BAŞKENT’DE BÎR HAFTASONU EVİ

Ankr’y 40 km. mesfedeki Günln Köyü’nde yer ln bu evin bhçesinde yetiştirilmeyen bitki çeşidi yok gibi. Üstelik hepsinin üzerinde birer künye vr!

Ankr’d doğl yşmı tercih edenlerin syısı giderek çoğlıyor. Tercih edilen yerlerden bir tnesi de Ankr’y 40 kilometre mesfedeki G i i nln Köyü. Kony Yolu ndn gidilen bu şirin Ttr köyü özellikle Ankr dki ybncı elçilerin uğrk yeri. Köyün ilginç evlerinden birisiyse, Ankrlı işdmlrındn Mustf Brshn it.

Günln Köyü, Ankr’y 40 kilometre uzklıkt, 40 hneli bir Ttr kövü. Guişte krşılıklı dizilmiş ksv ğçlrı, bozkırın ortsmd yeşil öksüzü bir yer olmdığım gösterivor. Belgelerden. 100 yıldır burd tek bir dli vknın yşnmdığını öğreniyoruz. 1015 dönümlük rzi üzerine kuruln evlerin hepsi vlulu ve beyz kireç boylı. Kybedecek zmnln ve dedikoduy yırck stleri olmdığındn, köy khvesi çmmy krrlılr.

Dilek ve Mustf Brshn çifti bundn 6 vıl önce tsrldıklrı mekânı burd relize etmeve krr vermişler. Sdece hftsonln ve ttillerde giderek sküı bir köşede dinlenmek üzere… Ev, 250 m2 ln üzerine kurulmuş. Dekorsyonu, Brshn çiftinin kendi trendlerine göre oluşmuş. Ust ktt vtk odln ve bnvolr: zemin ktt duş, konuk odsı, sun, hidromsj, ser mutfk, yemek odsı, slon ve pergol: bodrum ktt ise çocuk oyun odsı, hobi odsı ve grj yer lıyor. Bu şirin ve mütevzi evin bhçesine gelince: 1220 rkımlı olmsın rğmen Mustf Smi Brshn in vetiştiremediği bitki yok gibi. Bhçe dekorsyonund Osmnlı mimrisinde sıkç rstldığımız küfeki tşım görüyoruz. Zmn zmn ferforje de kullnılmış. Brshn, bhçe düzenlemesini yprken, ruhunun ve bedeninin dinlendiğini söylüyor. Pulouni cinsi ğçlrın ynı sn, söğüt, kvk ve meyve ğçlrı bu geniş lnd birer veşil yontu gibi yerlerini lmışlr. Bhçede romtik bitkilerden birçoğun d rstlmk mümkün. Dğ kekiği, lclı ve limoni kekik, biberiye. lvnt, lvntin ve dçyı, bunlrdn bzılrı. Sbin ğçln ve mzılrl bölünmüş yolu tkip ederek bhçenin en uzk köşesinde yer ln hırlr vklşırken. bütün bitkilerin kün

yeli olduğunu, künyelerinde Türkçe ve Ltince dlrının yer lmsı dikktimizi çekiyor. Ahırlrd senede iki kez üçüz doğurn skız cinsi koyunlr, Arp tln, inekler: kümeslerde tvuk ve bıldırcınlr, kngl köpekleri, güvercinler ve keklikler Brshn lrın diğer bir ilgi lnln. 5500 metrekrelik bhçede yok yok. Keson kuyu, Jpon köprüsü, şelleli dört süs hvuzu, oturm grupln, su değirmeni, ky bhçesi, uıini bsketbol shsı, brbekü tersı ve ltıgen otğın ynı sır, bhçıvn evinin rksınd yer ln sembolik bir trım müzesi vr.

Brshn lr, kendileri için yrttıklrı bu yeni ve keyifli mekând dostlrını ğırlyrk bu güzellikleri pylşmyı çok seviyorlr…

Günln Köyü Web sitesi

[gllery ids=""]

Yorum Yaz