DENİZ YEĞİN İKİIŞIK & PINAR YEĞİN

DENİZ YEĞİN İKİIŞIK & PINAR YEĞİN

Gerçekçi olm endişesi tşımdn, en zındn tsrlm sürecinde hytı fzl ciddiye lmm lüksüyle, çocuksu klbilen, oyuncu bir yklşıml üretiyorlr fulrlrını. Doğy hiçzrrı olmyn boylrl tsrlnn Rumi-su’lr ynı zmnd Güneydoğu Andolu’dki kdınlrın klkınmsınd d sıkı bir rol üstleniyor. Şllrın kenrlrınd gördüğünüz krkterler o kdınlrın ellerin çıkm.

3K: Sürdürülebilir mod konusund neler ypıyorsunuz?

PINAR YEĞİN: Kullndığımız kumşlr ve tsrldığımız ürünün kullnımı çısındn sezonluk olmyn prçlrın orty çıkmsı bizi çok mutlu ediyor. Yüzde yüz ipek vey pmuklu fulrı yz-kış kullnmy devm edebiliyorsunuz. Rumisu olrk pmuk ve ipek gibi doğl elyflrdn vzgeçmiyoruz. Htt fulrlrımızın içinde geldiği, üzeri elde nkışlnmış keselerimiz de yüzde 100 keten kumştn dikiliyor.

Uç boyutlu tığ işi köşe krkterleri tmmen pmuklu ipliklerden üretiliyor. Tekstil sektöründen gelen bir ilede büyüdüğümüz için, söz konusu giyimse klite ve konfor için sentetikten uzk, doğl ykın durulmsı frkındlığı bize erken geldi diyebiliriz.

3K: Bu konud nsıl bir strtejinizvr?

DENİZ YEĞİN İKİISIK: Öncelikle bizim kullnmk ve lmk isteyeceğimiz, koly koly vzgeçemeyeceğimiz prçlr yrtmk mcıyl çlışıyoruz. Dolyısıyl zten orty klitesine, klıcılığın güvendiğimiz ürünler çıkıyor. Üretimimizi yprken berber çlıştığımız firmlrın bu konudki hssslığın, ürünlerimizin bskı ve yıkm süreçlerinde kullnıln boylrın doğ dostu olmsın çok dikkt ediyoruz.

3K: Sürdürülebilir mod neden sizin için bu kdr önemli? P.Y.: Etrfımızd çevre kirliliği, küresel ısınm gibi çok ciddi problemler olduğunun frkındyız m bütün bu olumsuzluklr rsınd en zındn birey olrk kendi üzerimize düşeni ypmk istiyoruz. Rumisu’nun tsrım ve üretim süreci bu isteğin ynsımsı olrk gelişti.

3K: Bu işin geleceği ne olck sizce?

P.Y.: Bu soruyu sdece tsrımcı olrk değil, gittiğimiz ülkelerde yeni bir şeyler keşfedip lışveriş ypmk isteyen ve yine hep ynı mrklrı görüp hüsrn uğrmktn

sıkılmış müşteriler olrk d cevplndırlım… Özel, yerel, heyecn verici tsrımlr ve tsrımcılr ryışı tlebi rtck diye düşünüyoruz. Son senelerde dünyd dh sık sorulmy bşlnn “Bunu kim, nerede, nsıl üretti?” sorulrının rtcğını, tüketicinin bilinçlenip, prsının krşılığını gerçekten lcğı prçlr ytırım ypcğını ümit ediyoruz…

3K: Mod dünysınd bir şeyi değiştirebilecek olsnız bu ne olurdu?

D.Y.I.: Modyı seven ve tkip eden kitlenin bilinç seviyesinin dh yükselmesini ve fst fshion uğrun Bngldeş, Hindistn, Vietnm gibi ülkelerde insnlrın çok zor şrtlr ltınd çlıştırılmlrın izin vermemelerini isterdik.
TrendSetter İstnbul | DENİZ YEĞİN İKİIŞIK’IN İSTANBUL’U 3KMod

[gllery ids=""]

CHIT CHAT: DENİZ YEĞİN İKİIŞIK – Hep Sneker – Sport In Street Blog 3KMod

Deniz Yeğin İkiışık 3KMod

Argndeİlkbhr/Yz koleksiyonu (with imges, tweets … 3KMod

Yorum Yaz