Farklı bir Stil: SUSİE BUBBLE

Bir Brcelon buluşmsı

Blog’unu 10 yıl önce çn ve o gün bugündür merkl tkip edilen Susie Bubble, sır dışı stilinin ynı sır pylştığı fotoğrf ve yorumlrl d ilhm veriyor. Blogger kime denir sorusunun ynıtı, t kendisi. Adşım Susie’yle Brcelon’d buluştuk.

RÖPORTAJ: SUZAN YURDACAN FOTOĞRAF: SELİM SOYSAL

Kendisine “Bubble” lkbını ilkokuldyken bir rkdşı Decon ve bşrılı blogger Susie Bubble’ın konuşmcı olrk tkmış. Asıl ismi Susnn Lu nck bizler onu, ktıldığı konfernst geleceğin kumşlrı, son yıllrd yükselen yılınd çtığı blog’u vesilesiyle Susie Bubble olrk “thleisure” (spor giyim) kımı, kıyfetlerin bkımı gibi konu tnıyoruz. Kendisiyle bir ry gelmemizin bhnesi, 1r konuşuldu. Brcelon’d yn yn geldiğimiz Susie’ye kişisel

Future Fbrics, The Science of the Beuty & Çre of Clothes (Ge 3K MODA: Küçükken hylinizdeki meslek neydi?

Geleceğin Kumşlrı) globl etkinliği oldu. İngiliz tsrımcı Giles SUSANNA LAU: Çocukken tek hylim olmdı, ynı nd pek

SUSİE BUBBLE KİMDİR?

► 32 yşınd. Dh yeni, tm olrk 13 Arlık’t doğum gününü kutldı (Doğum gününü ill sevgilisiyle kutlmkt ısrrlı olduğu için, o trihte seyht etmiyor).

► Londr’d doğdu, Çin sıllı, ilesi Hong Kong’dn.

► Yemek konusund iddilı. Frklı ttlr denemekten çekinmiyor.

► Dizi izlemeye byılıyor. Özellikle BBC’nin drm dizileri fvorisi.

► Londr dışınd yşybileceğini düşündüğü tek şehir New York.

► Stil ve iş konusund tvsiyeler vermekten hoşlnmıyor. Bu konud nck kendi tecrübelerini pylşbileceğini söylüyor. Yptıklrını tkip etmek isteyenler, tıklyın: stylebubble.co.uk

çok rzum vrdı. Blerin olmk istedim, stronot olmk istedim, piynist olmk istedim… Bir r piynist şıkkı önde gidiyoıdu (eğitimli piyno öğretmeniyim). Relitem bn bunlrı işret ediyordu. Anck dediğim gibi, sl tek mesleği değil, pek çoğunu düşündüm… Tm hylperestim!

MODA KAÇIŞ OLDU…

3K MODA: Peki ne oldu d blog çıp mod dünysın krıştınız?

S.L: Bu hiç hespt yoktu. Modyl ilgili bir şeyler ypmm beklenmiyordu. Ailemde herkes kdemik kriyere shipti. Hiç kimse snt, mod vey bun benzer bir okul gitmemişti. Ben de üniversitede trih okudum. Doğrusu bir devlet işinde çlışmyı ciddi ciddi düşündüm. Anck hepsi bir kenr, kıyfetleri her zmn çok sevdim.

Londr’nm Cmden semtinde yşdım. Bildiğiniz gibi bursı çok renkli, ikinci el kıyfetleri, sokk stiliyle ünlü bir yer. Evden tek bşım çıkmm izin verildiği ndn itibren, yni 12 yşlrındyken vintge dükknlrı gezmeye bşldım. Glib Londr’d büyümem, stilimi şekillendiren ve kriyerimi belirleyen etken oldu. Bu bir nevi bulunduğum kdemik çevreye bşkldırı gibiydi. Kıyfet ve stille ilgili her şey benim için kçıştı. Bunun kriyere dönüşeceğini hiç düşünmedim. Benim için dh ziyde gizli hobi gibiydi, bhsetmeye utnıyor, htt çekiniyordum. Şns eseri böyle gelişti… Bu endüstrinin düştüm det. Bu rd, blog’umu çtığım yılınd bir strtejim yoktu, her şeyi içimden geldiği gibi yptım. Günümüzde blog çnlrın bir iş plnı oluyor, dh bilinçli ilerliyorlr.

“LONDRA’DA BÜYÜMEM, STİLİMİ ŞEKİLLENDİREN VE KARİYERİMİ BELİRLEYEN ETKEN OLDU… BU, BİR NEVİ BULUNDUĞUM AKADEMİK ÇEVREYE BAŞKALDIRI GİBİYDİ”

3K MODA: Blog’u çlı 10 yıl olmuş. Heyecnınız hiç zlmdı mı, sizi motive eden nedir?

S.L: Çok klişe gelebilir m mod beni hep motive ediyor. Bu kdr yşyn, değişen, gelişen bir sektör dh yok. Son zmnlrd benim için en büyük zevk, hiç umulmdık yerlerde/şehirlerde hrik tsrımlr ve tsrımcılr keşfetmek. Mesel Kliforniy’d bir yere gidip, mntolr üzerine hrik resimler çizen bir sntçıyl tnışıyorum… Dışrıd, her yeıde pek çok yrtıcı insn vr. Bu gibi keşifler benim için bu endüstrinin en heyecn verici kısmı. Motivsyonumu yitirmem mümkün değil, bu lnd o frklı, çok heyecnlı lt ln vr

3K MODA: Konfernst “kıyfetlere şık olmk”tn bhsedildi. Kıyfetlerimize şık oluyoruz, m ynı zmnd hep ynı beşlh prçyı giyiyoruz. Siz de böyle misiniz? S.L: Günümüzde çok fzl seçenek vr. Yni çok dh kıs sürelerde çok yüksek syıd kıyfete mruzmyı severim. O nd bn verdiği hisse göre stın lıp lmmy krr veririm. 3K MODA: Bu shn lm krrını neye göre veriyorsunuz? Sizin için belirleyici elken nedir?

S.B.: Tbii ki görüntüsü, yni kesimi modeli. Bir elbiseyi beğendiysem, kumşının çok kşındırmsı vey kb olmsı beni onu lmktn vzgeçilmez. Tbii ki iyi hissettiren güzel bir kumştn ypılmış, hfif bir prç olmsı tercihim. Çok seyht ettiğim için ğır kıyfetler iyi fikir değil. Tbii ki fiytı d önemli.

3K MODA: Alışveriş y d mod pişmnlıklrınız vr mı? “Bunu nsıl lmışım” y d “giymişim” dedikleriniz…

S.B.: Birkç def oldu. Belki innmycksınız m hiçbir şeyi denemem, beğendiysem stın lırım. Deneme kbinine girmekten nefret ederim. Bund bedellrın tecrübesinin Ve bunlrdn çok dh kıs sürede “kurtuluyoruz”. Bu çok sğlıksız bir yklşım, çünkü kıyfetlerin değerini bilmediğimizi de gösteriyor. Çok hızlı tüketiyoruz. Bu mnd burd,

Brcelon’d bir ry geldiğimiz P&G konfernsı çok önemli, çünkü burd konuşnlr kıyfetlerin uzun ömürlü olmsın yönelik çlışmlr ypıyor. Burd nltıln kıyfet yıkm ve bkım yöntemleri kıyfetlere değerlerini geri veriyor. Grdıroplr tıklım tıklım dolu, kıyfetler rflrd toz toplmk zorund değil. Ben kıyfet tutmyı severim.

Çok uzun süredir hytımd oln prçlr vr. Bzılrını uzun süre giymiyorum, onlrı kutulr koyup ortdn kldırıyorum. Bir müddet sonr kutulrı çıp hepsini gözden geçiriyorum.

Yş ldıkç uzun yıllr kullncğım emin olduğum prçlr stın lmy bşldım. Hepsini bir gün muhtemelen çocuklrım bırkcğımı hyl ediyorum. Bunun eski kflı bir düşünce olduğunu biliyorum m bu ihtiml hoşum gidiyor.

DENEME KABİNİ SEVMİYOR!

3K MODA: Mdem kıyfetlerin klıcılığındn bhsettiniz, bir şeyi shn lırken etiketleri okur musunuz? Mlzemesini, bkım tlimtlrını dikkte lır mısınız?

S.B.: Etiketleri kim okur ki?! İnsnlrın etiketleri okuduğunu duymk beni şşırttı. Benim genel tvrım şudur: Kıyfete dokun de ktkısı de vr. Bugüne kdr hiçbir şeyi ide etmediğimi söyleyebilirim. Asıl pişmnlığım, pek çok güzel kıyfeti yıkrken bozmuş olmm. Bunlrın rsınd çok sevdiğim, çok phlı prçlr d vr. Çok utnç verici, biliyorum. Dünkü konuşmlrd Ariel’in mrifetlerini duyduğumd nınd, “Bunu önleyebilirdim, bu htlrı ypmybilirdim” diye duşundum.

3K MODA: Bu sezon en beğendiğiniz koleksiyon hngisiydi?

S.B.: îlkbhryz koleksiyonlrınd Miu Miu ve Louis Vuitton’u çok çok beğendim. Özellikle de LV pembe cekete byıldım!

BARCELONA’DA ÖĞRENDİKLERİMİZ

Pek çok İnsnd ‘firs wsh nxiety”, yni yeni ldıklrı bir giysiyi yıkmnın rdındn bozulurs” diye “ilk yıkm endişesi” vr. Üzerinde “sdece kuru temizleme” etiketi bulunn çoğu kıyfet slınd çmşır mokinesinde yıkmy uygun. Doğru progrm ve delerjonl yıkmk giysiyi sdece temizlemekle klmıyor, ömrünü de uztıyor. Günümüzde giysiler birden fzl mlzemeden üretiliyor. Ynlış yıkm bunlrın formunu bozuluyor. Konferns meknınd kuruln geçici lbortuvrlrd frklı deterjnlrın kıyfetleri nsıl etkilediğine şhit olduk. P&G mrksının Ariel sıvı vey deterjn kpsülleri her seferinde sınıfı birincilikle geçti! Son not: Kıyfetleri kirleten yüzde 10 ornınd dış etkenler, yüzde 20 lekeler, yüzde 70 vücüt slgılrımız! Yni her gün giydiğiniz, temizmiş gibi görünen o jen de yıknmy muhtç!

[gllery ids=""]

Yorum Yaz