5 Aşamalı Mükemmel Yaz Zayıflama Detoksu

5 asamali mukemmel yaz zayiflama detoksu 2

Yz ylrının gelmesiyle krntin döneminde lınn kilolrı verme, dh enerjik ve cnlı olm isteğimiz de rttı. Kıs vdede sonuç lmk isteyenler Helthy Food Guide okuyuculrıyl pylştığım rınm kürleriyle süregelen zyıflm progrmlrını hızlndırrk vücudunu yz hzırlybilirler. Bu detoks, bireysel frklılıklr göre 3 gün, 1 hft vey 10 günlük değişen sürelerle uygulnbilir. Amcımız vücudun temizlik orgnlrını mksimum fliyete geçirmek ve bu syede yz dh fit, sğlıklı ve cnlı girmek. Yz detoksunu, çlık çekilen ve çok düşük klorili bir diyet listesi olrk düşünmemek gerekir. Metbolizmnın rınmsın ve hızlnmsın destek olck; özel triflerden oluşn, doğl ve kıs süreli bir beslenme modelidir. Özellikle hmile ve emziren nneler, büyüme ve gelişme çğındki çocuklr, şeker, tnsiyon gibi spesifik hstlıklr ship oln bireyler bu diyeti ypmmlılrdır.

[gllery ids="106705,106706,106707"]

Yz detoksu ltın kurllrı

1 Dh doğl ve mevsiminde beslenmeye özen göster. İşlenmiş, pketli ürünleri, gıd ktkı mddeleri, koruyuculrı ve ttlndırıcılrı hytındn çıkr. Pketli ürünleri mümkün olduğunc z stın l ve dh çok kendi pişirdiğin hfif yemekleri tercih et.

2 Mevsim sebze ve meyvelerini bolc kulln. Bu konud yşdığın coğrfynın vntjındn yrrln. Unutm, her frklı renkle, frklı fyd kzncksın. Yz ylrın özel, su içeriği yüksek sltlık/mrul, lif zengini ptlıcn, likopen kynğı domtes, C vitmini deposu biber, bğırsk dostu kbk/bmy , tokluk kzndırn tze fsulye, omeg-3 içeren semizotu, kn şekeri dengeleyici börülce, brbuny, doğl ntibiyotik tze soğn, ödem tıcı dereotu gibi sebzeleri bolc kulln. Meyveler ise yrı şeker içerikleriyle değişen ölçülerde kullnılck ols d unutm; vücudun tutumlu çlışrk, mksimum yrrlncktır. Bu nedenle meyve tercihlerinde günde 2 porsiyonu geçme. Çilek, kirz, kyısı, vişne, çğl, erik, krdut, böğürtlen, şeftli, incir, kvun ve krpuz gibi meyvelere beslenmende yer ver.

3 Yemeklere renk, koku ve lezzet ktn bhrtlrı bolc kulln. Kırmızı biber, krbiber, zerdeçl, kimyon, sumk, kekik, nne ve zencefil oldukç fydlı ve metbolizm destekçisidir. Bu bhrt krışımını yoğurd, kefire, sebze yemeklerine, sltlr, yumurty ve etlerin üzerine ekleyebilirsin. Şeker ve ypy ttlndırıcılrı tmmen hytındn çıkr. Cnın ttlı istediğinde hurm, bl ve pekmez kullnrk fit ttlılr ypbilir, kuru vey tze meyvelerle bu ihtiycını sğlıklı yollrl bstırbilirsin.

4 Tüm besin gruplrınd kliteli olnlrı tercih et. Krbonhidrt kynğı olrk tm thıllr, krbuğdy, kino, yulf gibi kompleks krbonhidrtlrı, protein kynğı olrk; yumurt, blık, yğsız dn eti, orgnik tvuk, hindi, kefir, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini, yğ kynğı olrk ise zeytinyğı, zeytin, vokdo, tereyğı, hindistncevizi yğı, ceviz, bdem ve fındık gibi kuruyemişleri kulln.
Her sbh bir rutinle uyn. Sbh ç krn; 1 brdk suyun içine, 1 yemek kşığı elm sirkesi ekleyip tüket. Elm sirkeli suyun devmınd, 1 ttlı kşığı kdr çörekotu yğı iç.

Yine sbhlrı ç krn, sdece kereviz spı sıkıp içmek de detoks dın müthiş destektir.

Bğırsk sorunlrı yşıyorsn mutlk uynır uynmz içtiğin sirkeli suy, 1 yemek kşığı zeytinyğı ekle.

< href="http://www.3kmod.com/wp-content/uplods/2022/06/5-smli-mukemmel-yz-zyiflm-detoksu-2.jpg">5 Sebzeleri mümkün olduğu kdr güzelce yıkyıp çiğ tüketmeye özen göster. Pişirilecek olnlrı ise buhrd, hşlm, ızgr vey fırınd pişirdikten sonr üzerine 1 yemek kşığı kdr zeytinyğı gezdir. Bol oksijen lmk için doğd dh çok vkit geçir. Pndemi nedeniyle yeni normlimizi oluşturmy çlıştığımız bu dönemde, sosyl mesfeyi koruyrk çık hv egzersizleri ypbilir vey blkond D vitmini lmk için güneş ve oksijenle buluşbilirsin. Stres seviyeni mümkün olduğu kdr zlt. Bu dönemde yeni hobiler edinebilir, online derslere ktılbilir, videolr eşliğinde egzersizler ypbilir, nefes egzersizleri, yog ve meditsyonl rhtlybilirsin. Yeterli ve kliteli uykunun tüm yşmını etkilediğini unutm. Sğlıklı bir yşmın olmzs olmzı kliteli, en z 6 stten oluşn ve 9 sti geçmeyen uykudur. Uyku problemi yşıyorsn ytmdn önce melis, ppty, reyhn, rezene gibi rhtltıcı çylrdn destek lbilirsin.

Yz detoksund beslenmenizden çıkrılmsı gerekenler Hzır pketli ürünler Şeker ve şeker içeren yiyecek ve içecekler Alkol ve lkol içeren içecekler Asitli içecekler Yüksek fruktozlu mısır şurubu.

Kızrtmlr
Siyh çy ve khve
Etlerin yğlı kısımlrı, mrgrin ve zrrlı yğlr
Yz detoksund olmsı gereken besinler Semizotu
Blık
Kbk
Enginr
Kuşkonmz
Kirz
Çilek
Krpuz
Kefir
Kereviz

ÖDEM ATICI ÇORBA
l 3-4 büyük boy kbk
l 2 yemek kşığı bulgur
l 1 demet dereotu
l 1 ort boy soğn
l 1 su brdğı yrım yğlı süt
Ypılışı; Kbklrı, soğnı, dereotunu doğryıp z sud, bulgurl pişirin. Blendırdn geçirin, kynmy bşldığınd yvş yvş krıştırrk light sütü ekleyin. En son ince kıyılmış dereotuyl ve pul biberle süsleyip servis edin.

BAHARATMİX
l Toz Zencefil
l Toz Zerdeçl
l Toz Kimyon
l Toz Krbiber
l Toz Acı Pul Biber
l Toz Sumk
l Toz Kekik
l Toz Nne
Ypılışı; Yukrıdki bhrtlrı eşit ornd krıştırın. Tüm çorblrınız, yemeklerinize, sltlrınız, grnitürlerinize ekleyebilirisiniz.

Yorum Yaz