Bayan Saat Modelleri

TASARIMLAR

Her yıl Cenevre’de gerçekleştirilen dünynın st ve mücevher konusund en büyüğü Richemont grubu mrklrının ve bzı bğımsız üreticilerin ktıldığı, her detyın incelikle düzenlendiği bu beş günlük etkinliğe fur demek en kibr deyişle yıp olur; biz en iyisi görkemli bir etkinlik diyelim.

St dünysı son yıllrd dünyy kıysl yvş m sektörün durumun göre hızlı değişim gösteriyor. Özellikle globl köy hline gelen dünyd ekonomiler rtık bölgesel değil, küresel mnd çökerken, geçmişleri yüzyılı şn birçok üreticinin kendi gerçeklerine göre çok ulşılbilir fiyt ktegorilerinde st çıkrmsı önemli bir gelişme olrk kyıtlr geçmeli. Öte yndn gerek Uzk Doğu’nun “petite” insnlrının etkisi, gerekse mliyeti düşürme endişesiyle stler uzun zmndn beri ilk def küçülüyor. Bir zmnlr nck King Kong’un tkbileceğine inndığım stlerin yerini çok dh zrif boylr lmy bşlmış durumd.
[gllery ids="103561,103560,103563,103564,,103562,,,,103565,,103566,103567,,103568,103569,103570,,,103571"]
İŞ BİRLİKLERİ

Efsnevi st mrklrının deri kyışlrın hreket ktmk ve isimlerini dh geniş kitlelere duyurmk mcıyl ykkbı tsrımcılrıyl iş birliğine girmiş olmsı Furın en beklenmedik sürpriziydi. Jeger-LeCoultre’un Reverso modelinin 85’inci yılı nısın Christin Louboutin’le yptığı iş birliği öğle yemeklerinde sık konuşuln konulr rsındydı. Ote yndn kdın stlerine son iki yıldır Velvet modeliyle çok hızlı giriş ypn Roger Dubuis, 130 yıllık Prizyen ykkbı mrksı Mssro’nun kpısını çlmış ve sonuç hvlı doreyle süslenmiş yeni bir model olmuştu.

“Uçklr ve uçmk çocukluk yıllrımızdn beri çoğumuzun pylştığı ortk tutku. IWC Pilot stleriyle bunu insnlrın bileklerine tşıyoruz” dedi.

SAATÇİLİK DÜNYASI HEP BİR ADIM ÖNDE

Devmlı st cmlrını kırn Polo oyunculrının derdine dermn Jeger-LeCoultre’un kolyc dönebilen iki kdrn ship efsnevi sti Reverso’nun 85’inci yşını kutldığı Fur’d en göze çrpn modellerden biriyse Vcheron Constntin’in sdece bir det üretilen ve 57 det kompliksyonuyl gelmiş geçmiş en komplike st olm özelliğini elinde bulundurn 57260 modeliydi. Pneri’yse SIHH kpsmınd en çok model tnıtn mrklrdn biri oldu. İsviçre’nin domine ettiği st dünysınd bir İtlyn olrk büyük bşrı gösteren Pneri’nin iki yeni Luminor 8 Dys modeli mrky yeni tutkunlr kzndırdı.

“Üç st erken olmsı, bir dkik geç olmsındn iyidir” diyen Willim Shkespere’in sözlerini kutsl kitp olrk belirleyen stçilik dünysı yine hepimizin önünde gidip hyl edilmesi bile imknsız stleri yrtırken, bize düşen, yptıklrını yine hyrnlıkl ve sygıyl tkip etmek oluyor.

İNCECİK SAATLER

Özellikle mücevher stler hızl küçülüyor; nnelerimizin değil, büyüknnelerimizin devrindeki stlere geri dönüyoruz, tıpkı Vcheron Constntin’in bu modelinde olduğu gibi…

Yorum Yaz