2015’in en iyi filmleri

SİNEMA

MORTDECAI

Snt simsrı Chrles Mortdeci çlınmış bir tblonun peşine düşer. Fkt bu tbloyu benzerlerinden frklı kıln, Nzilere it ml vrlıklrıyl dolu bir bnk hesbın it olmsıdır. Kyril Bonfiglioli’nin romnındn Eric Aronson’un senryosuyl uyrlnn filmin bşrolünde Johnny Depp vr. Kdrodki diğer isimlerse Ewn McGregor, Gwyneth Pltrow, Pul Bettny.

THE AGE OF ADALİNE

Bir çğ değişirken doğmuş oln bir kdın, geçirdiği bir kz sonucu hiç yşlnmmkl ‘ödüllendirilir’. Yıllr boyunc insnlrdn uzk, izole bir hyt süren kdın sonund ölümsüzlüğünü kybetmeye değecek bir dml tnışır. Yönetmenliğini Lee Tolnd Krieger’in üstlendiği filmin oyuncu kdrosund Blke Lively, Ellen Burstyn ve Hrrison Ford yer lıyor.

MODA SERGİSİ

Kuş Cenneti

The Bowes Museum’d 19 Nisn trihine kdr gezilebilecek “Birds of Prdise” dlı sergide, Alexnder McQueen, Dries Vn Noten, Jen Pul Gultier, Thierry Mugler, Blencig, Gucci ve Prd’nm kuşlrdn ilhm ln tsrımlrım görmek mümkün.

WHIPLASH

Genç bir dvul öğrencisi oln Andrew, yptığı şeyde en iyisi olmyı ister ve zorlu bir konservtur sınvın hzırlnır. Bşrısı kdr cımsızlığı ile de ün ypmış bir cz duyeni oln Terence Fletcher’den ders lmy krr verir. Önünde sdece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınv d vrdır rtık. Filmin bşrollerini Miles Teller ve J.K. Simmons pylşıyor. Senristliğini ve yönetmenliğini Dmien Chzelle’in üstlendiği filmin bşrollerini Miles Teller ve I.K. Simmons nvlssıvnr

Givenchy Efsnesi

Mdrid Tysenn Bornemisz Müzesi, ilk retroperspektif sergisinde Hubert de Givenchy’i konuk ediyor. Hute Couture trihinin yşyn efsnesi Hubert de Givenchy, yüzyıl dmgsım vurmuş önemli prçlrı , bu sergide görücüye çıkrıyor. 18 Ock trihine kdr çık olck sergide Audrey Hepbunie özel tsrlnmış gr’sües

Güncel Sorgulmlr

Güncel sntı, sekülrizm sonrsı çılrdn rştırn “Krnlıkt Gökkuşğı” sergisi, köhneleşmiş dindr lik krşıtlığını sorgulmyı mçlıyor. 18 Ock trihine kdr Slt Glt’d görülebilecek sergi, popüler dinsel imgelemin gücü ve bunun gündelik hyttki sembolleriyle sntçılrın ilişkilerini inceliyor.

Ort Doğunun Yüzü

Wlid Siti’nin “Yeni Bbil“dlı sergisi 10 Ock trihine kdr Gleri Zilbermn’de görülebilir. Ort Doğunun svş bğlı olrk değişen ve dönüşen yüzü, sntçının yşmını olduğu kdr sntını d doğrudn şekillendirerek, tüm çlışmlrının ortk hreket noktsını oluşturuyor.

Mohsen Nmjoo Sonund Türkiye’de!

Ülkemizde değişik kesimlerden çok geniş bir dinleyici kitlesine ship oln ve yıllrdır performnsı dört gözle beklenen İrnlı efsne müzisyen Mohsen Nmjoo sonund Türkiye’ye geliyor! New York Times trfındn “İrn’ın Bob Dyln’ı” olrk gösterilen Mohsen Nmjoo, bugünün gençliği dm konuşn, onlrın ruhun dokunn ileriyi gören bir sntçı olrk tnımlnıyor. Sntçı, 28 Ock’t Congresium Ankr’d, 30 Ock’t İstnbul Kongre Merkezi Hrbiye Slonund konser verecek. Biletler Biletbc’te!

Prkt Güzel Bir Gün

İnsn eliyle çekilen sınırlrın ekserinde vtndşlık, birey ve özgürlük üzenne odklnn trjik durum komedisi “Prkt Güzel Bir Gün”, Kemi Aydcğn yönetimiyle shneye tşınıyor. Son dönemlerin en sevilen yüzlerinden Mert Fırt’ın yer ldığı oyund. Didem Bln ve Volkn Yunuslu’nun performnslrı görülmeye değer. Mod Shnesi ndeki oyunl ilgili detylı bilgi lmk için:

Sevn Bıçkçının Büyülü Dünysı

Assouline, dünyc ünlü mücevher tsrımcısı Sevn Bıçkçı’nın hyt hikyesini konu edinen “Sevn Bıçkçı” dıyl bir eser yyınldı. Kültürümüzü ve stilimizi ynsıtn özel bir eser niteliğindeki “Sevn Bıçkçı” dlı kitp, ünü Türkiye sınırlrını şn mücevher tsrımcısı Sevn Bıçkçının on iki yşınd Kplıçrşı’d bşlyn hikyesini konu ediyor. Sevn Bıçkçının dünysın doğru, bu kitp syesinde büyülü bir yolculuğ çıkbilirsiniz.

Oyundn Snt

Nthn Swy, bir milyondn fzl lego prçsını kullnrk heykeller yrtıyor. İlk sergisini yılınd çn Swy’mn “The Art of the Briclc” dlı son sergisi Londr’d The Old Trumn Brewery’de görülebilir. Çocukluğundn beri kendini legolrm dünysın dyn sntçının bu ilginç sergisi için son trih 4 Ock.

2013’ün en iyi filmleri TRT Hber Foto Gleri

Yorum Yaz