8-10 Yaş Çocuklar İçin En Faydalı Spor

Yüzme eşsiz bir spordur; yklrdn kollr kdr bedenin her ynının hreket etmesini sğlr. Ayrıc, yüzme sporunu ypnlrın iyi bildikleri gibi, yorgunluk engellerini şmk için insnı beyinsel bir çby d zorlr. By spor, genelde küçük yşlrdki çocuklrın sporu olrk değerlendirilir. Gerçekten yüzmede, özellikle kdınlr rsınd en iyi sonuçlr, çok küçük yşlrd elde edilir. Bu sporu ypmdn önce uygulnck bzı lıştırmlr son derece yrrlıdır.

1 Yüz, içi su dolu bir kb btırılır. Bş bir yn çevrilerek ğızdn soluk lınır, döndürülüp yeniden suy btırılrk burundn soluk verilir.

2 Yüzükoyun ytılıp, eller enseye konur (dirsekler yukrd, omuzlr iyice gergin olmlıdır).Bitiştirilen bcklr, 45 derecelik bir çı ypn kdr,diz kpklrı kırılmdn yukrı kldırılır.

3 Bcklr gergin ve çık ölrk yere oturulur. Yerden 45 cm kldırıldıktn sonr kollrl çprzlm yukrı doğru hreket ettirilir. Bu hreket önce sğ, sonr sol bckl ypılır.

4 Eller yerde, ileriye doğru gerilmiş, bcklr gergin ve bitişik olrk yüzükoyun yere ytılır. Belden bşlnrk, omurg elden geldiğince esnetilip beden şğı dikey durum getirilene kdr, yukrı doğru kldırılır. Öne doğru uztılmış gergin kollrl bşlngıç durumun dönülür.

5 Bcklr gergin olrk gerilir. Yere iyice ellerin üstünde yerden yklşınc, önce yükseiinir (bcklr yere sğ bck sonr sol bck ylnızc yk yüzleriyle yvşç kldırılır,

6 Ayklr bitişik ve sbit, eller ensede kvuşturulmuş olrk sırtüstü ynlmsın ytılır. Belden bşlnrk yerden doğrulunur ve beden her iki yn çevrilir. Sonr bşlngıç durumun dönülür.

7 Bcklr iyice çılrk yere oturulup yk bilekleri tutulur. Bcklr kıvrılıp bş yere değene kdr beden öne eğilir.

8 Ayk bilekleri tutulup üstlerine oturulur (topuklr klçy değmelidir). Eller ynlr srkıtılıp (bldır kemiği ve yklrın üst bölümü yerde yrılmmlıdır), beden yere uznılıncy kdr rky kıvrılır.

9 Yüzüstü ytılır. Krşılıklı olrk sğ bck sol kol ve sol kol sğ bck kldırılır. Sonr bir süre yüzükoyun dinlenilir.

4 Kr üstünde kyk soplrıyl yürünecekmiş gibi kollr rky doğru uztılır.

9 Bcklr hfifçe kıvrık, dizler iyice bitişik durulur (bedenin belden yukrd kln bölümü bcklr göre önde olmlıdır). Beden döndürülerek yk uçlrınd sıçrnır (bu sllom hzırlnm çlışmsıdır).

10 Bedenin belden yukrdki bölümü dik tutulup, kollr bel düzeyinde öne uztılır. Dizler bükülüp kolbck değiştirilerek (belden yukrd kln bölüm dik klmlıdır) yürünür.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz