6-8 Yaş Çocuklar İçin En Faydalı Egzersizler

Solunum en önemli noktd yrrlı oln hfif hreketlerden sonr (burundn hreketlerde hep soluk lınıp, gene burundn verilir) bzı hızlı hreketlere geçilir. Bedeni ve bcklrı ilgilendiren bu hreketlerle, insn bedeni dh şiddetli bir çlışm temposun girer. Ayrıc, söz konusu hreketler solumyı düzenleyen kslrı geliştirerek, göğsün eklem hreketliliğini rtırırlr. Bu hreketler, özellikle krciğer enfeksiyonlrını ortdn kldırmy yrr.

1 Eller belde, beden dik tutulur. Bedenin bütün ğırlığı sol yk üstüne verilir. Soluk lınıp, gergin sğ yk ileri uztılrk sğ sol sllnır. Soluk verilerek yk değiştirilir. Hreket her rd iki kez derin soluk lınrk üç kez yinelenir.

2 Gövde dik, bcklr çık, yklr birbirine koşut, topuklr yerde, eller belde durulur. Soluk lınrk bedenin belden üst bölümü sert bir hreketle sol sonr hemen rdındn soluk verilerek sğ çevrilir. Hreket tm olrk rk rky ltı kez yinelenir. 3 Bcklr çık, eller belde durulur. Soluk lınrk beden belden rky doğru kıvrılır; soluk verilerek hreketin tersi ypılır (beden öne doğru belden bşlyrk eğilir).

Hreket rk rky ltı kez yinelenir. olrk öğretmeniyle, çlıştırıcısıyl y d ntrenörüyle krşılıklı bir sevgi ve güven ilişkisi kurr. Birçok durumd bu kişiler onun gözünde cinslerine göre ikinci bir nne y d bb olurlr. Bunun d yrrlı bir ynı vrdır: Belirli bir yştn sonr çocuklrın nbblrının sunduklrındn dh bşk modellere gereksinim duymy bşldıklrı, bir bşk deyişle ile dışınd güvenecekleri kişilere gereksinimleri vrdır. Çocuk bu güvenilir kişileri spor yptığı çevrede bulur ve gelişmesi onlrdn bü yük ölçüde etkilenir. Bu rd rkdşlrı d unutmmk gerekir. Günümüzde çocuklrın yygın olrk uyguldıklrı tek bşın ypıln bir spor düşünülemez; herhngi bir sporl ilgili etkinlik ortk bir deneyim, tkım rkdşlrıyl birlikte yürütülmesi gereken bir çb gerektirir. Bunun sonund orty çıkn rkdşlık, dynışm duygusu, gencin kişiliğini güçlendirir.

Çocuğun spor öğretmenine güveni ile sporcu rkdşlrıyl dostluğu, sevgi üstüne kuruludur; sevgi üstüne kurulu ilişkilerde çocuğun her şeyden mutluluk duymsını,“ilenin genişlemesi” nlyışını edinmesini sğlr. Özetlersek spor, belirli kurllr içinde uygulnmsı koşuluyl ve nbblrın çocuklrın bu kurllr uymlrı için yrdımcı olmlrı koşuluyl çok güzel bir şeydir. Oys insn kendini spor bir isteri “nöbeti” biçiminde drs, televizyonun krşısınd y d bir stdın tribünlerindeki sırlrd bğır çğır otururs, spor, tehlikeli olms bile şğılık,gereksiz bir oly dönüşür.

Çocuklrın beden ve kemiklerinin küçük yşlrd çok dh esnek olduğu bilinen bir gerçektir. Bu yüzden spor ne kdr küçük yşt bşlnırs o kdr bşrı sğlnır.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz