Amino asit analizi ne işe yarıyor?

Azı krr çoğu zrr ilkesinden şşm. Mnvdki her şeyi, ksptki her şeyi, denizdeki her şeyi, pstnedeki hiçbir şeyi, bkliytçıdki her şeyi, şrküterideki doğl şeyleri yiyebilirim. Türk mutfğı slınd bu Amino sit nedir? sentez için uygun.

Amino sitler proteinleri oluşturn ypıtşlrı. Yni diyebiliriz ki, vücudun ypıtşı. Htt özetle hytımızın temelini oluşturuyorlr. Hreket etmek, düşünmek, unutmk, htırlmk, cıkmk, tok hissetmek onlr syesinde oluyor. Büyümek, yrnın iyileşmesi, sçın oluşmsı d. Vey enerjik olmk, tükenmiş olmk d mino sitlerin etkisinde. Doktorlrın istediği testlerin neredeyse tmmı mino sitlerle ilişkili. Hormonlr, lyuvrlr, enzimler, üre, kertinin slınd hepsi onlrın fonksiyonu. Ve vücut ğırlığının yüzde 20’sini mino sitler oluşturuyor. Dr. Aydın Duygu bir ile hekimi. Uzmnı. Nişntşı’ndki muyenehnesinde 3P Medicine/ Kişiye Özgü Tıp uygulmlrını yürütüyor. Koruyucu hekimlik ve kişiye özgü tıp uygulmlrınd mino sit nlizi ve mino sit tedvilerini uyguluyor. Ve diyor ki, Beslenmenin temel ilkesi de mino sit.”

Bn göre en etkileyici ynı bilimsel gerçeklere dynn bir test olmsı. Anliz için birkç tüp kn veriyorsunuz ve tüm mino sit değerleriniz elinize geçiyor. Vücudunuzd işleyen her meknizmyı etkilediği için birçok hstlık ihtimlini çok önceden görüyor ve tedbir lck nokty geliyorsunuz. Bu hstlıklr neler olbilir dersiniz; insülin direnci, diybet, klp dmr rhtsızlıklrı, nörolojik ve psikiytrik sorunlr ve bzı knser türleri… Benim testimin sonucu ynı şekilde protein lmmy devm edersem hiç de iyi şeylerle krşılşmycğım. Onun dışınd flınızı dinler gibi vücudunuzl ilgili her şeyi m her şeyi dinliyorsunuz. Sonr size bir mino sit tkviyesi hzırlnıyor. Anck Dr. Aydın Duygu ’Bu toz tkviyesini sonsuz dek devm ettiremezsin, kendine çeki düzen ver’ mesjını çok doğru bir şekilde veriyor. Bir kere son beş yıldır mod oln tüm beslenme trendlerinin üzerine bomb gibi düşüyor. Zihninizdeki protein, krbonhidrt, vitmin bilgilerini bştn şğı yeniliyor. Yşınız, yşm trzınız, genel sğlık durumunuz ve birçok değişkene göre ldığınız protein çeşidini ve miktrını yrlmnız yrdımcı oluyor.

Et ve yumurt yemeyerek kybettiklerimin yerini doldurmk pek mümkün olmyck gibi görünüyor. Ayrıc rd bir şırı sinirli olmmın bile mino sit dengemle lksı vrmış: Tirozin eksiği bende yoğun stres, depresyon, kronik yorgunluk etkisi ypbilirmiş. Tirozin. vücuttki fenillnin mino sidinden sentezlenirmiş ve gıddn temin edilirmiş. Blıktn, etten, süt ürünlerinden… Prolin ve glisin bğ doku ve kolljenin temel ypısını oluştururmuş. Özellikle prolin eklem, kıkırdk ve destek ypılrının kuwetli olmsını sğlrmış. Prolin düşüklüğü kırmızı et tüketiminin yetersiz olduğun işret edermiş. Prolinin uzun süreli düşük seyretmesi cilt klitesini bozrmış… Bunun gibi sonsuz örnek vr. Dediğim gibi beslenme dın yepyeni bir syf çck bir tecrübe olbilir mino sit nlizi. Bn klırs o deli yürüyüşlere, o leblebi gibi öğünlere kendinizi lıştırmdn önce vücudunuzu tnımkt fyd vr ve olyın yürüyüşlerle ilgisi yok. Mesel Dr. Aydın Duygu bn boşun yürüyüş ypm, sende işe yrmz, dmkıllı spor yp. piltes yp. dedi. Size bmbşk bir şey diyebilir. Bizim için yepyeni bir ln. Donnımlı bir ln…

Abdi İpekçi Cddesi. No: 57, Resürns Hn 7,

Kt: 6. Nişntşı: drydinduygu.com

[gllery ids=""]

Yorum Yaz