AVUSTRALYALI AKTRİS CATE BLANCHETT

ROMA FİLM FESTİVALİ’NÎN AÇILIŞ FİLMİ OLARAK 16 EKİM’DE GÖSTERİLECEK “TRUTH” FİLMİNİN BAŞROL OYUNCUSU, AYNI ZAMANDA ÇOK TAKLİT EDİLEN BİR DİVA VE LÜKS BİR PARFÜMÜN REKLAM YÜZÜ. OSCAR ÖDÜLLÜ AKTRİS, EVLAT EDİNDİĞİ KIZINA NASIL ANNELİK YAPTIĞINDAN ARABADA BAĞIRA ÇAĞIRA ŞARKI SÖYLEMESİNE VE NEDEN ASLA AYNAYA BAKMADIĞINA DEK HER ŞEYİ 3K’YA ANLATTI.

ARMANDO GALLO, LOS ANGELES FOTOĞRAFLAR TOM MUNRO

AVUSTRALYALI AKTRİS CATE BLANCHETT 46 YAŞINDA. “TRUTH” FİLMİ 16 EKİM’DE ROMA FİLM FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINI YAPACAK.

En büyük divlrın czibesini tşıyn son oyunculrdn biri. Anck onlrdn çok frklı, kendine özgü bir ynı d vr: 46 yşındyken evlt edinmeye krr vererek üç erkek çocuktn oluşn kbilesine kttığı, Edith dlı bebeğin şefkt dolu nnesi oluşu. “Kocml ben bu ufklığ delicesine şık olduk” diyerek evlt edindiğini doğruluyor Avustrlylı yıldız. “Dünyd kendisiyle ilgilenecek bir ile şnsın ship olmmış pek çok çocuk vr. Biz Edith’in rmız ktılmsındn son derece mutluyuz.” Anck Cte’in bşk sürprizleri de vr. 16 Ekim kşmı 10. Rom Film Festivli’nin beyzperdedeki çılışını onun filmi ypıyor.

Açılıştn festivlin son ereceği 24 Ekim’e kdr gösterimde klck oln, Ameriklı Jmes Vnderbilt’in ilk yönetmenlik denemesi “Truth”, Cte Blnchett’in de son filmi ve festivlin çılışıyl ynı nd Amerik ve Avrup’d d gösterime giriyor. Gerçek bir gzetecilik skndlini konu ln filmde Blnchett, CBS knlınd yyınlnn “60 Dkik” progrmının hırslı ypımcısı Mry Mpes’i cnlndırıyor. Filmde, 2004’de bşknlık seçimlerine birkç y kl Mpes ve Dn Rther progrmd, George W. Bush hkkınd Vietnm Svşı döneminde ilevi bğlntılrını kullnrk skerlik görevinden kytrdığı yönündeki iddilr dir topldıklrı belgeleri kmuoyuyl pylşır. Anck bunlrın knıt niteliği tşımdığı nlşıldığınd, Mry Mpes kovulur; filmde Robert Redford’un cnlndırdığı ünlü nchormn Dn Rther d istifsını sunr.

Filmin Toronto Festivli’ndeki prömiyerine ktıln herkes “Cte Blnchett’ın en iyi performnsını” sergilediğini söylüyor. Bzılrıys onun Woody Ailen ypımı “Blue Jsmine” filmindeki rolüyle en iyi kdın oyuncu Oscr’ını kucklmsındn iki yıl sonr yeniden Oscr’ göz kırptığını düşünüyor. Neler olcğını görmeyi beklerken onu Giorgio Armni’nin Si prfümünün mrk yüzü olrk İrnlı yönetmen Mssy Tdjedin’in çektiği kmpny videosund izlemiştik. Birkç yıl önce bir Ingiliz dergisi için birkç yıldızl röportj ypıp sinemdn kzndıklrı ilk pryl ne yptıklrını sormuştum. Cte Blnchett’e sorduğumd bn, “Giorgio Armni bir tkım ldım ve onu hl giyiyorum,” demişti. Şimdi on oyuncu, nne ve eş olrk dengeyi nsıl koruduğunu sorunc d çok dokunklı bir cevp veriyor: “Erkek oyunculr hiç böyle sorulr sorulmuyor. Oys hl kdının sli görevinin ilesiyle ilgilenmek olduğu snılıyor. Öyle ypmıyors d bir sorun olduğu düşünülüyor.” Oldukç hsss bir konu.

Peki, sizin senrist ve yönetmen eşiniz, 49 yşındki Andrevv Upton’ın peşinden Amerik’y yerleşeceğiniz söyleniyor. Bu doğru mu?

“Bunu düşünüyoruz. Benim sinem kriyerim yükselişe geçerken, eşim benim için Londr’y tşınmıştı. Sonr, yılınd onun projeleri için Avustrly’y tşınmyı ben tercih ettim ve ornın en ünlü tiytrosu Sydney Theter Compny’de yönetmen ve yrdımcı yönetmen olrk çlışmy bşldık. Avustrly zten bizim vtnımız ve çocuklrımızı ord büyütmek istiyorduk. Sonr tiytrodki işimi bırktım, eşimin de bu yıl sondydı.

O yüzden Amerik’y yerleşme konusunu değerlendirme şmsındyız. Eşim için de benim için de syısız tiytro ve sinem seçeneği mevcut. O yönde krr verirsek, bbmın ülkesi Amerik’y ilk kez uzun bir süre klmk için gitmiş olcğız.”

Bbnız Robert’ı siz henüz 10 yşındyken kybettiniz. Yşmınız çok zorlu bşlmış.

“Onun erken kybı benim sorunlu ergenliğime neden oldu. Feminen ynımı orty çıkrmkt zorlndım. Genç kızlığımd tm bir erkek çocuğu gibiydim. Htt punk bir görünüş için kfmı bile kzıttım. Sonr snt okulun yzılmk için üniversiteyi bırktığım zmn bütün tşlr yerine oturdu.”

Shne ışıklrı size iyi mi geldi yni?

“Shne bn her zmn iyi geliyor. Rol ypmk, ylnızc benim hyl dünymd vr oln krkterlere hyt vermek, dengemi bulmmı sğlıyor. Mucizevi bir şekilde de işime krşı mesfeli olmyı becerebiliyorum. Sette yşnn heyecnı evime tşımıyorum. Hepsini sette bırkıyorum.”

Teklifleri nsıl değerlendiriyorsunuz?

“içgüdülerime güveniyorum. Eğer bir rol beni lıp götürüyors, benim olmlı. Beni korkuts bile. Bu eşim konusund d böyle oldu: Bn evlenme teklif ettiğinde birbirimizi henüz üç hftdır tnıyorduk. On evet dedim. Neredeyse 18 yıl geçti ve hl berberiz. Kdere ve ni krrlrın rdınd ytn mcery innıyoruz.”

“Truth”d rol lmy d bir nd mı krr verdiniz? “Genellikle senryolrı çok yvş okurum. Bu kez öyle olmdı; hepsini bir solukt okudum. Bu tıpkı hreket hlindeki bir trene tlmy benziyordu ve bu hikyenin gerçek khrmnlrı için de öyle olduğunu snıyorum.”

[gllery ids=""]

Yorum Yaz