Android Telefon Nasıl Hızlandırılır?

android telefon nasil hizlandirilir 1

DAHA HIZLI BİR TELEFON DENEYİMİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Yepyeni bir telefon stın ldınız. Anck, birkç y sonr eskisi kdr hızlı olmdığını frkedebilirsiniz. Özellikle bunun Android trfındki kullnıcılr için sıklıkl yşndığını söyleyebiliriz. Burd tbii ki telefon ile ilgili genelde sorun olmuyor. Birkç ylık kullnım sonund r sır yvşlmy bşlyn telefonlrın üstesinden gelmek için ypmnız gereken birkç önemli dety vr. Sonrsınd dh hızlı bir telefon kvuşbilirsiniz.

Dh hızlı bir telefon deneyimi için Telefonunuzu tm hızd çlıştırmk için deneyebileceğiniz birkç önemli dety vr. Ayrıc, telefonunuzun pilinden en iyi şekilde yrrlnmk için ypbileceğiniz püf noktlrı d yok değil.

Aşğıd sizi Android odklı tvsiyeler bekliyor ols d bzılrını iOS için de uygulybilirsiniz.

[gllery ids="106725,106726"]

Depolmy dikkt!

İlk olrk işe önbelleğe lınmış verileri ve depolmyı temizlemek ile bşlybiliriz. Google’ın dosy yönetimi uygulmsı bu konud oldukç bşrılı. Telefonunuzu ylnızc kullnılmyn dosylr ve uygulmlr konusund nliz etmeyen bu uygulm, ynı zmnd dosylrı kolyc ktrmnızı sğlr. Depolm ve Dosylr, minimlist tsrımlrıyl öne çıkıyor.

Depolm sekmesinden, telefonunuzd kln depolm lnını ve bu lnın nsıl boşltılcğın dir ipuçlrı görebilirsiniz. Ayrıc, uygulmlrın ön belleğe lınmış verilerini Dosylr içinden kolyc temizleyebilirsiniz. Bu, özellikle nispeten düşük depolm lnın ship telefonlr için hyt kurtrıcı.

Bu hem iOS hem de Android için geçerli bir püf noktsı.

Kullnılmyn uygulmlr devre dışı

Akıllı telefonlr, önceden yüklü bir dizi uygulmyl gelir. Anck, bunlrın çoğunu kullnmyız. Bu durumd ypmmız gereken en önemli şey tbii ki bu uygulmlrdn kurtulmk. Android ekosistemi için, kullnmycğınız uygulmlr devre dışı bırkbilirsiniz y d tmmen kldırmyı düşünebilirsiniz.

Telefonunuzd yüklü oln tüm uygulmlrı Ayrlr’ın içindeki Uygulmlr kısmındn görmeniz mümkün. Burd tnımdığınız uygulmlr vrs, hızlıc kldırın.

Kullnmdığınız uygulmlrı iOS eko-sisteminde de kldırmyı düşünebilirsiniz.

Son güncellemeler önemli

Çoğu üretici, ht düzeltmelerini içeren güncellemelerini düzenli bir şekilde yyınlr. Bir ht düzeltme güncellemesi, genel kullnıcı deneyimini frkedilebilir derecede iyileştirmeyebilir. Anck, büyük güncellemeler için ynı şey söz konusu değil. Bu yüzden telefonunuzun güncel olup olmdığını Sistem Güncellemesi kısmındn kontrol etmek son derece önemli. Eğer, bekleyen bir güncellemeniz vrs vkit kybetmeyin.

Bu püf noktsı d hem iOS hem Android için geçerli.

Uygulmlrın hfif sürümleri vrdır

Nispeten düşük RAM’li bir telefon shipseniz, uygulmlrın hfif sürümleri sizin için hyt kurtrıcı olbilir. Her uygulmnın olms d belirli uygulmlrın ‘Lite’ ismi verilen sürümleri bulunuyor. Kullndığınız mobil uygulmlrın hfif sürümlerinin olup olmdığını kıs bir rştırm sonucund bulbilirsiniz.

An ekrnınızı temizleyin Hreketli duvr kğıdı kullnmk, telefonunuzun hızının düşmnlrındn biri olbilir. Özellikle uygun fiytlı bir telefon kullnıyorsnız. Uygulmlr rsınd geçiş yprken y d n ekrn geri dönmek için bir uygulmdn çıkrken çok fzl gecikme yşıyorsnız, sttik bir rk pln geçmeyi deneyebilirsiniz.

Dh hızlı bir telefon deneyimi için ypılck dh frklı püf noktlrı d yok değil. Tüm bunlrı ypcğınız kıs bir rştırm sonrsınd bulbilir ve deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Anck, size tvsiyemiz öncelikle bunlrdn bşlmnız!

Yorum Yaz