FLAMİNGO RESTAURANT&BAR

SEZONA YENÎLÎKLERLE DOLU ÎDDÎALI BÎR GİRİŞ YAPAN FLAMİNGO RESTAURANT&BAR, LEZZETLERİ, SUNUMLARI VE EĞLENCE KONSEPTİYLE AÇILDIĞI GÜNDEN BUYANA İSTANBUL GECE HAYATINA DAMGASINI VURUYOR. MEKÂNIN GENÇ ŞEFİ EMRE ŞEN İLE FLAMİNGOYU KONUŞTUK… gözde eyİbİlİr

Restorn işletmeciliği ypmy nsıl krr verdiniz?

Ailemle birlikte Şile’deki Cs Lvnd’yı üç yıl kdr işlettikten sonr lezzetlerimizi İstnbul’ tşımy krr verdik. Böylelikle Flmingo projesi gündeme geldi. Flmingo’nun mutfğındn bhsedelim birz d… Ne tür yemekler bulunuyor? Lezzet, mevsimsellik ve tzelik ön plnd. Ürünlerin temel özellikleriyle fzl oynmdn kendi lezzetlerini ön pln çıkrck pişirme teknikleri kullnıyoruz. Akdeniz’e özgü triflerden İtlyn mutfğı ğırlıklı bir menü oluşturduk. Etlerimizi, özel dolplrımızd kuru dinlendirme yöntemleriyle sklıyoruz. Pizzlrımız Npolili ustlrın gelip burd inş ettiği DOC Npoli pizz fırınımızd

pişiriliyor. Blıklrımız hlden günlük olrk seçiliyor. Her yerde bulmycğınız Bozcd ıstkozu misfirlerimizin fvorileri rsınd. Mkrnlrımızı İtlyn Semolin unundn üretiyoruz. Ekmeklerimizi de ekşi my ve orgnik tm buğdy unlrının krışımındn yine kendimiz üretiyoruz.

Yemek için ne tvsiye edersiniz? Şefin tvsiyesini llım…

İtlyn bir ilenin İstnbul’d Flmingo’y özel olrk ürettiği burrt peyniri çıldığımızdn beri en fvori tbğımız. Kendi fırınlrımızd kirz tlşıyl tütsülediğimiz deniz ürünlerini denemeden olmz. Tbii ki ev ypımı mkrnlr ve josper kömür fırınınd pişen, dinlenmiş kuru etlerimizi de unutmylım.

İstnbul’dki diğer restornlrdn frkı nedir Fimingo’nun? Hngi özellikleriyle yrılıyor diğerlerinden?

Lezzetin en ön plnd olmsı bn göre en büyük frk. Yemekleri komplike hâle getirmemeye çlışıyoruz. Tbiri cizse gerçek yemekler sunm iddisındyız biz.

Flmingo hem restorn hem de bir br. Br olrk ne gibi frklılıklrı vr?

Flmingo dmrlrınd restorncılık knı kn bir işletme. Br bölümü, misfirlerimizin yemekten sonr hoş zmn geçirebilmeleri için bir lterntif. Gece yrısı müziğin sesi bir prç yükseliyor.

Mekânın dekorsyonu kime it? Nsıl bir tmosfere ship Flmingo?

Dekorsyon Autobn’ it. New York esintileri tşıyn bir trz ship. Tsrım bolc hm demir, hşp ve tş içeriyor. Tmmen çık mutfk ve restornın merkezinde misfirlerin sosylleşebileceği kocmn d bir brımız vr.

Restornın hedef kitlesi nedir?

Flmingo’d hedef kitlemiz iyi yemek yemeyi bir yşm trzı hâline getirmiş kozmopolit İstnbullulr.

Restornın ve yrıc brın kişi kpsitesi nedir? Rezervsyon yptırmk için kç gün öncesinden rmk gerekiyor?

Restornd 200 kişi, brd ise 150 kişi ğırlybiliyoruz. Hft sonu için bir hft önceden rezervsyon yptırmnızd fyd vr. Hft içi de bir, iki gün önceden…

Bir restornın hem işletme trfınd hem de mutfğınd yer lmnın ne gibi riskleri y d vntjlrı vr?

Ben riskten çok vntj olrk görüyorum. Mutfk işletmenin büyük bir bölümünü kpsıyor. Mutfktki detylr hâkim olduğunuzd genel işletmeyle ilgili dh kuvvetli bir krr meknizmsı oluşuyor.

Birz d müzikten bhsedelim… Flmingo’d neler dinliyoruz bu kış? Flmingo Resturnt & Br’ın yeni sezondki en özel sürprizi yeni müzik direktörü, Power FM’in ünlü ismi DJ Funky C yni Cem Ndirn. DJ Funky C’nin seçtiği benzersiz müzikler ile bu yıl unutulmz geceler yşycğız…

[gllery ids=""]

Yorum Yaz