulbilirsiniz.

TASARIM

Tsrım Şenliği

Kıyfetten ksesur ve ev eşylrın kdr özenle seçilmiş birçok ürünün stış sunulcğı Pop Up Pzr, 1314 Arlık’t Ankr’nın kült snt glerisi Siyh Beyz’d kurulck. Ayşe Boyner Second Hnd Sle, Les Benjmins, Niyo by Niyzi Erdoğn, O My Bg, Meltem Özbek, ElCindoruk NznPk gibi birçok tsrımcı Pop Up Pzr’d buluşck.

KONSER

Yşyn Efsne

Ünlü lterntif rock müzik grubu The Smiths’in voklisti Morrissey, yeniden İstnbullu hyrnlrıyl buluşuyor.

7 Arlık’t Volksvvgen Aren’d konser verecek Morrissey, son lbümü “World Pece Is None of Your Business”d yer ln “İstnbul” şrkısını İstnbul’d müzikseverlerle seslendirmenin heyecnını yşyck. Konserin biletleri Biletix’te, stışt!

Prd’nın Dünysın Yolculuk

Prd dünysını keşfe dvet eden özel sergi Prdsphere, 5 Arlık trihine kdr Hong Kong’d limnın ötesinde Kowloon’ kdr uznn etkileyici mnzrsıyl dikkt çeken Centrl Ferry Pier 4 un tepesinde görülebilir. Prd’nın en ndide mteryllerini ve hsss el işçiliğini tşıyn eserleri bu sergide!

Sergiler – Devm Eden Projeler / Projeler – Yunus Emre Enstitüsü

Yorum Yaz