BAŞARILI EVLİLİĞİN SIRRI

MUTLU VE HUZURLU

Evli olrk geçirdiğim on yılın sonund diyebilirim ki, ben gelmiş geçmiş en sorunsuz kdının eşiyim y d öyle olmsını istiyorum. İnsnlr çpkınlık zmnlrını özlemle nrken vey bile-isteye dürtülerine hkim olmzken, dertlerinin ne olduğunu gerçekten merk ediyorum. Ben krımdn bşk biriyle birlikte olmk istemem. Sdece ilk buluşmy gitme fikri bile beni ğltmy yeter. Drmtik bir yşm sürmek istemiyorum. 40 yşındyım ve yorgunum. Tek özlediğim şey dh fzl uyku.

BAŞARILI EVLİLİĞİN SIRRI

Krım ve ben çocuk shibi olduk. Şu hytt öğrendiğimiz bir şey vrs o d, ikimizin de birbirimizin enerjisini korumy çlışmmız. Çocuklrdn sonr klımız mukyyet olmy çlışıyoruz. Biz kırık bir klbin iki prçsı, tlihsiz, tutku dolu m umutsuz şıklr değiliz. Her ikimiz de eli-yğı tutn, bğımsız yetişkinleriz ve hytımız birlikte olduğumuz sürece dh güzel. Snırım krımdn bhsederken birlikte geçen yşmımızd tek istediğimizin destek, sdkt ve huzur olduğunu söylemeliyim. Biz çift olrk bunu bşrdık.

Bir ry gelmeden önce uzun yıllr rkdştık ve bu rkdşlığımızın evlilikteki bşrımızı çıklybildiğine innıyorum. Birlikte vkit geçirmek bize o zmnlr d keyif veriyordu. Birbirimizi güldürüyorduk. Nihyet birbirimizi görmezden gelmekten vzgeçtik. Krım, muhtemel eşinin ykışıklı olmsını önemsemediğini söylüyordu. İlk zmnlrd öyle umutsuz vey çekim gücü yüksek bir şkımız olmdı. Snki en bşındn evli gibiydik. Elbette bu birbirimizi önemsemediğimiz nlmın gelmiyor. Ben göbek ypmmy, fit klmy dikkt ediyorum, krım d bcklrını tırş ediyor. Bnyoy girdiğimizde hl (yni çoğu zmn) kpıyı rkmızdn kptıyoruz. Olduğumuz gibi dvrnıyoruz, rol ypmıyoruz. Onunl geçirdiğim her sniye eğlenceli, iyi bir kitbı okumk ve okurken sdece on odklnmk gibi… Düşündüğünüzde bu bir hyl slınd, öyle değil mi? Eşim, bu kosun içinde, tüm belirsizliklerin pnzehiri.

“Sn bir ilişkim olduğunu itirf etliğim günü htırlıyor musun?” Ben ve 26 yıllık krım (birlikte yşmy bşldığımız yıllrı d syrsk 30 ediyor!) ytktyız ve ben ilişkimizin nsıl olup d bu kdr uzun sürdüğüne hyret ediyor, uzun soluklu evliliğimize dir mkul bir çıklm bulmy çlışıyorum. Açık konuşyım, bu koly değil. Cevp öyle krmşık, kişisel ve geçmişte kldı ki… Bu birlikteliğin uzun sürmesinin bir sebebi de onun iyi huylu olmsı. Eşimin krkteri beni evi terk etmekten lıkoydu. Ayrıc bn ne zmn ‘yr vermesi” y d beni ne zmn koşulsuz desteklemesi gerektiğini iyi biliyor. Bzılrı bunu yüzeysel bulbilir m mkyj ypıp güzel giyinmesi yok mu… Bunu sdece benim için ypmdığını biliyorum, kdınlrın sygı göstermesini ve erkeklerin de kendisine hyrnlıkl bkmsını seviyor. Sonuç olrk bn hep güzel görünüyor. Birz kilo lıp sürekli ynı, yırtık jen’le dolştı mı, bunun ltınd duygusllığın yttığını biliyorum. Bu, onun dünyevi zevkleri bir kenr bırktığını d gösterir ki bu hiç hoş değil. Çünkü onun iyi hissetmesi, benim beklenti listemin en üst sırlrınd yer lıyor. İşte bu yüzden de bir ilişkim olduğunu itirf ettiğim gece benim için önemliydi.

[gllery ids=""]

“BULAŞIK SIRASI SENDE”

İki çocuğumuzun d okul bşldığı dönemdi. Eşim hep durgundu, sonr nldık ki küçük çpt bir depresyon yşıyormuş. Tutku dolu ilişkimiz ‘bulşık sırsı sende’ dediğimiz ev rkdşlığın dönüşmüştü. Çocuklr olms bun ktlnmzdık. On yılın sonund ylnızlık hissi dh fzl bş göstermeye bşldı. Ben de çreyi dışrıd rmy bşldım. Krşım çıkn lterntifler dh çekici geliyordu. Neyse ki çpkınlık dönemim geride kldı. Htt öyle görünüyor ki krım bu dönemi hfızsındn komple silmiş. “İlişki yşdığımı itirf ettiğim günü htırlıyor musun?” sorum cevben “Hyır, htırlmıyorum” diye ynıt veriyor. Hyır mı? Sn, Bir I ilişkim vr. Y terpiye gider I evliliğimizi kurtrırız y d boşnırız’ demiştim. Sonr rbd teşli bir şekilde sevişmiştik. Unuttun mu?’

On dokunmmı görmezden gelerek kitbını okumy devm ediyor. Isrrcıyım, ilk nd seni bn çeken şey bu hllerindi. Syfyı çevirirken ‘Eğer innmk istediğin buys” diyor. Bir süreliğine uzklşıp bilgisyrd notlr lıyorum. Bu yptığım dikktini çekiyor. “Senin bunu yzmn izin vermeyeceğim’ diyor. ‘İzin vermeyecek misin?’

“Hyır!” Bilgisyrı yere bırkıyorum. Onun kitbı d bir dkik sonr sert bir şekilde yere düşüyor, ytğ yuvrlnıyoruz.

Yorum Yaz