Girit Tatil Rehberi

AKDENİZ’DE BÜTÜN YOLLARIN ortsınd olmk hem çok çekici, hem de her türlü tehlikeye çık bir geçmiş vermiş Girit’e. Adnın her yeri Minos, Venedik, Bizns ve Osmnlı izleriyle dolu. Aegen Hvyollrı ile pzrtesi direkt uçuşlrl, hftnın diğer günleri de Atin ktrmlı uçuşlrl seyhtinize bşlybilirsiniz. Ady gelen konuklrın konklm ihtiyçlrını krşılmk üzere her bütçeye uygun oteller Venedikli ve Osmnlı ilelerinin evlerinden dönüştürülmüş. Adnın güneyi ise tmmen doğl pljlrl dolu, isterseniz rb kirlyrk ulşbilirsiniz. Herklion ve Yny dlı iki hvlimnınd biri doğud, diğeri btıd. Böylece dy gelenler gidecekleri bölgeye kolyc ulşıyorlr. Deniz kıyısınd tek bir otelde klrk günlük turlr ypbilir y d frklı bölgelerde konklyrk yerel yşmı dh ykındn tnıybilirsiniz. Pltnis bölgesinde Minos Mre Royl, Crmel Retymno Promende’d Atlntis, Swell, Aguil Porto Retymno. Ionin Suites, Rimond Plce, Avli gibi butik otellerse ttilin rotsını size emnet ediyorlr. Yny şehrinde, Trihi Kentin dışınd Avr Imperil, Cretn Drem Royl. Şehrin içinde Avr City Hotel, Smri Hotel ev gibi hissettiren durklr.

Girit mutfğı denilince Minos geleneklerinden mutlk söz etmek gerekir. Tş fırınlrd stlerce kısık teşte pişen müthiş lezzetler… Resmo şehrinde, Othons Restorn’d her gelen yemekle bşk bir öykü bşlıyor. Mezelerle Şef Othons Christoulkis n yemekte Atin’d turizm centesinde çlışırken nsıl bu yol girdiğini ve sdece nnesinin mutfğındn çıkn slt ve et soslrıyl hzırldığı menüler mükemmel. Girit rkısı ve ttlılr geldiğindeyse iki ülkenin benzerliği ve hlklrın dynışmsı şerefine kdeh kldırıyoruz. Tdım önerilerime gelince, Girit usulü ıspnklı börek, susmlı bllı beyz peynir, süzme yoğurtl servis edilen kbk çiçeği dolmsı… Tvern Zizi ise öğle stlerinin meknı.

Her gün 44 çeşit tze ev yemeği! Girit fvoriler. Lezzet yolculuğumuz 88’lik ihtiyr bir deliknlı ile devm ediyor. George Htziprshos. Resmo’nun r sokklrındn birinde, zmnın durmuş olduğu bir imlthnede krısı ve oğluyl bklv üretiyor. Hl 40 kt hmuru tek tek çrk seriyor, kesiyor. Akşm olunc Avli’ye uğryın. Rezervsyon yptırmdıysnız kesinlikle yer bulmzsınız. Oteli ve doğl ürünleri stn bir mğzsı d vr. Özellikle şrp sunn restornın içinde Osmnlı ve Venedik kemerleri yrı yrı duruyor.

Resmo’d en iyi blık için ise Pnorm Villge d Porto Psiris ise ilk dresiniz olmlı. Girit’in ikinci büyük şehri Hny’d ise Buzuki Müzikli Adespoto Tvern, Semirmis Tvern eğlencenin dresleri. Girit Trihi Müzesi, yk bsr bsmz görülmeli.Ykın trihe ilişkin en çrpıcı belgelerse II. Düny svşın it. İnsn eli değmemiş doğl güzellikler için güney shilleri, tipik Akdeniz ksbsı Ay Nikolos, şrp vdileri vktinize göre gezinize eklenebilir. Büyük otellerle dolu Elound ise denize girmek için oldukç idel. Resmo ve Yny’d şehirlerinde orgnik ürünlerin stıldığı dükknlrd gelen ürünler orgnik çiftliklerden çıkm. Kekik, nne, dçyı gibi bilinen otlrın ynınd Diktmon dlı dy özgü bir bitkisi de vr. Girit’ten dönerken lmnız gerekenler rsınd; bl, zeytinyğı ve onlrl ypılmış kozmetik ürünleri, dy özgü otlr ve çylr, Minos geleneğine dylı el dokumsı kilimler, yerel tsrım tkılr kesinlikle sevdiklerinizi mutlu edecek.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz