Cartier Mücevher Takı Modelleri

CARTIER’NIN IKO MÜCEVHERLERİ EFSANE

Oyunculr Elizbeth Tylor ve Angelin Jolie’yle Cmbridge Düşesi Kte Middleton’ın ortk noktsı nedir? Üçü de Crtier tutkunu. Bu üç kdını bhne ederek mrknın ikonik mücevherlerini htırlylım.

YAZI: SUZAN YURDACAN

Bir tnesi tm 102 yıl önce tsrlndı, diğeri 70’lerde doğduğu için tm bir hippi. En genç olnlrıys det bir “dilek tşı”, hytınız eksik oln neyse onu ktmk için yrtılmış, Crtier Love bileziğinin, dünynın en ünlü “büyük kodi”si Crtier Pnthere’in ve Amulette de Crtier mücevherlerinin bu kdr sevilmesi, ilk stış çıktıklrı günden bugüne kdr popülritelerini hiç yitirmemeleri boşun değil. Her birinin hikyesi de, onlrı tkn vdettikleri de çok özel.
[gllery ids=",103622,103623,103617,,,103618,103619,,103625,,103620,103621,,103624,,103627,103626,,103630,103628,103629,,"]
BİR DİLEK DİLE…

Amulette de Crtier, mucizelerin hbercisi bir tılsım, onu tkn kişiyi kötülüklerden koruyn bir nzrlık olmsıyl biliniyor. Kolye, yüzük y d bileklik çeşidi bulunn Amulette de Crtier’nin şekli çok ilginç, yuvrlğın içinde çeyrek bir boşluk vr. Bu boşluk, dileğinizin gerçek olmsı için bırkıln lnı temsil ediyor. Diyorlr ki bir Amulette kolyeyi boynunuz tkmdn önce içinizden bir dilek tuttuğunuzd o mutlk gerçek olurmuş. Tşın göre, hytınız kttıklrı d değişiyor. Mesel opl tşlı mutluluk, mlkit tşlısı (tvus kuşu tşı olrk d biliniyor) şns, lcivert tşlısı huzur, bir çeşit kırmızımsı kik oln “crnelin” tşlısı cnlılık getiriyor, yeşilimsi krizoprs tşlısı kendini tmmlm hissini yştıyor, sedef (mother-of perl) tşlısı kötülüklerden koruyor.

Bunlrı duyunc, rlrınd seçim ypmk d zorlşıyor. Hytınızd en çok neyin çoğlmsını istiyorsnız, önceliğiniz o Amulette de Crtier olsun!

Günümüzde hemen herkes trfındn ezbere bilinen bir Crtier sembolü oln pnter, ilk def bundn 102 yıl önce, bir kol sti üzerine işlendi. En güzel kısmın gelince, bun ilhm oln tbii ki doğnın kendisiydi. Siyh ve beyz oniks ve pırlnt tşlrıyl oluşturuln pnter deseni, o dönemde mücevherlerde kullnıln bu özel tekniğe öncülük etmiş ve “rt deco” trzının en güzel örneklerinden biri kbul edilmişti. Aynı yıl mrknın kurucusu Louis Crtier, Frnsız Ülüstrtör ve Ressm Geoıge Brbier’den, ynınd pnter oln bir kdın çizimi sipriş etti.

Bir serginin dvetiyesinde kullnılmk için istenen pnterli kdın bğımsız, yklrı üzerinde durn, feminen, çekici bir krkteri resmediyordu. Crtier çizimi ve hikyeyi çok sevdi, bunu gerçek hytt d simgeleyen kdını bulmk istedi. Mrk için bu kdın, Louis Crtier’yle birlikte çlışn ve ynı zmnd onun sevgilisi ve ilhm perisi de oln Crtier Kretif Direktörü Jenne Toussint’dı.

Belçik’dn Pris’e gelen ve egzotik trzıyl dikkt çeken Toussint, pnteri mücevherden ünü günümüze kdr devm eden bir ikon dönüştürdü. Şimdilerde 56 prçy ulşmış bir Pnthere koleksiyonundn bhsediyoruz. Zrif, eğlenceli, vhşi, duyrlı, sürprizlerle dolu Crtier Pnthere mücevherleri krşımız frklı şekillerle çıkbiliyor. Bu rd ilk def bir Crtier Pnthere mücevherini stın ln kişi, 1948 yılınd Windsor Düşesi’ydi. Seçtiği, 90 krtlık zümrüt tşı oln ltın broştu.

GÖNÜMÜZE KADAR GELEN HİPPİ

Modem, htt zmnsız görünmesine rğmen, slınd orty çıkış trihi net: 70’li yıllrd New York’t “doğn”, dını şktn ln Crtier Love bilezik, mrknın hl en popüler, en çok stn ve rzulnn prçlrındn. Bu bilezik hem çok ünlü hem de evrensel, trzlrı çok frklı insnlr trfındn kullnılıyor. Biliyorsunuz, 70’lerin hippileri, dünyy “svşm, seviş” mesjını veren nesil. Aynı dönemde tsrlnn Crtier Love bileziğinin mottosu d ynen bu. Onu tkn kdın ve erkek vey çiftlerin mnifestosu d ynı: Aşk! Herkes trfındn bu kdr sevilmesi ve kullnılmsının bir bşk nedeni de unlsex ve orijinl; bunlrl birlikte hem sde, hem de dh iddilı, tşlı versiyonlrının olmsı.

Tm bilekte konumlnmsı, düz zemin üzerinde çok şık durn vid desenleriyle Crtier Love bileziği mrknın tsrımcılrın kolye ve yüzük gibi eş prçlr tsrlmsı için ilhm verdi. Bu rd, günümüzde bu hli pek bilinmese de şkı simgeleyen bu bileziğin en önemli özelliği, size sevdiğiniz biri trfındn tkıldığınd bir kilitle birlikte sunulmsı. Yni nck o kişi bileziği tekrr çıkrmnız yrdımcı olbiliyor. Aşklrı efsneye dönüşen Elizbeth Tylor ve Richrd Burton d Crtier Love bileziği tkmıştı. Steve McQueen ve Ali McGrw, Sophi Loren ve Crlo Ponti de birbirlerine bğlılıklrını ve sevgiyi bu eşsiz prçyl nltmyı seçen ünlü çiftler rsındydılr.

Yorum Yaz