Ezgi Mola Kimdir? Resimleri Fotoğrafları

Kocn Kdr Konuş: Diriliş ile ryı çmdn beyz perdeye geri dönen Ezgi Mol’yı siyhın drmtik etkisi ve dntellerle buluşturduk.

Sırt çntsınd bir hft eve dönmeden yşybilmesini sğlyck her türlü ihtiycını bulunduruyor, çok hızlı yürüyor, öyle hızlı ki yoldn gözünüzü bir n için yırck olursnız onu kybedebilirsiniz. Kıskndırck denli iyi besleniyor, çekim boyunc ğzımız ttığımız her şeyin rdındn suçluluk duydurck kdr… Onunl krşılştığınız n bu disiplinin mükftını ldığını hemen görüyorsunuz zten, “Bu durum Kocn Kdr Konuş: Diriliş’in glsın kdr böyle devm edecek,” diyor. İltiftlr gözlerini dolduruyor, küçük bir kız gibi utnıyor, dh önce hiç iltift lmmışçsın, snki böyle içten ve değerli olduğunu bilmiyormuşçsın mutlu oluyor. Ezgi Mol onu ekrnın rdındn nsıl görüyorsnız krşınızd otururken de ynı öyle. Gözlerinizin içine bkıyor, enerjisi hiç dinmeden, gözlerini hiç kçırmdn nltıyor. Ve her şeyden önce çok komik, kendisi de çok eğleniyor, size de tştığını görünce neşesinin, keyfine diyecek yok.
[gllery ids=",104167,104168,104169,,104170,,,,104171,,,,,104172,104173"]
Sınıfın konsntrsyonunu bozn öğrenciler gibi hissediyorum bzen, m kendinizi onun neşeli khkhlrın ve hrik tklitlerine kptırmm şnsınız yok. Kocn Kdr Konuş pek çoğumuzun son zmnlrd izlediği en bşrılı performnslrdn birini brındırıyordu. Filmin kıcılığı, dilinin ykınlığı bir yn Ezgi Mol’ydı en çok d lıp götüren izleyiciyi. Filmin elindeki en önemli kozlrdn biri onun performnsıydı hiç şüphesiz. İkinci film oln Diriliş’le tnışmk için sbırsızlnmmız boşun değil, bize dönüp fısıldsın istiyoruz yine klındn sıl geçenleri, çok üstüne gelmesin istiyoruz ilesinin kdınlrı. Sizi eksenine lıyor Ezgi Mol, sbhın en erken stlerinden kşm kdr süren birlikteliğimizi sıcklığı, enerjisi ve içten gülüşüyle kplıyor güzel oyuncu.

Formun şhne! Yürüyüş dışınd yrıc spor ypıyor musun? Antrenör ile çlışıyorum. Gly kdr hftd dört güne çıkrdık ntrenmnlrı! Çok d iyi geliyor ve keyifli oluyor.

Kilo vermek istemenin sebebi sdece dış görünüm değil, sğlığınl d lksı vr değil mi? Evet. Dizlerim çok ciddi sıkıntıydı benim için ve ilerleyen zmnlrd doktorum, bel fıtığımın çıkbileceğini söyledi. Zten ilk filmimden sonr bir tnesi çıktı stresten, dh sonr ikinci filmimde ikinci bel fıtığım çıktı. Çok strese giriyorum, m yorgunluktn değil tmmen psikolojik bir stres slınd. İşe odklnıyorum ve her şeyden uzk klmy çlışıyorum. Efsun’u d spor yprken izleyecek miyiz bu filmde? Efsun ilk filmde “Dh hytım girmemiş kocm için spor slonlrındn çıkmycğım,” diye isyn ediyordu.

İlk filmi çok sevdim, performnsın hyrn kldım. Bu konud ylnız olmdığımı d biliyorum… Çok mutlu oluyorum bunlrı duyunc. Ne mutlu bize.

Senin vrlığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kmery her bkıp konuştuğund smimiyetini yklybiliyor izleyici. En büyük risk oydu benim için. Yönetmeniz Kıvnç Bruönü ile konuşurken birbirimize söylediğimiz tek şey, bunun çok smimi olmsı gerektiğiydi. Dh önce de Türk sinemsınd çok ypıln bir şey değil, genelde Amerikn romntik komedilerinde görüyoruz. Alfie’deki Jude Lw ve House OfCrds’d Kevin Spcey’yi izledim, çlıştım. Korktuğumuz bşımız gelmedi neyse ki ve izleyici de sevdi. İlk film Efsun’un Sinn’ evlenme teklif etmesiyle sonlnmıştı. Düğün mü izleyeceğiz şimdi? Sonlr doğru Efsun sıkışmy bşlmıştı. Bir trftn bir şeyler geliyor diğer trftn bşk şeyler, krşısınd sevdiği dm derken gittikçe drlmy bşlıyor m istediği şeyi ypmktn d ödün vermemeye çlışıyor. Birz kendinden uzklştı snırım Efsun ilesindeki kdınlrın hegemonysın kpılıp, slınd öyle evlilik merklısı biri değildi…

Kesinlikle. Htt hyli khrmnın bile “Tmm, bu sefer de böyle deneyeceğim, evlenmeye krr verdim,” deyip onu bile susturup kendine ybncılştı. İkinci film rtık birz dh evlilik sürecine giren bir hikye olduğu için ilesinin dediklerinin, isteklerinin rsınd sıkışıp klırken Sinn ile göz göze gelmeye ve onunl sıl oln şeyi yşmy çlışıyor ve bunun çırpınışı vr birz. Efsun’l birbirinizi bulmuş gibisiniz. Bu kdr eğlendiriyor olmsı, sn ykın olmsındn mı kynklnıyor? Efsun’u gerçekten çok seviyorum. Onun kmery bkıp söylediği şeyler üç şğı beş yukrı benim de söyleyeceğim şeyler.

Doğçlm ne kdr devreye giriyor? Onu Kıvnç’ sorsnız keşke, kendi kendime çok doğçlm yptım demek sçm belki m Kıvnç’ın bn sğldığı bir ln vr diyelim. Her shnede hem de. Hümeyr’dn bhsetmeden olmz, nsıldı onunl oynmk? Düny ttlısı bir insn, iyi ki çlıştık, umrım hep de çlışbiliriz. O kdr dolu dolu, özel ve zrif bir kdın ki… Senryoyu htim edip geliyor sete res-

Sn ilhm veren oyunculr kim? Bn ilhm veren şey hytt istikrr ve bşrı. Mkyjını kendin ypbiliyor musun?

Evet kendim yprım mkyjımı, elim çok ytkındır. Gecenin bir sti sıkılınc mkyj ypn bir insnım. Gecenin üçünde oturup sç mkyj yptığımı ve onlrı bozmy kıymdığımdn ltıy kdr uyumdığımı bilirim (gülüyor).

En beğendiğin tsrımcılr hngileri?

Çok sevdiğim dostum Gmze Srçoğlu, Dilek Hnif, Rşit Bğzıbğlı, Hkn Yıldırım, Zeynep Tosun, Özgür Msur, Özlem Ahıkın. Hepsi de koleksiyonlrını ykındn tkip ettiğim çok sevdiğim tsrımcılr.

Çocukluk khrmnın? Peter Pn. Çünkü mcının çok güzel olduğunu düşünüyorum. İnsnın hyllerine kendini en mutlu ve iyi hissettiği nd ulşbileceğine innıyorum. Aykkbı mı? Çnt mı? ikisine de byılıyorum, yırt etmek çok zor! Jimmy Choo’nun stilettolrının ise hstsıyım.

En sık pişirdiğin yemek nedir? Et ve fırın yemeklerini ve zeytinyğlılrı çok sık pişiririm.

Tekrr tekrr izlediğin filmler? Sil Bştn, Esretin Bedeli, Hyt Güzeldir,

Piynist…

Çy mı? Khve mi? Sde Türk khvesi. Güne nsıl bşlıyorsun? Khvltı en sevdiğim öğündür. Biz ilecek her öğün khvltı ypbilen bir ileyiz. Bzı kşmlr, hv erkenden krrır m gün bitmez y o zmnlr d sıccık kızrmış ekmek kokusu ve çy hep olurdu.

Prfümünü sık sık değiştirir misin? Çok değiştiririm m son bir buçuk yıldır fvorim Guerlin, Encens Mythique D’Orient. Mkyj çntnd bulundurduğun beş tne prç nedir? Göz klemi, rimel, ruj, dudk klemi.

Çntndn sl çıkrmm dediğin birkç prç şey nedir? Gözlüğüm, klem kutusu içinde mkyj mlzemelerim, kulklığım, diş fırçm ve mcunum olmzs olmzlrım. Ben bir hft bşk evde klbilecek kdr eşy ynımd bulundururum. Dinlemekten sl bıkmdığın bir müzik lbümü? Sezen Aksu’nun her lbümü.

Bizim setimiz filmin türü bkımındn d mvrsı yüksek bir set, rd gevşemeler olbiliyor (gülüyor), Hümeyrbunu yprken konsntrsyonunu o kdr doğru bir yerde tutuyor ki. Hyrnlıkl on bkıp işin içine dh d çok girmek için çblıyor insn. Gerçekten çok özel biri, çok seviyorum ve bu filmin çok kıymetlisi.

Kdro şğı yukrı ynı değil mi ilk filmle? Bu filmde Hümeyr, Sinn’ın nnesi (Nilgün Kspoğlu) ve bbsı (Hkn Slınmış)’yl tnışıyoruz. Onlr dışınd bir de Sinn’ın erkek rkdşlrı giriyor devreye. Amelie’ye çok benzetiyorum Efsun’u… Amelie benim çok sevdiğim bir filmdir. Audrey Tutou’un tipinden tutun d filmin müziğine, resmine, kostümüne kdr çok ttlı bir düny.

Efsun gibi Amelie de hytı boyunc cele etmeden, bekliyor bşın gelecekleri. Aynen öyle. Benim için bir shnesi vrdır hep klım o gelir. Hyl kırıklığın uğrdığı yerde bir nd su olup yere dökülürdü. Bir hyl kırıklığı bu kdr iyi nltılbilirdi herhlde. Hep ğly-sım gelir o shnede.

Sen nsıl biri oluyorsun şık olduğun zmn? “Ben şık mıyım?” kısmı beni hep utndırıyor. Kendi hytımd d çok ykınımdki insnlrl pylşn ve yşyn bir insn olduğum için, o bir histir ve hissedilir. Cnım sıkılıyors gerçekten cnım sıkılıyor, idre etmeye çlışmıyorum bu durumu, ertelemeye çlışmıyorum o cn sıkıntısını. Aynı şekilde mutluluğu d öyle. Bugün sette de gördünüz, bir şeyle eğlenmeyi istiyorsm o nd gerçekten tüketene kdr eğleniyorum, tbii işleri kstmdn.

Ailenin senin hytın krışmlrın izin verir miydin? Benim izin vermeme gerek klmdn, onlr hep kendi sınırlrını kendileri koyuyorlrdı. Bellibiryş kdr benim sınırlrımı bn koydulr, belli bir yştn sonr d bn bırktılr. O konud ydın bir ilem vrdır, nlyışlı, elinden geldiğince destek olmy çlışn ve köstek olcklrs d kendi bhnelerini sonun kdr svunn “Çünkü, bundn dolyı,” diye kendini nltmy çlışn bir ilem vr. O yüzden de kimse kimsenin lnın dh fzl müdhle etmeye çlışmdı.

Nsıl bir çocukluk geçirdin? Oyuncu olmy krr verdiğinde desteklediler mi seni? Trjik (gülüyor). Ailede bu sektöre dir, yni snt dir herhngi bir şey ypn birisi yoktu. Dolyısıyl, “Ypmk istediğin bşk şeyler de vrdır herhlde,” gibi yorumlr duyuyordum. Bir r genetik mühendisi, bir r stronot, bir r vukt dh sonr d dedektif olmyı istiyordum, bu d değişir diye düşündüler muhtemelen (gülüyor). Gerçekten bu sydıklrının hepsini ypmyı hyl ettin mi? Tbii cnım! Vst mtemtiğim ile genetik mühendisi de olmk istedim. Kiminin sosyli iyidir, kiminin syıslı iyidir. Benim sosylim iyiydi öyle söyleyeyim (gülüyor). Okuld hngi dersten keyif lıncks o dersi seçmen gerekiyor. Benim sosyl trfım kuvvetliydi, edebiytı severdim. Mesel edebiyt dersinde münzrlr ypılırdı, onlr ktılmyı seviyordum.

O zmnlr d çıkıyor muydu orty oyuncu kimliğin? Muhkkk çıkıyordu. Ben lise birinci sınıftyken oyndığım tiytro oyununun fişini okulun duvrlrın srdım, sorrdım rkdşlrım gelmek ister misiniz diye. Müjdt Gezen Snt Merkezi’nin kurslrın gidiyordum o dönem. Çok şnslıydım çünkü kurstki hocmız bize; “Siz iyi bir sınıfsınız, sizinle tiytro ypılır,” demişti. Profesyonel bir tiytro kurdu kendi dın, shneye çıkıyorduk, biletlerimiz stılıyordu ve ben dh 15 yşındydım. 16 yşımd ise ilk kez bir dizide oyndım. Yrdımcı oyunculuk ve figürnlık ypıyordum. Şnslıyım ki set, Krtl Tibet’in setiydi ve Krtl Hoc “Bu kız d dilogyzın,” demişti.

Şendeki cevheri gördü diyebiliriz…

Bilmiyorum rtık cevher mi gördü, yoks diğer yrdımcı oyuncu rkdşlr söyleyemezse bu mu söyler dedi m bir şekilde hyt beni ory götürdü zten. Ypbildiğimi yprk, uygulyrk gösterdi bn hyt. “Sen bunu ypbiliyorsun, devm et,” dedi.

Byğıdır seni dizilerde görmüyoruz, neden? Evet, üç yıl oldu dizilerde oynmylı.

Bunun sebebi içine yer edecek, herhngi bir projenin krşın çıkmmsı mı? Senryolr okudum, okuyorum d m benim ory kendimi koyduğumd bn “Ben bunu yprım,” dedirten bir durum olmsı gerekiyor ve bunu henüz diyemedim. Benim içim ess oln oynmk. Bunu bir tiytrod, filmde, reklmd d ypbilirim hiçbir frkı yok benim için, mkst oynuyor olmk… Keyif ldığım, ypbildiğime inndığım şey o çünkü.

Sntl bğlrını nsıl koruyorsun? Kendi yptığın işler dışınd üretilenleri tkip edebiliyor musun? Hepsini elimden geldiğince tkip etmeye çlışıyorum. Mesel şu n tdı dmğımd kldığı için söylemek istiyorum. Tolg Krçelik’in Altın Portkl’lrı silip süpürdüğü, bşrolündeki Ndir Srıbck’ın resmen şov yptığı sinem filmi Srmşık’ı gerçekten hyrnlıkl izledim. İyi bir şrkı dinlediğinde, iyi bir film izlediğinde y d sokk sntçılrının bir biny yptığı bir resme bktığınd mutlu oluyorsun.

Dizilerden hngilerini tkip ediyorsun? Ybncılrdn Homelnd’ in hstsıyım. Kendi dizilerimizden ise neredeyse hepsini tkip etmeye çlışıyorum. Htırl Gönül, Eşkıy Dünyy Hükümdr Olmz, Anlr ve Anneler, Kösem… O Ses Türkiye’ye çok tkılıyorum bir de. Sbh progrmlrın byılıyorum. İzdivç progrmlrını çok izliyorum. Müge Anlı’nın ktilleri rmsı, olylrı çözmesine byılıyorum, onu d izliyorum (gülüyor).

Yorum Yaz