2016’nın En İyi Kitapları

BANA BİR YAZ KİTABI ÇEK, MALLORCA’DA GEÇSİN DİYENE

Her Şey O Yz Oldu / Emm Strub / Okuyn Us Post ilesi iki hftlığın Mllorc’y gider, burd Mnhttn’dki hytlrındn çok frklı bir dünyy girerler:

Her trft güzel kumsllr, içkiler, değişik insnlr… Jim ve Frnny Post, 35’inci evlilik yıl dönümlerini kutlr ve ile üyeleriyle buluşup hsret giderirken niden geçmişe it sırlr orty çıkmy bşlr. Çıktığınd The New York Times’ın en çok stnlr listesine güzel bir giriş ypn Her Şey O Yz Oldu romnıyl Emm Strub için “2004’ün yz kitbını yzn kdın” demişlerdi. Mllorc’d geçen Mnhttn’lı ile hikyesinin filmi de ykınd gelir.

NAPOLİ’DE GEZİP ARKADAŞLIK ÜZERİNE DÜŞÜNESİ OLANA

Edebiyt ortmlrınd epeydir soruln bir soru: Kim yhu bu Elen Ferrnte? Söyleşilerini ylnızc yzılı ypn, kimilerinin erkek, kimilerinin bir yzr kolektifi olduğunu iddi ettiği Ferrnte, gizemli krkteriyle ilgi odğı. Bu romnı, Elen ve Lil dlı iki rkdşın yıllr içinde dostluklrının değişimi üzerine bir kitp. 1950’lerde Npoli’de yoksul bir mhllede bşlyn hikye bugüne geldikçe İtly d değişiyor, Elen ve Lil’nın girift ilişkileri de. Bir üçlemenin ilk kitbı bu ve kendisi için idel yz kitbı desek yeridir.

Adıyl insnın sinirini yklndırn bu kitbın, Adolf Hitler’in nsyonl sosylizmi nsıl inş ettiğini nlttığı kitp olmdığını frk etmek birz zmn ldı. Özellikle de İngilizceye çevrildikten sonr popülerleşen romnın, yzrının ülkesi Norveç’te yrttığı srsıntıyı bizim yşmmız güç tbii. Özel hytındki bütün sırlrı teker teker orty döktüğü için, Knusgrd herkesin birbirini tnıdığı mhllesinden foroz edildi, ilesiyle köprüleri ttı, kendi hytının Pndor kutusunu çtı. Bize ise Proust tdındki bu “çocukluğumun ilk günlerinden bugüne hytım” romnını okumnın keyfi kldı. Yeni ciltleri de bekliyoruz tbii.

Dövüş Kulübü’nü okuyup hâlâ o tdı rynlrdn mısınız? Am bir yndn d “o dünyyı bn dh ufk dozjlr hlinde verin” diye içinizden geçirmekte misiniz? O hlde 21 hikyelik bu Chuck Plhniuk kitbı sizin için yrtılmış. Ey Dövüş Kulübü fnlrı, Tyler Durden’ın romndn önce neler yptığını nltn bir hikye okumy ne dersiniz? Peki bir msj terpistinin ölmekte oln müşterileriyle kurduğu dostluk hkkınd bir şeylere? Bir kıs romn ve 21 hikyeden müteşekkil bu kitbın Türkçeye ivedilikle çevrilmesini GQ Kitp Kulübü üyeleri olrk yyın dünymızın dikktlerine sunrız.

J.K. Rowling’in Robert Glbrith dıyl yzdığı yeni romnı Creer of Evil’ın 22 Ekim’de yyımlnmsındn ylr evvel stış listelerinin zirvesine yerleşmesi.

Twitter’d d okurlrın @chuckplhniuk dresinden seslenen yzrımızın trihli romnı Rnt, n itibrıyl Jmes Frnco önderliğinde sinemy uyrlnıyor.

George Mrtin’in Gme of Thrones Boym Kitbı’nd, meşhur romnındn ilhm lmış 45 siyh-be-yz ilüstrsyonu, yetişkin ve gençlere suncğı hberi.

Tenten’in yzrı Herge’nin torunlrının, sntçının telif hklrın ship olmdıklrını (tüm hklrını o dönemki yyıncısı Cstermn’ devretmiş) knıtlyn belge.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz